Vitamin B12

Vitamin B12: ena od pomembnejših snovi znotraj spleta

Vitamin B12 je eden od tistih, ki se nahajajo v spletu vitamin B kompleks. Znotraj spleta se sicer nahaja 8 B vitaminov, zadnji med njimi pa je vitamin B12. Celoten splet je ključnega pomena za duševno in telesno dobro počutje, pa tudi za mladosten in svež videz. Zaradi svojih lastnosti namreč vpliva na številne procese, ki se odvijajo znotraj telesa, hkrati pa ima močan vpliv na dobro psihološko kondicijo in umsko zmogljivost.

Vitamin B12

Vitamin B kompleks: splet snovi, ki jih telo resnično potrebuje

Vitamin B kompleks, kot rečeno, močno vpliva na vaše počutje, tako psihično kot fizično, pa tudi na sam zunanji videz. Njegovo pomanjkanje lahko vodi do kronične utrujenosti, ki lahko postane resen problem. Pojavijo se lahko tudi številne druge težave.

Če so v telesu primerne količine omenjene snovi, to pripomore k višanju energije, občutek izčrpanosti je manjši, izboljša se tudi razpoloženje. Prav tako je splet pomemben takrat, ko imate težave s slabokrvnostjo, saj vpliva na absorpcijo železa in pomaga pri zviševanju nivoja hemoglobina. Morda še bolj pa takrat, ko je ženska noseča. Folna kislina, ki jo ginekologi priporočajo nosečnicam, je namreč v resnici vitamin B9.

Vsaka enota znotraj spleta nosi svojo funkcijo in po svoje pripomore k boljšemu telesnemu in duševnemu počutju posameznika, zato je pomembna prav vsaka med njimi.

VITAMIN B KOMPLEKS

  • B1 vpliva na delovanje živčevja, pa tudi na samo presnovo in delovanje srca. Prav tako pripomore k bistrejšemu umu in izboljša psihološko kondicijo posameznika.
  • B2 vpliva na vse našteto in je hkrati pomemben pri presnovi železa. Pomembno vpliva tudi na vid.
  • B3 izboljšuje zdravje kože navzven in navznoter ter tako pripomore k bolj mladostnemu in svežemu videzu.
  • B5 znatno pomaga pri presnovi.
  • B6 je ključen za uravnavanje hormonov oz. vzpostavljanje hormonskega ravnovesja, pomaga tudi pri krepitvi imunskega sistema.
  • B8 je pomemben za delovanje živčnega sistema, svojo vlogo ima tudi pri urejanju delovanja sluznice. Poleg tega je dober za lase in kožo.
  • B9 je zelo pomemben v času nosečnosti, saj sodeluje pri številnih procesih, ki med nosečnostjo potekajo v telesu tako mame kot zarodka.
  • Vitamin B12 pa sodeluje v vseh procesih, v katerih sodelujejo tudi ostale enote iz spleta.

Prehransko dopolnilo, ki vsebuje vse enote snovi znotraj spleta, je torej zelo koristno za vsakega posameznika. Znatno pripomore k boljšemu telesnemu počutju ter psihični kondiciji. Seveda pa je nujno izbrati takšnega, ki res vsebuje vse enote znotraj spleta in po možnosti še dodatne snovi, ki pomagajo pri njegovem delovanju.

Vitamin B kompleks

Zakaj je še posebej pomemben prav vitamin B12?

Med vsemi, ima vitamin B12 še posebno pomembno funkcijo. Izpostavili smo že, da vpliva na vse procese, v katerih sodelujejo tudi ostale enote znotraj spleta. To pa še ni vse.

Pripomore k normalnem delovanju živčevja. Odpravlja utrujenost in izčrpanost. Pomaga pri boljši psihološki kondiciji. Sodeluje pri procesu delitve celic. Krepi imunski sistem. Zelo je pomemben za razvoj rdečih krvnih celic, ki jih najdemo v kostnem mozgu. Nenazadnje pa ima svojo vlogo tudi pri delovanju srca.

Prehransko dopolnilo

Prehransko dopolnilo: katero je najboljše?

Katero je najboljše prehransko dopolnilo vitamin B kompleks je vprašanje, na katerega ni odgovoriti povsem enostavno. Konec koncev je zelo pomembno, kako se na posamezni pripravek odziva telo, kaj kdo potrebuje in kaj je komu bolj všeč. Zagotovo pa je en odgovor vedno pravilen. Najboljši je tisti vitamin B kompleks, ki vsebuje prav vse enote znotraj spleta. Poleg tega pa lahko nekatere pomožne snovi naredijo veliko razliko.

Prehransko dopolnilo B-Complex + Silicium Biostile je zagotovo odlična izbira, saj v prvi vrsti vsebuje vse enote snovi znotraj spleta. Dodatno pa se lahko pohvali še s podpornimi snovmi, zaradi katerih pripravek še toliko bolje deluje.

Med drugim vsebuje mineral silicij, ki je pridobljen iz izvlečka bambusa. Silicij imenujemo tudi mineral lepote, saj vpliva na mladosten videz in lep izgled kože ter las. Poleg silicija vsebuje tudi vitamin C, ki je pridobljen iz plodov šipka.

Prehranska dopolnila

C vitamin je ključen za zdravje, saj krepi imunski sistem in znatno pripomore k boljšemu počutju. Za povrh pa veliko naredi za to, da se ostale snovi vežejo na telesne celice. Prehransko dopolnilo je tako še toliko bolj učinkovito.

Pripravek je oblikovan v kapsule. Jemljemo ga tako, da s kozarcem vode spijemo/vzamemo po dve kapsuli na dan pri zajtrku in kosilu. Priporočene količine se ne sme prekoračiti, saj je tudi prekomerni vnos tovrstnih snovi škodljiv za telo.

Pomembno pa je tudi zavedanje, da jemanje tovrstnih pripravkov ne bo nadomestilo zdravega načina življenja in uravnotežene prehrane. Zato je smiselno snovi vnašati tudi z zdravo in okusno prehrano.

Živila, v katerih boste našli veliko B vitaminov, so pretežno živalskega izvora, še posebej v mleku in mlečnih izdelkih ga je veliko. Sicer pa boste veliko snovi vnesli tudi z uživanjem sveže in raznolike zelenjave ter sadja. Z njo so še posebej bogati oreščki in stročnice. Tudi redno gibanje na svežem zraku bo pripomoglo k boljšemu telesnemu počutju ter psihološki kondiciji.

Vitamin B12