Voznik začetnik – veljavnost vozniškega dovoljenja za obdobje dveh let

Vozniški izpit mladim predstavlja izredno pomembno življenjsko prelomnico, saj z njim naredijo velik korak do samostojnosti. Vozniški izpit lahko opravljajo, ko dopolnijo 18 let, še pred tem pa lahko v avtošoli opravijo tečaja iz prve pomoči in CPP, teoretični preizkus in praktično usposabljanje. Šele nato lahko opravljajo vozniški izpit pred izpitno komisijo.


Voznik začetnik je vsak voznik motornega vozila do dopolnjenega 21. leta starosti in vsak voznik motornega vozila v obdobju dveh let od prve pridobitve vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil, ne glede na to, ali je bilo pridobljeno v Sloveniji ali v tujini. Vozniško dovoljenje, ki ga dobi voznik začetnik, velja do njegovega dopolnjenega 21. leta starosti oz. za dobo dveh let po prvi pridobitvi vozniškega dovoljenja.

 

Voznik začetnik – obvezen tečaj varne vožnje za mlade voznike

Od leta 2010 za vozniški izpit ne zadostuje več, da mladi voznik zadovoljivo opravi vožnjo pred komisijo. Vsak voznik začetnik se mora po pridobitvi vozniškega dovoljenja udeležiti tečaja varne vožnje za mlade voznike. Na njem pri vožnji v nadzorovanih okoliščinah in pod strokovnim vodstvom pridobi izkušnje o tveganjih in nevarnostih, te izkušnje pa pripomorejo k varnejši udeležbi v prometu. Pri učenju varne vožnje je v veliko pomoč tudi poseben pripomoček – simulator vožnje.


Tečaj varne vožnje za mlade voznike mora voznik začetnik opraviti v roku dveh let oziroma do dopolnjenega 21. leta starosti, potem ko so od pridobitve dovoljenja minili vsaj štirje meseci. Ko voznik začetnik opravi tečaj, lahko podaljša veljavnost vozniškega dovoljenja. Tečaj varne vožnje za mlade voznike pa naj ne bo le obveza, ampak predvsem koristna izkušnja.

 

Simulator vožnje – hitreje, ceneje in brez stresa do vozniškega izpita

V Avtošoli Evropa svojim kandidatom nudimo učenje vožnje s pomočjo pripomočka, imenovanega simulator vožnje. Simulator vožnje je razvit na VW osnovi, ki izvrstno posnema dejansko stanje v avtomobilu. Simulator vožnje omogoča::

  • hitro in sproščeno učenje varne vožnje pod strokovnim vodstvom;
  • dobro pripravo na različne vremenske razmere na cesti;
  • učenje dobrega predvidevanja v prometu;
  • opazovanje prometa z vseh strani na treh zaslonih;
  • vožnjo na na 260 kilometrih različnih cest (tudi na avtocestah in hitrih cestah); in
  • preizkus refleksov, pravočasnega zaznavanja nevarnosti na cesti in vožnje pod vplivom alkohola.


Obiščite nas. Vabljeni tudi na našo spletno stran!

 

Šola Vožnje Evropa | Voznik začetnik, simulator vožnje, vozniški izpit – povezave do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Avtošola Evropa
Naslov
Tržaška cesta 64
1000 Ljubljana
Delovni čas
Pon. - čet. od 8.30 do 12. ure in od 13. do 16. ure (sreda do 17. ure), petek od 9. do 14. ure, sobota, nedelja in prazniki zaprto.
Spletna stran
E-pošta
01 256 83 71
041 747 731
Seznam fraz
voznik začetnik, simulator vožnje, vozniški izpit
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA