Potrebujete nasvet, kateri prenosnik izbrati?

Če želite vedeti, kateri prenosnik izbrati, se morate najprej vprašati, za kaj ga boste največkrat uporabljali. Ali boste na njem igrali najljubše igrice, programirali, ali ga boste uporabljali zgolj za pisarniška opravila?

Za področje dela v pisarni, občasnih ogledov filma ali igranje grafično manj zahtevnih igrer, boste potebovali precej manj zahteven prenosnik, kot če boste nov prenosni računalnik uporabljali za igranje zahtevnejših igric, ali pa grafično ustvarjanje. Odgovori na ta vprašanja vam bodo podali precej bolj jasno sliko, kateri prenosnik izbrati. Zato si le vzemite čas, preverite ponudbe, povprašajte strokovnjake in upoštevajte svoje denarne zmožnosti.

Cena ni edini kriterij pri nakupu prenosnika

Prodaja prenosnih računalnikov se je v zadnjih letih precej pocenila, zato boste z nekaj premišljenega brskanja in raziskovanja zlahka našli kakovosten prenosni računalnik, ki bo zadostil vašim potrebam. Po svojih ugodnih cenah slovi zlasti serija HP ProBook, še zlasti modela Probook 430 in Probook 450. Vendar pa pri vprašanju kateri prenosnik izbrati, cena nikakor ne sme biti odločilen kriterij, saj v prvi vrsti potrebujete visoko kakovost in zmogljivost, ki vam bosta zagotavljali brezskrbno delo.

Pozorni morate biti predvsem na hitrost procesorja, zmogljivost RAM-a, vrsto diska, življenjsko dobo baterije in grafično kartico, ki jo ob zahtevnejših grafičnih programih še posebej potrebujete. Kako zadovoljni boste pri uporabi prenosnika, je odvisno tudi od zasnove tipkovnice in višje resolucije zaslona, ki je pri daljšem gledanju na ekran tudi boljša za vaše oči.

Potrebujete nasvet pri nakupu novega prenosnega računalnika?Kakšno velikost zaslona naj izbrem?

Katero velikost naj izberem?

Pomemben kriterij pri izbiri je tudi velikost zaslona. Večji zasloni vam omogočajo boljšo in enostavnejšo razporeditev odprtih opravil, medtem ko boste z uporabo manjših prenosnikov precej bolj mobilni. Če ste nenehno v gibanju in prenosnik potrebujete povsod drugje, le doma ne, bo vaša elektronska naprava veliko bolj praktična z manjšim zaslonom - s 13-palčnim (33,8 cm) ekranom ali manj. Za povprečne uporabnike so najbolj razširjeni 15-palčni (39,6 cm) prenosniki. V kolikor pa nameravate prenosni računalnik uporabiti kot nadomestek ali dopolnilo namiznemu računalniku, in ga boste uporabljali zlasti doma, potem boste precej lažje izbrali prenosnik, z diagonalo zaslona 17,3 palca oz. 43,9 cm.

Prodaja prenosnih računalnikov po ugodni ceni

Če se še vedno niste odločili, kateri prenosnik bi bil za vas najustreznejši, vas vabimo na našo spletno stran. Prodaja prenosnih računalnikov še nikoli ni bila tako enostavna in ugodna. Zato ne odlašajte več in nas še danes obiščite ali pokukajte v našo spletno trgovino. Lepo vabljeni.