lahkoKoruzni kruh velja za zdravo različico priljubljenega pekovskega izdelka
Večina ljudi uživa v slastnih pekovskih dobrotah, vendar pa so ti pogosto energijsko zelo bogati in jih zato ne uvrščamo v kategorijo izdelkov, prijaznih naši liniji. Vendar pa slednje ne velja za koruzni kruh, bistveno bolj zdravo, a še vedno izjemno okusno različico najbolj priljubljenega pekovskega izdelka na svetu, ki ga po tradicionalni recepturi pripravljamo tudi v Pekarni Grosuplje.
Na voljo so vam različni izdelki iz te zdrave moke – domači, hlebček, huda štručka brez kvasa, palčka, pecivo in babičin koruzni kruh Recept za naše izdelke, v katerih uživa velika večina Slovencev, pa je prav poseben. Ta namreč vsebuje naravne in kakovostne lokalne sestavine, predvsem pa veliko naše ljubezni in predanosti, ki ju vložimo v čisto vsak pripravljen hlebček, ki nato razvaja vaše brbončice.
Koruzni kruh kot vir zdravja
Koruzni kruh je izdelan iz koruzne moke, ki izvira iz Mehike in je med žiti na tretjem mestu po razširjenosti. Prehitita jo le pšenica in rž, ki sta prav tako priljubljeni in hkrati nenadomestljivi sestavini vsake dobre pekarne. Njej podobno različico so začeli gojiti že pred 7.000 leti in se je zaradi svojih odličnih lastnosti v naši kulinariki ohranila vse do danes. To zlatorumeno zrnje pa je poleg prijetnega sladkastega okusa tudi izjemno zdravo. Vsebuje namreč:
- visoke vrednosti beljakovin,
- vitamine skupine B,
- vitamin C,
- kalij,
- fosfor in
- primerno hranilno vrednost.
Koruzni kruh recept, po katerem ga pripravljamo v naši pekarni ohranja dolgoletno pekovsko tradicijo, je tako idealni nadomestek klasičnih izdelkov iz bele moke, saj je njegova hranilna sestava bistveno bolj bogata, kalorična vrednost pa manjša.
Odlična prednost tega žita je namreč zelo velik delež topnih vlaknin, ki so odgovorne za nizek glikemični indeks, ki prispeva k manjšim nivojem glukoze v krvi po zaužitju. Ko govorimo o tovrstnih izdelkih, nikakor ne moremo mimo kriptoksantina, rumeno do rahlo oranžnega barvila, ki je hkrati tudi močan antioksidant in tako krepi imunski sistem.
Ste si zaželeli okusen in zdrav koruzni kruh Kalorije, ki jih boste pri tem zaužili bodo imele, zaradi sicer izjemno bogate sestave, bistveno manjši vpliv na vaše telo. Tako si lahko brez slabe vesti privoščite košček ali dva, na katerega namažete svoj najljubši namaz. Vam je šlo v slast? Potem ste zase in svoje telo naredili več, kot si sploh lahko predstavljate.
Koruzni kruh recept, ki spoštuje tradicijo, a hkrati sledi trendom
V naši domači Pekarni Grosuplje že vrsto let za vas mesimo okusne pekovske izdelke. Med njimi je tudi koruzni kruh, ki smo ga s pomočjo zlata vrednega znanja, dolgoletnih izkušenj in predane ekipe pekov, skozi leta izpopolnjevali in razvijali nove recepte.
Tako vas danes s polic trgovin pozdravljajo najrazličnejši izdelki iz te okusne moke, ki imajo eno skupno, a izjemno pomembno lastnost – vsi spoštujejo tradicionalne zakone priprave in peke, ki je ključna za dober koruzni kruh Recept je sestavljen iz domačih sestavin, ki jih dobivamo od lokalnih pridelovalcev in dosegajo najvišje standarde kakovosti.
Poleg ohranjanja starih receptur in tradicionalnih postopkov, hkrati vključujemo tudi sodobne prehrambne trende. Danes vam je koruzni kruh tako na voljo v različnih oblikah, primernih za hitro konzumiranje. V mislih imamo predvsem palčke, pecivo in štručke. Ti bodo poskrbeli za zdravo in hitro malico na poti, v službi, na izletu ali sprehodu po mestu.
Pripravite svoj hlebček tudi doma
Seveda pa lahko svoj koruzni kruh pripravite tudi doma. Na spletu lahko najdete tisoč in en zanimiv recept za koruzni kruh, med katerimi so zagotovo najbolj priljubljeni koruzni kruh brez kvasa ali različica z drožmi, mehak koruzni kruh recept vsebuje belo moko ter mešani koruzni kruh Recept, ki se ga držimo v naši pekarni je sicer poslovna skrivnost, vam pa lahko razkrijemo nekaj zlata vrednih nasvetov, zaradi katerih bo vaš domači hlebček še toliko bolj omamnega okusa.
Ker je ta moka mehkejše strukture, jo je priporočljivo kombinirati z drugimi vrstami moke. Tako bo hlebček bolj mehek in manj zbit. V kolikor želite, da bi bil vaš kruh kar se da mehek, dodajte še belo pšenično moko. Preden začnete mesiti, moko vedno presejte, saj ji tako dodate zrak, ki vpliva na končno strukturo izdelka. Hlebček pecite ob pomoči pare, ki poskrbi za hrustljavo skorjico in kot oblaček mehko sredico.
Koruzni kruh kalorije, ki se ne poznajo
Z uživanjem tovrstnega kruha boste v svoje telo vnesli veliko antioksidantov, med katerimi so najpomembnejši betakaroten, zeaksantin, lutein in karotenoidi, ki vplivajo na dober vid.
Koruzni kruh kalorije oz. energetska vrednost se giblje med 240 in 300 kcal na 100g, je odličen tudi zato, ker vsebuje veliko vitamina E in magnezija. Primeren je tudi za ljudi z intoleranco na gluten, vendar ga morate v tem primeru pripraviti zgolj iz koruzne moke.
Pečemo za vas in vašo družino
V Pekarni Grosuplje že vrsto let pečemo pekovske izdelke za vso družino, pri tem pa se ves čas trudimo ohranjati najvišjo kakovost, vrhunski okus in ličen izgled. V zadnjih letih vedno več vlagamo v razvoj sodobnih, zdravih in drugačnih izdelkov, ki pa so še vedno izjemno okusni.
Naš koruzni kruh tako obožujejo otroci, najstniki in seveda odrasli. Omenimo naj tudi, da so številne sodobne študije že uspele dokazati, da mladostniki, ki jedo izdelke iz koruzne moke, pojedo veliko manj nezdrave hitre hrane.
Vabimo vas, da si ogledate našo pestro ponudbo kruha ter pekovskega peciva in svojo domačo mizo obložite z dobrotami, ki bodo razveselile vaše brbončice in napolnile srca s toplino, ki jo zmore vzbuditi le sveži domači hlebček.