Vrtno pohištvo - kakšna vrtna garnitura je primerna za teraso?

Vrtno pohištvo oz. njegov nakup terja razmislek o večih dejavnikih. Prvi je prostor, ki vas omeji ali pa vam nudi neomejene možnosti, da lahko izberete vrtno garnituro ne ozirajoč se na njene dimenzije. Tudi cena je velik faktor pri nakupu, le-to pa je priporočljivo vedno primerjati s kakovostjo. 

Na tržišču je ogromno vrtnih miz in stolov, katere lahko nabavite za zelo nizke, celo smešne zneske, vprašanje pa j,e če in kako dolgo vam bodo dobro služili, ali so udobni, kako so izdelani in kakšni materiali so uporabljeni. Seveda pri izbiri vrtnega pohištva vedno igra veliko vlogo okus posameznika in stil same zgradbe pred katero bo vrtna sedežna garnitura postavljena. Ne glede na videz pa mora ta služiti svojemu namenu ter nuditi udobje in dobro počutje. 

Z artikli, ki jih boste našli v ponudbi si uredite na vrtu, balkonu ali terasi kotiček, kjer se boste dobro počutili, se družili z otroki in prijatelji, uživali v spomladanskem soncu, čez dan prebirali knjige, ob večerih pa ob prižganih svečah ter s kozarcem vina v rokah opazovali zvezdno nebo. Da bo ambient še prijetnejši, okolico kjer bo stalo vrtno pohištvo, dopolnite z lepo zasaditvijo cvetja, grmovnic, morda dreves. 

Vonj po sivki in rožmarinu vas bo sproščal in dajal vtis, da ste na dopustu. Udobna vrtna garnitura bo čez poletje pripomogla, da boste večino časa preživeli zunaj, si polnili baterije in se tako lažje spopadali z vsakodnevnim stresom.

Vrtno pohištvo

Kako izboljšati prostor, kjer boste stala vrtna garnitura?

Talna obloga igra ključno vlogo na samem mestu kjer boste postavili vrtno sedežno garnituro. Kot podlago lahko položite ploščice, ki so na voljo v različnih materialih in videzih. Les ustvarja prijetno vzdušje s svojim naravnim šarmom in individualnim videzom ter se harmonično vklopi v okolje. 

Zelo aktualne v zadnjih letih so terasne deske iz tika in sibirskega macesna, v gladkih ali v izvedbah ki preprečujejo zdrse. Pod vrtno mizo in stole lahko položite tudi posebno talno oblogo – lesno plastični kompozit, ki je izjemno odporen na vremenske vplive in še posebej trpežen. Vzdrževanja skorajda ne potrebuje, edino kar vam bo vzelo čas, bo čiščenje, ko bo to pač potrebno. 

Prav tako ima svoj čar kamen, saj ustvarja moderen, eleganten in naraven videz, z njim boste obogatili okolico in vrtna sedežna garnitura bo prišla še bolj do izraza. 

Vrtno pohištvo pa lahko postavite tudi direktno na travnato površino če je ta dobro uravnana. Možnosti za ureditev podlage so, kot vidite, skorajda neomejene. Izberite tisto, ki bo lepo sovpadala z arhitekturo objekta pred katerega boste vrtno garnituro postavili. Ta bo videz vašega doma lepo zaokrožila, vam pa bo nudila obilo sproščenih uric.

Vrtne mize in stoli

Okoli vrtne mize in stolov naj bo dovolj prostora za gibanje

Vrtna garnitura naj bo postavljena tako, da bo okoli nje mogoče nemoteno gibanje in ne bo prevelika gneča, ko boste imeli piknik ali praznovanje. V naši ponudbi boste našli kakovostne kose, različnih dimenzij in materialov. Nakup prilagodite prostoru, ki vam je na razpolago, da bo sedenje za vse udeležence udobno. 

Materiali imajo dolgo življenjsko dobo in bodo uspešno kljubovali vsem vremenskim vplivom, vse vrtne mize in stoli pa so močni in stabilni. Vrtno pohištvo iz ponudbe vam omogoča, da ga sestavite po svojih željah in število stolov prilagodite vašim potrebam. 

Izbirate lahko med luksuznimi in modernimi velikimi vrtnimi sedežnimi garniturami ter jih dopolnite z dvosedi, trosedi, gugalniki ali ležalniki. Ti so zložljivi in ne bodo zasedli veliko prostora, ko jih boste na koncu sezone pospravili nekam na suho. Uporabljene tkanine so močne in trpežne, barve pa izjemno obstojne. 

Če želite svoj vrt, teraso ali balkon opremiti s kvalitetnimi vrtnimi mizami in stoli, se sprehodite po naši spletni strani in si oglejte ponudbo. Zagotovo boste našli prave zase. Pokličite nas ali nam pišite če želite dodatne informacije.

Vrtna garnitura