Kako napisati življenjepis in z njim uspešno dobiti službo

Kako napisati življenjepis za zaposlitev?Se sprašujete, kako napisati življenjepis? Bi radi dobili dober vzorec življenjepisa? Kako napisati življenjepis dandanes postaja vprašanje, ki je vse bolj pomembno. Minili so časi, ko so se življenjepisi za zaposlitev začenjali z: »Rodil sem se leta 1953 v Spodnjem Dupleku mami Francki in očetu Tončku.« Življenjepisi za zaposlitev morajo biti napisani kvalitetno, brez pravopisnih napak in, kar je najpomembnejše, napisani morajo biti strukturirano in vsebovati relevantne informacije o nas. Ko se pojavijo razpisi delovnih mest, so delodajalci soočeni z ogromnim številom prošenj, saj je iskanje zaposlitve pri nas v zadnjem času zaradi visoke stopnje brezposelnosti množično. Nekateri se zaradi tega celo obračajo na zaposlitvene agencije. Zato je življenjepis za zaposlitev prvo selekcijsko sito: če je slab, lahko odpade tudi kandidat, ki je morda najbolj primeren za prosto delovno mesto. Obstaja veliko nasvetov, kako napisati dober življenjepis.

Na našem portalu svetujemo, kako napisati življenjepis

Naš portal je prvi slovenski portal, ki združuje tiste, ki so v procesu iskanja zaposlitve in tiste, ki objavljajo razpise delovnih mest. Ob tem pa iskalcem zaposlitve pomagamo tudi z nasveti, kot je denimo odgovor na vprašanje, kako napisati življenjepis.

Vzorec dobrega življenjepisa ima vse pomembne informacije

Dober vzorec življenjepisa ponuja dovolj informacij, vsebuje resnične podatke, je primernega videza, nima slovničnih napak, je realen, vsebuje relevantne reference in priloge. Perfektni vzorec življenjepisa je tisti, ki kandidata za delovno mesto opiše takšnega, kot je, izpostavi njegove prednosti in vzbudi interes pri morebitnem delodajalcu. Tak življenjepis za zaposlitev bo opravil svojo nalogo, ki je predvsem ta, da primernemu kandidatu zagotovi zaposlitveni razgovor.

Življenjepis za zaposlitev je le prvi korak do zaposlitve

Če ste se naučili, kako napisati dober življenjepis, je to seveda izrednega pomena. Vendar je to šele prvi korak do realizacije vašega cilja. Če vas zanimajo naša priporočila tudi v zvezi z naslednjimi koraki, vam priporočamo, da obiščete naš portal, kjer lahko poleg vzorca življenjepisa najdete tudi številne druge koristne nasvete.