Degustacija vin v Gostilni Grič

Degustacija kakovostnega in vrhunskega vina

Degustacija vina za male in velike skupiine

Gostilna Grič je urejena v stari zidanici v osrčju vinogradov nad Slovenskimi Konjicami, znanimi tudi kot mesto cvetja in vina. Ponujamo vam pravo zakladnico doživetij - poskrbeli bomo za vašo nastanitev, dobro jedačo in pijačo, gibanje v naravi ter za žlahtno kapljico naših odličnih vin. V vinogradih, ki obkrožajo našo gostilno, dozoreva grozdje, iz katerega pridelujemo žlahtna vina - vrhunska in kakovostna. V teh krajih je tradicija pridelave vina stara že osemsto let. Tehnologija, s katero pridelujemo grozdje, naše trte minimalno obremeni in je okolju prijazna. Obiščite nas v osrčju Dravinjske doline in se udeležite degustacije naših odličnih vin, ki so bila na tekmovanjih visoko ocenjena. V naši prodajalni vina boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa vin, ki so vam bila pri srcu.


Degustacija vin v vinski kleti Škalce - ponosu našega podjetja

Najnovejša pridobitev in ponos našega podjetja je vinska klet Škalce, ki predstavlja tehnološko in arhitekturno enega najmodernejših tovrstnih objektov v tem delu Evrope. Vinska klet zajema kleti z vinskimi posodami, proizvodni del s prostori za trženje, upravo in garaže. Prepričani smo, da bo naše vino z novim domovanjem še pridobilo na svoji žlahtnosti. Novo vinsko klet si je mogoče ogledati, prav tako pa v prostorih potekajo tudi različne degustacije vina.


Otokarjeva peninska klet - degustacija vin v starih obokanih kleteh kartuzijanskega samostana Žiče, kjer zorijo konjiške penine

V starih obokanih kleteh kartuzijanskega samostana Žiče zorijo konjiške penine. Klet je bila ustanovljena v davnem 12. stoletju in je poimenovana po ustanovitelju kartuzije Otokarju. Pisni viri dokazujejo, da je bilo vinogradništvo izredno pomembno za Žički samostan. Danes v kleteh letno zori do 60.000 steklenic bele in rose penine. V kleti so urejeni tudi prostori za pokušino in prodajo vin našega podjetja. Ogledi in degustacije so možni po predhodni najavi.


Ponudba in degustacija vin - širok izbor belih in rdečih vin ter penine

V ponudbi belih vin boste lahko okušali vina, kot so beli konjičan, renski rizling, sivi pinot, traminec, sauvignon, chardonnay in cuveé santonino ter vina posebne kakovosti: ledeno vino, chardonnay - izbor in renski rizling - pozna trgatev. Med rdečimi boste našli modro frankinjo, rose in modri pinot, med peninami pa konjiško penino rose, konjiško penino belo in konjiško penino vintage. Vsa naša vina, penine ter borovničevec lahko kupite v priročni darilni embalaži, ki je primerna tako za osebna kot za poslovna darila. Degustacija vina je organizirana za majhne in velike skupine ter je možna ob predhodni najavi.


Zlati grič | Degustacija vin, degustacija vina, degustacija, degustacije - povezava do naše spletne strani:

-Degustacija vin