Izdelava lesene terase za bazene


Les postaja vedno bolj priljubljen material za zunanje pohodne površine, kamor sodijo med drugim tudi lesene terase, pergole, nadstreške, pokrite terase, vrtne in balkonske ograje in lesene terase za bazene.

Lesene terase ali terase iz lesa za bazene so odlična alternativa ploščicam, saj les ne drsi, poleg tega pa je zaradi svoje naravnosti zelo prijeten material za stik s kožo.

Vzdrževanje in čiščenje lesene terase, tudi pokrite terase, je nujno za dolgo življenjsko dobo terase. Les je naraven material in nanj vplivajo abiotični in biotični dejavniki razkroja, ki na njem povzročajo različne poškodbe v obliki razpok in hrapavosti površine. Zelo primerne so tikove terase, saj so cene tikovine za terase zelo ugodne.

Lesene terase morajo biti odporneproti abiotičnim dejavnikom kamorštejemo UV svetlobo, padavine in temperaturne spremembe, torej zunanje terase iz lesa naj bodo odporne vsem vremenskim dejavnikom. Prav tako lesene terase morajo biti odporne vsem Biotičnim dejavnikom, topa so predvsem različne okužbe lesa z glivami in napadi insektov, izdelava lesene terase iz tikovine je zelo primerna. Tikove terase imajo tudi ugodne cene.

Izdelava pokrite zunanje terase iz lesa | tikove terase

Tudi pokrite zunanje terase zahtevajo redno vzdrževanje in čiščenje, čeprav so pokrite terasemanj izpostavljene abiotičnim dejavnikom. Tikovina za terase, pa tudi druge vrste tropskega lesa, so odlična izbira tudi za pokrite zunanje terase, saj so se izkazali s svojo odpornostjo na biotične in abiotične dejavnike.

Če želite, da bodo vaše lesene terase najkvalitetnejše, kontaktirajte parketarstvo Maramo in z veseljem vam bomo posredovali nasvet in cene za tikove terase .

Tikove terase in zakaj je tikovina za terase primerna

Ko se odločite za izdelavo lesene terase je burmanska tikovina za terase zelo primerna, saj je bila dolgo najpogostejši material,namreč tikovinaže stoletja slovi po svoji široki uporabnosti in dolgi življenjski dobi. V zadnjem času pa se je izkazalo, da tikovina za terase ni edina odlična izbira tropskega lesa, saj so na voljo še številne druge drevesne vrste, ki ravno tako dobro prenašajo abiotične in biotične dejavnike razkroja.

Vsekakor je za izdelavo lesene terase in balkona primerentropski les, kamor sodi tudi tikovina za terase, tikovina je primernejša za oblaganje zunanjih tal, kot drevesne vrste našega podnebnega pasu. Te imajo relativno kratko življenjsko dobo, terjajo pa redno obnavljanje s kakovostnimi premazi, med tem, ko imajo določene vrste tropsketa lesa, tudi tikovina za terase, dolgo življenjsko dobo tudi brez rednega vzdrževanja.

Salon parketov Maramo vam svetuje, da pred zimo svoje lesene terase, tudi pokrite terase zaščitite tako, da jih premažete s kakovostnim tikovim oljem.

Vas zanima izdelava lesene tikove terase, cene lesene terase?


Sevedaizdelava lesenepokrite terase stane, ne moremo mimo vrednosti investicije. Za tikove terase, cene variirajo glede na potrebe, ki jih imate, na obseg lesene terase, enako pa velja tudi zaterase ostalihvrst lesa, ki jih v svetu parketa Maramo nudimo. Zza zunanje terasevseh tipov nas prosim kontaktirajte.

Obiščite našo spletno stran ali jih kontaktirajte in z veseljem vam bomo posredovali nasvete in ceneza zunanje tikove terase in balkone ,cene so ugodne in vam poleg izdelave terasenudimo vse kar potrebujete -kakovostno svetovanje.

Izdelava terase iz lesa, tikove teraseMaramo, povezava do naše spletne strani: