Pošlji povpraševanje

Ko iščete vrtno pohištvo zase, upoštevajte materiale in obliko

Vrtno pohištvo je lahko izjemno prijetna popestritev vašega balkona, terase ali vrta. Ne glede na to ali iščete mizo za dva, sedežno garnituro za sprostitev na soncu ali vrtno pohištvo za vso družino, vam lahko pomagamo izbrati model, ki se popolnoma prilega vašemu življenju in prostoru.

Pri izbiri vrtnega pohištva je treba upoštevati nekaj dejavnikov, ki odločajo o tem, kako si boste popestrili sončne dni in večere. Preden začnete, morate razmisliti o nekaterih ključnih lastnostnih želenega vrtnega pohištva. To zlasti zadeva material ali obliko pohištva, ki ga izberete. Ponudba je resnično obširna in tudi tisti z manj prostora na balkonih ali terasah ne boste prav nič prikrajšani.

vrtno pohištvo

Kako najti vrhunsko vrtno pohištvo brez luknje v denarnici?

Vrhunsko vrtno pohištvo lahko najdete v kakovostnih prodajalnah, tudi na spletu. Spletna trgovina Topohištvo, ki jo upravlja trgovina s pohištvom Šmigoc s Ptuja, je takšen primer. V njihovi ponudbi najdete vrhunsko vrtno pohištvo različnih dimenzij in materialov. Tako boste lahko izbrali ustrezno glede na  dejavnike, ki jih je treba upoštevati pri izbiri.

Upoštevajte seveda, koliko prostora imate, pa tudi, kako boste svoje pohištvo spravili v svoj zunanji prostor, torej na balkon, teraso ali vrt. Izbira težkega, nezložljivega vrtnega pohištva ni najboljša izbira za balkone. Tovrstno pohištvo je lahko precej težko in se morda ne bo zlahka prilegalo skozi vrata.

V času, ko ga ne uporabljate, morate imeti vrtno pohištvo tudi shranjeno. Premislite o tem, kje. Nekateri materiali so zelo odporni na vremenske spremembe. Manjše oziroma lahko pohištvo lažje pospravite v bližnjo lopo ali garažo.

vrhunsko vrtno pohištvo

Udobne vrtne garniture ali vrtni stoli za ležanje so pravi raj za lenarjenje

Vrtne garniture z več fotelji ali udobni vrtni stoli so lahko izjemno dragocen kotiček za branje in počivanje v toplih poletnih večerih. Vrhunsko vrtno pohištvo omogoča prehranjevanje na prostem, na svežem zraku. V ponudbi na spletu najdete številne dodatne funkcije, vključno z drsnimi podaljški za povečanje velikosti mize. Omisliti si je možno celo naslanjače, ki jih je mogoče premakniti skupaj in narediti kavč ali pa jih ohraniti kot samostojne sedeže.

Udobni vrtni stoli so popolna sprostitev po napornem dnevu, ko se usedete nanje z dobro knjigo ali kozarčkom v roki. Medtem ko uživate v razgledu ali poslušate zvoke z okoliških gredic, ni nič boljšega od čudovite vrtne garniture. Izbirajte med brezčasnim lesom, sodobnim peščenjakom ali barvano kovino. Najdete tudi klopi z naslonom za hrbet in roke, klopi brez naslonjala in klopi za piknik. Sami, v dvoje ali v prijetni družinski in prijateljski družbi lahko uživate v soncu na obrazu in žvrgolenju ptic, ne glede na to, kakšen prostor imate na voljo.

Razmislite torej o glavni uporabi vašega pohištva – ali bo to predvsem za zabavo ali za sprostitev? Ga potrebujete za pokriti zimski vrt, za zunaj ali oboje? Če ga boste veliko premikali, boste morali upoštevati težo, in če gre predvsem za sprostitev, bi lahko poiskali tudi pohištvo z možnostmi, kot so nagibna naslonjala na ležalnih stolih. Nekateri stoli se celo vrtijo, da lažje klepetate s prijatelji. Raznovrstno vrhunsko vrtno pohištvo in vrtne garniture najdete pri nas.

vrtne garniture

Vrtna miza je primerna tudi za balkon ali teraso

Vrtna miza lahko stoji tudi na balkonu ali terasi, le primerno obliko morate najti. Če vam primanjkuje prostora, vam ni treba kupiti manjšega kompleta vrtnega pohištva, ampak recimo zgolj vrtno mizo in vrtne stole. Obstaja tudi pohištvo, ki je večnamensko, na primer klopi, ki imajo pod sedalom vgrajen prostor za shranjevanje blazin, odej ali pladnjev. Spet drugi kosi pohištva so kompaktni in zložljivi, kar vam omogoča shranjevanje nekaterih kosov v druge, denimo mize v stole, s čimer prihranite prostor za hrambo vrtne garniture.

Pri vrtnem pohištvu je treba opozoriti tudi na vzdrževanje. Za tiste ljudi, ki ste vselej v premikanju in nimate časa za lakiranje ali brušenje, je tudi to pomemben podatek. Bi si predstavljali, da svoji vrtni mizi vsako leto z veseljem privoščite malo zaščitne barve ali iščete kaj manj zahtevnega?

vrtni stoli

Nekateri materiali zahtevajo malo ali nič vzdrževanja, medtem ko drugi potrebujejo malo več truda, načrtovanja in časa. Morda boste morali vložiti nekaj denarja za nego pohištva in temu enkrat letno nameniti nekaj uric ali pa ga boste morali preprosto obrisati s krpo. V vsakem primeru bodite pozorni na najprimernejše materiale, saj je vzdrževanje vrtne garniture iz lesa precej bolj zahtevno od umetnih mas.

Les pa kljub vsemu ostaja med najbolj priljubljenimi materiali. Je brezčasna tradicionalna izbira, saj leseno vrtno pohištvo vedno izgleda lepo. Vašemu vrtu doda naravni čar in je na voljo v različnih slogih in vrstah. Pogoste uporabljene vrste lesa za vrtne garniture so akacija, evkaliptus in tikovina.

Ne glede na vrsto lesa, iz katerega je izdelano vaše pohištvo, pa se skoraj vedno prodaja obdelano, odporno na vremenske vplive, kar prepreči gnitje in podaljša njegovo življenjsko dobo. Da pa leseni vrtni stoli, vrtna miza in ostalo ostane v najboljšem stanju, ga boste morali vzdrževati vsaj enkrat letno.

Vsak izbrani material za vrhunsko vrtno pohištvo ima torej svoje prednosti in slabosti. Na srečo sodobne metode izdelave omogočajo, da vsakdo najde model zase, pri tem pa ne izgubi na udobju, izgledu ali ceni.

vrtna miza