Alumijasta platišča ali kovinska platišča za zimo? Prodaja alu platišč in kovinskih platišč

Pri izbiri zimskih platišč vam priporočamo, da raje izberete alu platišča kakor kovinska platišča. Kovinska platišča so praviloma bolj „polna“ - imajo manjše odprtine in jih težje očistimo. Ker se pozimi na notranji strani platišča nabirata strjena sol in zmrznjen sneg, lahko to privede do tresenja vozila in podobnih težav. Prisotnost strnjene umazanije je namreč enakovredna nekaj gramski uteži, zato se zdi, kot da platišča ne bi bila uravnovešena oziroma centrirana. Po drugi strani pa imajo aluminjasta platišča ponavadi večje odprtine, zato je pri alu platiščih odstranjevanje umazanije in strnjenih ostankov soli, snega ter drobnih kamenčkov veliko lažje kot pri kovinskih platiščih, kjer strnjena umazanija počasi uničuje platišče.

Alu platišča Alu platišča


Avto platišča so odvisna od tipa vozila, pogonskega sklopa in tipa motorja

Večinoma so avto platišča odvisna od dovoljenih velikosti, ki jih določi tovarna, v kateri je bilo vozilo izdelano. Velikosti platišč so zapisane na Potrdilu o skladnosti oziroma homologacijskem kartonu in so odvisne od tipa vozila, pogonskega sklopa in tipa motorja oziroma njegove moči. Pri izbiri je nujno, da ste pozorni na dva ključna dejavnika: kakovost izdelave in pravilno uporabo avto platišča. Za pravilno izbiro so pomembna naslednja merila:

  • razmerje vijakov (premer lukenj za vijake in matice): razmerje vijakov se meri tako, da si zamislimo krog skozi središče lukenj za vijake; ta premer mora ustrezati vozilu;
  • off-set in ET odmik: ta mera označuje oddaljenost od zamišljene sredinske luknje in mesta na vozilu, kamor se montira platišča; pri tem je pomembno, da se s tem ne poruši stabilnosti vozila;
  • sredinska luknja: je premer sredine platišča; najboljša platišča so narejena tako, da nasedejo točno na pesto vozila.


Alu platišča - prednosti in izbira

Čeprav večina kupcev izbere aluminijasta platišča zaradi videza, obstajajo tudi pomembnejše prednosti teh platišč:

  • zmanjšanje teže nevzmetenih mas,
  • boljše hlajenje zavor.


Prodaja platišč - prodaja alu platišč na Gume profi

V našem družinskem podjetju vam ponujamo strokovne in ugodne storitve. Naši zaposleni se redno izobražujejo in s tem sledijo sodobni tehnologiji. Trudimo se, da naše storitve izboljšujemo in dopolnjujemo. Na naši spletni strani Gume profi vam nudimo kovinska in aluminjasta platišča različnih znamk in proizvajalcev.


Gume profi - Avto Jurič | Aluminjasta platišča, prodaja alu platišč, avto platišča, alu platišča, prodaja platišč - povezava do naše spletne strani: