Motokultivatorji– bogat izbor naprav za vaš vrt

Motokultivatorji so naprave, precej podobne prekopalnikom, primerni pa so tako za profesionalno uporabo, kot tudi za vse tiste uporabnike, ki si pač želijo urejenega vrta. Motokultivatorji so robustno zasnovani, če zanje uporabimo priključke, ki so na voljo na trgu, pa jih hitro spremenimo v napravo, ki jo potrebujemo v določenem trenutku in določenem letnemu času. Z njimi je zato mogoče opravljati specifična dela, saj nam omogočajo natančnost pri opravilu in prihranek pri času. Na dolgi rok pri uporabi motokultivatorja za vrt prihranimo tudi precej denarja. Priključki, ki so na voljo, so za vrtno frezo, osipalni, rotacijski, obračalni in enobrazdni plug, rotacijsko ali strižno kosilnico, transporter s prikolico, snežni plug in frezo ter še mnogi drugi. Pri izbiri motokultivatorja se osredotočimo na vrsto pogona oziroma motorja – zelo priljubljeni so bencinski. Ne pozabimo na preprostost vzdrževanja, saj nas pravilno izbran motokultivator zagotovo ne bo pustil na cedilu, ne glede na zahtevnost okoliščin.


Motokultivator za vrt

Motokultivatorji priključki

Kako izbrati pravega za svoj vrt?

Motokultivatorje je mogoče uporabljati skozi vse leto. Če torej ne želimo, da bi v določenem letnem času postali neuporabni, je pomembno, da pred izbiro pravega premislimo o tem, v kakšen namen ga bomo uporabljali. Najbolj uporabni so seveda tisti, ki nam omogočajo priklop številnih dodatkov in so tako uporabni skozi vse leto. Idealno se obnesejo tako pri urejanju trave, kot pri odstranjevanju snega z dovozov. Naprava mora biti za enostavnejše in optimalno opravljanje dela vodljiva, omogoča pa naj priklop dodatkov tako s sprednje, kot tudi z zadnje strani. Kvaliteten menjalnik motokultivatorja za vrt skrbi za daljšo življenjsko dobo, kakovostne pa mora biti tudi sklopka in zavore. V kolikor jih želite uporabljati skozi vse leto, potem izberite takšne, ki so primerni za delo na različnih terenih. Kljub temu pa se hitro zgodi, da se kakšen del pokvari ali poškoduje – v tem primeru so na voljo rezervni deli, s katerimi bo motokultivator spet kot nov.

Za uporabo na vrtu in v sadovnjaku

Motokultivator, ki je idealen za uporabo na vrtu in v sadovnjaku, je Grillo G 46 – inovativna freza, katere kompaktne mere omogočajo neovirano delo na omejenem prostoru. Naprava je varna, popolnoma uravnotežena, opremljena z menjalnikom in kar dvema prestavama. Zobje motokultivatorja za vrt se vrtijo v obratno smer od vrtenja koles, zaradi česar se stroj bolj drži tal in obdeluje zemljo bolj agresivno, z manj truda. Zanj je na voljo dodatna oprema in sicer osipalni plug za na frezo. Preden pa se dejansko odločite za nakup enega izmed motokultivatorjev, preverite bogato ponudbo bencinskih modelov v podjetju Bonum, kjer boste našli še rezervne dele in priključke, ki bodo motokultivator spremenili v čisto univerzalen in vsestransko uporaben stroj. Za intenzivno in profesionalno uporabo je idealna izbira model Grillo G 131, ki z različnimi priključki hitro postane vrtna freza, osipalni plug, enobrazdni plug, rotacijski plug, vrtljiva brana, strižna kosilnica, kosilnica kladivar, transporter s prikolico, snežni plug, snežna freza ali pometalni stroj. Uporaba je mogoča v čisto vseh letnih časih!

OBIŠČITE SPLETNO STRAN PODJETJA BONUM