Kaj je tisk?

Tisk je postopek v tiskarstvu pri katerem razmnožujemo besedila in slike. Tisk omogoča izdelavo odtisa slike oz. besedila. Za tiskanje potrebujemo tiskarsko opremo, ki jo sestavljajo tiskalni material, tiskarske barve in tiskarski stroj. Potrebujemo tudi tiskovno formo. Gre za medij, ki pomni informacije, ki jih je potrebno natisniti.

Poznamo več tehnik tiska:
Klasične tehnike: gre za starejše tehnike tiska, za katere je potrebna stalna tiskovna forma. Med klasičnimi tehnikami ločimo več tiskov:

  • visoki,
  • globoki,
  • ploski,
  • prepustni.

Klasične tehnike tiska so cenovno manj ugodne in se uporabljajo le pri natisu večjih naklad.


Digitalne tehnike: gre za novejše tehnike tiska, pri katerih tiskarska forma ni potrebna, saj se vse informacije shranijo na računalnik. Tiskanje manjših naklad v digitalni tehniki je tako cenejše in se v zadnjih letih najpogosteje uporablja.

Tisk in oblikovanje v našem studiuTisk in oblikovanje - tiskalni stroj


Tisk transparentov

Ker reklamni transparenti predstavljajo učinkovito promocijsko sredstvo, hkrati pa so cenovno ugodni, vam pri nas ponujamo ugoden in kvaliteten tisk transparentov. Enostavno jih je tudi prenašati in hraniti.
Transparenti so ponavadi namenjeni zunanji uporabi, zato morajo biti materiali na katere transparente tiskamo, kvalitetni in obstojni ter odporni na različne vremenske vplive. Ponujamo vam tisk transparentov na kavalitetna platna. Standardne mere transparentov so ponavadi v dolžini med 80 in 160cm, lahko pa se dogovorimo tudi za tiskanje transparentov po meri.

Zraven tiskanja transparentov vam ponujamo tudi tisk na plastiko, na steklo, kovino, umetne tkanine, usnje, folije, papir in druge materiale. Ponujamo vam tudi digitalni tisk vizitk. Prvi vtis je zelo pomemben, odvisen pa je od vaše prezentacije. Če želite pustiti dober vtis tudi za prihodnje, naročite digitalno natisnjene vizitke po vašem okusu. Pri oblikovanju vam bodo pomagali tudi naši strokovnjaki, ki so polni inovativnih in modernih idej. Pri oblikovanju in digitalnem tisku vizitke bomo upoštevali vaše želje, ki jih bomo dopolnjevali s svojim znanjm in predlogi.