Vrtni traktor – kosilnica za varno in udobno delo

Vrtni traktorji so naprave, ki stojijo za vsemi lepo urejenimi in pokošenimi vrti, ker pa je na voljo veliko različnih tipov traktorskih kosilnic, med drugimi tudi parkovne, je potrebno dobro premisliti in izbrati tisto pravo. Z uporabo vrtnega traktorja opravimo več dela v z veliko manj napora in v bistveno krajšem času v primerjavi s klasičnimi metodami. Vrtni traktorji, ki so na voljo na trgu, se razlikujejo glede na vrsto motorja, prostornino rezervoarja za gorivo, števila in dimenzij rezil ter drugih lastnosti, ker pa je izbira tako raznolika, bo vsakdo našel pravo rešitev za svoj vrt. Vrtni traktorji – parkovne traktorske kosilnice so, kadar so pravilno izbrani, primerni tudi za uporabo na zahtevnejših, torej strmih terenih in v drugih manj ugodnih okoliščinah, ki za delavca predstavljajo večji izziv. Z izbiro pravega vrtnega traktorja si zagotovimo še optimalno udobje in varnost pri delu. Kadar imamo doma večje vrtne površine, postane uporaba navadne kosilnice zelo naporna, hkrati pa porabimo veliko časa za ureditev vrta. Da delo ne bo zamudno, se poslužimo vrtnega traktorja in priključkov, ki so na voljo zanj. Širok nabor najrazličnejših priključkov omogoča uporabo vrtnega traktorja skozi vse leto, ne glede na to, ali gre za košnjo trave, odstranjevanje snega pozimi, prezračevanje zelenice itd. Z uporabo pravega vrtnega traktorja bo čisto vsako opravilo v okolici hiše postalo enostavnejše! V podjetju Bonum najdete tudi rezervne dele za vrtne traktorje.

Neprekinjeno in hitro opravljeno delo

Ena izmed odličnih izbir je vrtni traktor – kosilnica Grillo MD 13, saj je vsestranski in ima nizko težišče, ki zagotavlja visoko stabilnost pri delu. Omogoča nam stranski izmet in mulčenje, zanj pa je na voljo kar nekaj dodatne opreme oziroma priključkov, ki bodo delo še dodatno olajšali. Za zahtevnejše in hribovite predele je popolna izbira vrtni traktor AS 799 Rider, s katerim je mogoče delo nemoteno opravljati celo med drevesi. Z dodatno opremo, kot so prikolica, priključek zanjo, števec obratovalnih ur, gumb za volan, merilec naklona, gume za trato, verige za sneg in deska za pluženje snega se vrtni traktor iz kosilnice spremeni v univerzalni pripomoček pri delu na vrtu.

VEČ O MOTOKULTIVATORJIH


Vrtni traktor kosilnica

Vrtni traktorji s priključki

Kako izbrati pravi vrtni traktor?

Če iščemo zares najboljšo opcijo, je potrebno najprej razmisliti o pravi velikosti. Kolikor ovir se dejansko nahaja na vrtu? Če želimo pokošeno travo pobirati, potem moramo izbrati vrtni traktor s košaro, za hitro košnjo pa lahko izberemo takšnega s stranskim izmetom. Za doseganje vsestranskosti posegamo po dodatni opremi in priboru za vrtne traktorje – kosilnice, na podlagi katerih bomo lahko vrtni traktor uporabljali skozi vse leto – jeseni za pobiranje listja, spomladi za sejanje, pozimi za čiščenje snega z dovoznih poti in dvorišč. Delo na vrtu precej olajša prikolica, ki je prav tako odličen pripomoček, ki bi ga moral imeti vsak vrtni traktor. Pred nakupom se je smiselno posvetovati s prodajalcem, ki nam bo znal svetovati o izbiri pravega.

Ne pozabimo na udobje med delom

Dober vrtni traktor poskrbi za udobje med delom. Košnja bo tako manj utrujajoča. Pri uporabi klasične kosilnice prav tako prehodimo večje površine, kar nas še dodatno utrudi. Kadar gre za manjše vrtove, to seveda ni problem, težava pa nastane, če imamo večje vrtne površine. Če bomo delo opravili hitro, kar je z uporabo vrtnega traktorja vsekakor mogoče, nam bo ostalo več časa za aktivnosti, ki jih z veseljem opravljamo in so nam všeč. Preverite odlično ponudbo v podjetju Bonum, kjer najdete tudi rezervne dele in prihranite svoj dragoceni čas. Traktorske kosilnice imajo daljšo življenjsko dobo in čeprav je strošek ob nakupu malce višji, se vam bo le-ta povrnil že po nekaj uporabah.

NE SPREGLEJTE PONUDBE OSTALIH KOSILNIC