Kateri avto kupiti? Mi vam svetujemo rabljenega! Preverite, zakaj.

Kateri avto kupiti in na kaj se pri nakupu osredotočiti je vprašanje, ki si ga ob razmišljanju o menjavi zastavi vsakdo. Kakšnega pravzaprav potrebujemo, za kakšno ceno, kakšen motor izbrati, katere informacije moramo zbrati preden se odločimo za določeno vozilo in kako se sploh lotiti nakupa, vam bomo razkrili v prispevku.

Kateri avto se splača kupiti?

Vrnimo se torej k vprašanju, kateri avto kupiti. Za začetek si je smiselno postaviti cenovni okvir oziroma sredstva, ki smo jih pripravljeni vložiti in našemu proračunu ne bodo zadala prehudega udarca. Namesto na lastne želje se raje osredotočimo na potrebe, od katerih je odvisno, kateri avto bomo kupili. Razmislimo o primerni velikosti, zmogljivosti in zasnovi avtomobila in želje za trenutek potisnimo na stran, saj jih bomo lahko kasneje še vedno upoštevali in tako sklenili nekakšen kompromis med željami in potrebami. Največ posameznikov se zaustavi pri vprašanju – izbrati novo ali rabljeno vozilo? Univerzalnega odgovora na to vprašanje, ki bi ustrezal vsakomur, žal ne poznamo, saj ima vsak posameznik drugačna pričakovanja, želje in potrebe. Čeprav bomo uradno drugi lastnik jeklenega konjička, v tem ni popolnoma nič slabega, ravno nasprotno – rabljena vozila v primerjavi z novimi prinašajo številne prednosti. Dejstvo je, da bo novi jekleni konjiček v prvih 2 letih izgubil dobro tretjino svoje vrednosti, po približno 4 letih uporabe pa bo njegova vrednost prepolovljena. Ko bomo odplačali kredit ali leasing, se bo pojavila želja po novem vozilu. Kako pa je z rabljenimi? Ob iskanju odgovora na vprašanje kateri avto kupiti je vsekakor vredno razmisliti o rabljenih vozilih z garancijo, v katere bomo vložili manj denarja, kot bomo izgubili na vrednosti pri nakupu novega avtomobila. Nakup novega avtomobila predstavlja veliki strošek, skleniti je potrebno polni kasko, v primeru leasinga bomo vozilo skoraj zagotovo preplačali, v primeru garancije bo potrebno servisiranje opraviti na veliko dražjih pooblaščenih servisih itd. Vse to so slabosti, s katerimi se srečujemo ob nakupu novega vozila. Kaj pa, če se odločimo za rabljenega? V nadaljevanju ne spreglejte prednosti, ki jih boste v tem primeru deležni.

Zakaj so rabljena vozila veliko boljša od novih?

Se pri odločanju kateri avto kupiti bolj nagibate k rabljenim vozilom? Potem vsekakor ne smete spregledati vseh prednosti, ki se vam pri tem ne bodo izmuznile. Deležni boste cenejšega zavarovanja, servisiranje boste lahko opravili na ugodnejših neuradnih servisih, zagotovili si boste nižje stroške nakupa, rabljena vozila je prav tako enostavneje prodati ali zamenjati, po nakupu bo vozilo manj izgubilo na vrednosti, prav tako nas ne bo skrbela vsaka nova praska ob nezgodi. Zelo pomembno je, da pri izbiri na prvo mesto postavimo svoje potrebe, saj pri vsakodnevni vožnji na delovno mesto zagotovo ne potrebujemo novega terenskega vozila s štirikolesnim pogonom. Če bomo upoštevali lastne potrebe, bomo zagotovo sklenili pravilno odločitev.  V salonu rabljenih vozil v Ljubljani, v katerem stranka vedno ve, kaj kupuje, je nakup vozila enostaven, prodajalci pa so izjemno ponosni na svoje blago. Ker se lahko pri nakupu rabljenega vozila hitro zgodi, da se ujamemo v past, vam svetujemo, da spremljate le oglase preverjenih prodajalcev. Ne kupujte od preprodajalcev, ki obljubljajo eno, v realnosti pa se bo pokazala popolnoma drugačna zgodba. Preprodajalci pogosto uvažajo avtomobile in pri tem prilagajajo število kilometrov, zato (če nimamo znanja na tem področju) hitro spregledamo pasti in se vanje ujamemo. V salonu se vam to ne bo zgodilo, saj vam ponujamo racionalno in varno alternativo nakupu novega avtomobila.

Nakup rabljenega vozila z garancijo

Zakaj svojega jeklenega konjička izbrati v salonu rabljenih vozil? 

V podjetju smo v sodelovanju z Avto.net na naši spletni strani pripravili katalog avtomobilov, v katerem je vedno na voljo 30 do 40 brezhibnih in odlično ohranjenih rabljenih vozil, večinoma mlajša rabljena vozila višjega in srednjega cenovnega razreda z garancijo. Preden so pripravljena za prodajo, jih globinsko in kemično očistimo ter dezinficiramo, prav tako pa so tudi skrbno pregledana s strani AMZS strokovnjakov. Da bi vam lahko ponudili le najboljše, se na kratko testno vožnjo z njimi odpravimo tudi sami. Resda nismo veliko podjetje, vendar vam zagotavljamo varen nakup, ob katerem vam pripada mesečna garancija in po želji tudi podaljšano garancijsko jamstvo. Vsako vozilo iz naših oglasov ima dokazljivo zgodovino vzdrževanja in s tem zagotovljeno realno stanje prevoženih kilometrov. Se še vedno sprašujete, kateri avto se splača kupiti? Ko si boste ogledali jeklene konjičke iz naših oglasov in cene rabljenih avtomobilov iz naše ponudbe, boste zagotovo našli odgovor na svoje vprašanje. Čisto vsa rabljena vozila si lahko ogledate v katalogu na naši spletni strani ali  v našem salonu v Ljubljani, kjer vam bomo ob obisku z veseljem tudi strokovno svetovali.