Kaj vse je dobro upoštevati pri izbiri vrtne garniture?

Vsak izmed nas si rad privošči jutranjo kavo na balkonu ali domači terasi, seveda pa imajo svoj čar tudi družinska kosila in pikniki ter družabni poletni večeri, ki se navadno zavlečejo dolgo v noč. Da lahko v vsem tem popolnoma uživamo, potrebujemo prijetno, udobno ter kakovostno vrtno pohištvo, ki nam bo ponujalo dovolj udobja, dobro pa je tudi, da je garnitura relativno enostavna za vzdrževanje, saj bomo tako z njo imeli nekoliko manj dela.

Vrtna garnitura iz ratana

V obilici izbire, ki jo trg ponuja dan danes, se je pogosto težko odločiti, katera vrtna garnitura je pravšnja za nas in naše najbližje. Če o izbiri vrtnega pohištva nismo čisto prepričani, je dobro upoštevati nekaj nasvetov.

Iz katerega materiala naj bo vrtna garnitura izdelana?

Najprej je potrebno izbrati videz in material iz katerega bo naša vrtna garnitura izdelana. Seveda moramo v ta namen najprej oceniti koliko časa in v kakšne namene bomo vrtno pohištvo sploh uporabljali. Tako je vrtna garnitura izdelana iz aluminija ali plastike primerna za vse, ki želijo, da je pohištvo lahko, nerjaveče, relativno ugodno in preprosto za vzdrževanje. Jeklo in kovano železo sta materiala, ki ju je na par sezon potrebno zaščititi pred rjo. To navadno storimo z vodoodpornim premazom ali barvo. Prav tako je na vsakih nekaj let nujen vodoodporen premaz vrtnega pohištva iz ratana. Seveda pa največ nege potrebuje pohištvo narejeno iz lesa, ki zahteva redno obnavljanje barve in UV zaščite. Lahko pa se odločimo za tikov les, les ciprese, cedre ali sekvoje. Slednji so namreč veliko bolj odporni na različne vremenske pogoje.

Pri izbiri vrtne garniture je nadvse pomemben izbor vrtne mize. Vrtna miza namreč določa, kako bomo lahko razpolagali s preostankom prostora, zato je dobro pred odločitvijo o mizi dobro premisliti, kaj od vrtnega prostora pravzaprav pričakujemo. Bomo na vrtu prirejali različna druženja in zato potrebujemo nekoliko večjo mizo ali nam bo zadostovala manjša mizica na balkonu za jutranjo kavo? Seveda pa miza ni edini kos vrtnega pohištva o katerem moramo tehtno razmisliti. Tudi vrtni stoli so izjemno pomembni, saj nam prav stoli ponujajo vso udobje, ki ga pohištvo premore. Okrogla miza narekuje, da okoli nje postavimo enake vrtne stole

Vrtna miza iz ratana

Pri kvadratni mizi lahko kombiniramo stole in vrtne klopi. Pravokotna miza pa dovoljuje, da zraven nje poleg različnih stolov umestimo tudi počivalnike.

Razmisliti je dobro tudi o tem, kam bomo vrtno pohištvo pospravili čez zimo

Zavedati se moramo tudi, da je vrtno pohištvo izpostavljeno stalnim vplivom sončne svetlobe in vlage, zato je njegova kakovost na dolgi rok še kako pomembna, zato moramo v času nakupa zunanje garniture poleg videza skrbeti tudi za kakovost pohištva. Vendar tudi zgled pri izbiri vrtne garniture igra izjemno pomembno vlogo. Garnitura nam mora biti prijetna in udobna, pa tudi všečna na pogled, saj bo predstavljala okras našega vrta. Izberemo lahko moderno garnituro ali pa se odločimo za nekoliko bolj klasičen videz garniture.

Vrtno pohištvo iz ratanaVrtni stoli iz ratana

Vsekakor pa moramo pri nakupu pohištva za vrt razmisliti tudi o skladiščenju. Zimske razmere lahko vrtno garnituro dokaj uničijo, zato jo je pozimi dobro pospraviti v notranje prostore ali pa jo vsaj pokriti s folijo.

V spletni trgovini Stolice ponujamo pestro izbiro vrtne garniture. Odločate se lahko med vrtnim pohištvom izdelanim iz ratana ali iz drugih materialov.

Pri naročilu vrtnega pohištva bomo poskrbeli tudi za dostavo, seveda pa smo vam za pomoč pri nakupu na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem pomagali z dodatnimi informacijami.