Prezrači in avtomatsko zapri PVC okna s sistemom Winflip®

Odlična okna se zapirajo sama

Pvc okna odlikujeta odlična izolativnost in odlično tesnjenje. Plastična okna imajo torej to slabost, da skoraj preveč tesnijo, s čimer je onemogočena izmenjava zraka in vlage. Stara okna in vrata so imela nižjo toplotno prehodnost in so slabše tesnila, zato problemov z vlago in plesnijo praktično ni bilo. Če ne zračimo, se v prostoru akumulirajo slab zrak, škodljivi plini in vlaga. Za dobre bivalne pogoje je prezračevanje zelo pomembno, saj vpliva na našo kakovost bivanja v prostorih. Ima pa to slabost, da z vdorom svežega zraka pozimi prostor ohladimo, poleti pa vanj vdre vročina.

Kakšna je torej rešitev, če nameravamo vgraditi nova okna?

Nova pvc okna in vrata pomenijo znatno nižje stroške ogrevanja na daljši rok, manjši hrup in še bi lahko našteli. Kadar se odločamo za nova plastična okna, je smiselno razmisliti o tem, da bi v ta okna vgradili sistem za prezračevanje. Winflip® sistem je možno vgraditi v sam profil krila okna že ob njihovi izdelavi. Druga možnost je, da na že vgrajena okna naknadno montiramo Winflip®.

Odlična okna se zapirajo sama. Kako deluje sistem avtomatskega zapiranja pvc okna brez elektrike?

Okna v prostorih v stanovanju ali hiši odpremo s pomočjo vrvice. Po preteku nastavljenih časov se okna samodejno zaprejo. Čas, ko bodo okna odprta, torej čas prezračevanja, lahko poljubno nastavimo za vsak prostor posebej, in sicer od ene minute pa do desetih ur. Kadar želimo prezračevanje prekiniti pred iztekom nastavljenega časa, preprosto zapremo okna.

Odlična okna se zapirajo sama. Katere so prednosti avtomatskega pvc okna Winflip®?

Winflip® temelji na lokalnem delovanju, torej za vsak prostor posebej. Tako lahko zagotovimo večjo prilagodljivost, saj lahko uravnavamo vlago in vonjave v vsakem prostoru posebej. Odlična okna z avtomatskim zapiranjem brez elektrike Winflip® imajo dve poglavitni prednosti - večjo varnost in nižje izdatke za ogrevanje / ohlajevanje prostorov. Druge prednosti so še:

• če boste Winflip® vgradili na okna v kopalnici in ga uporabili po tuširanju, ne boste imeli plesni;

• okna, ki so vgrajena na višjih legah, so težje dosegljiva; z winflip® jih boste dosegli;

• okna in vrata morajo biti skonstruirana tako, da jih lahko odpirajo tudi otroci ter starejše in invalidne osebe; z Winflip® bodo lažje odprli pvc okna;

Odlična okna se zapirajo sama. Winflip® zagotavlja večjo varnost vaših otrok.

• če živite v mestu in so vaša pvc okna ponoči odprta, potem vas zbuja hrup iz ulice. Winflip® vam bo omogočil, da se bodo okna v vaši spalnici zaprla še pred jutranjim hrupom;

• Winflip® je varen za otroke, saj bodo lahko okna odprli le na nagib, po vertikalni osi pa ne.


Winflip® avtomatska pvc okna so torej primerna za zelo široko uporabo, najbolj pa za vgradnjo v ali na okna v toaletnih prostorih in kopalnicah, kuhinjah, spalnicah, otroških sobah, pa tudi v pisarnah in domovih za ostarele.


Podjetje ARCONT IP d.o.o. proizvaja odlična okna,
ki se zapirajo sama!