Ogrevanje na elektriko ima mnoge prednosti v primerjavi z drugimi opcijami


Ogrevanje predstavlja za povprečno družino enega največjih stroškov v vsem letu. Mnogi tako razmišljajo o tem, kako ta strošek vsaj nekoliko zmanjšati, ne da bi imelo to negativen vpliv na kakovost bivanja. Na srečo je običajno kar nekaj možnosti za optimizacijo stroškov na tem področju …

Ogrevanje


Ogrevanje zraka oz. prostora na elektriko – da ali ne?

Ena od opcij, kako prihraniti, je v mnogih primerih zagotovo ogrevanje na elektriko. Poraba najsodobnejših, tehnološko dovršenih naprav za tovrstno ogrevanje prostora, v katere je vgrajen kakovosten grelec, je namreč izredno nizka. To velja še posebej v primeru, da se odločite za pridobivanje energije iz obnovljivih, brezplačnih virov, na primer s pomočjo sončnih celic. Ta rešitev je primerna tudi za domove brez dimnika, za povrh pa je lahko okolju prijazna, saj ne prihaja do škodljivih emisij plinov, ki prispevajo k segrevanju ozračja.

Oglejte si več o ogrevanju na elektriko


Ogrevanje vode na elektriko najpogostejša rešitev

V večini domov se za ogrevanje vode uporablja bojler, katerega delovanje temelji na električnem grelcu (pogosto je to cevni grelec). Gre namreč za zelo praktično možnost, poleg tega pa je mogoče bojler kombinirati s toplotno črpalko, kar ponovno pomeni, da se poraba bistveno zniža.

Ogrevanje na elektriko


Grelci različnih oblik za poljubne naprave

Potrebujete kakovostne grelce za naprave oziroma grelna telesa za ogrevanje zraka na elektriko ali za bojler? Morda grelce za savno, sušilno napravo, konvekcijsko pečico ali segrevanje nože? Grelce za vse naštete in še mnoge druge namene uporabe za vas izdelamo v podjetju Vimosa, kjer se lahko pohvalimo z več kot tremi desetletij izkušenj. Izbirati je mogoče med grelci različnih oblik, in sicer med:

  • cevnimi,
  • prepognjenimi,
  • ploščatimi,
  • objemnimi in

Po potrebi pa je možna izdelava po meri, kar pomeni, da se vse lastnosti grelcev prilagodijo željam naročnika. Pišite nam ali nas pokličite in pomagali vam bomo pri načrtovanju izvedbe, ki bo popolnoma ustrezala vašemu projektu.

Več o ogrevanju zraka