Pošlji povpraševanje

Zakaj je pločevinasta kritina poznana kot trajna kritina?

V sodobnem času lahko izberete katerokoli kritino želite: pločevinasto trajno kritino, opečnato, leseno, betonsko…  Izbira je velika, razlike pa se pokažejo pri ceni in čez nekaj let tudi pri kakovosti. Nekatera slovenska podjetja sama izdelujejo kovinske kritine ali pa jih uvažajo in prodajajo za tuje proizvajalce. Streha je tista, ki zavaruje stavbo pred vremenskimi razmerami, ščiti pred dežjem, snegom, vročino, vlago in preprečuje propadanje materialov. Prava izbira materiala pri prekrivanju strehe je pomembna. Pločevinasta kritina v naši ponudbi je primerna za skoraj vse stavbe in skoraj vse naklone, kar vam lahko pritrdijo številne zadovoljne stranke. Dejstvo je, da je pločevinasta oz. kovinska kritina uvrščena med tiste z najdaljšo življenjsko dobo, zato ji brez težav lahko rečete trajna kritina. Odporna na točo in na veter, kljub velikim površinam ki jo sestavljajo, je kovinska kritina najbolje kar lahko izberete. Edini pogoj da res dobro opravlja svojo funkcijo je, da so sestavni deli pločevinaste kritine položeni pravilno. Biti mora dobro izolirana, saj se pri vseh vrstah kritin slaba izolacija tudi slabo obrestuje. Tako je tudi s kovinsko kritino. Poleg zimskega mraza, je težava slabe izolacije, pregrevanje mansarde v poletnih mesecih. Kot vsako drugo, je dobro, da tudi kovinsko kritino polaga usposobljen izvajalec, saj je poleg ostalega potrebno paziti na obvezen prezračevalni prostor oz. zračni most. Izkušeni krovci vedo kako se tem stvarem streže in na kaj morajo biti pozorni. Zračni most bo zagotavljal, da se bo kondenz, ki se rad pojavlja pri vseh vrstah kritin, ob primernem vleku zraka sproti sušil. Tako vam bo pločevinasta kritina dolgo in dobro služila.

Kakšna je trapezna pločevina in zakaj se odločiti prav zanjo?

Trapezna pločevina je pločevinasta kritina, odporna na točo, ki je izdelana iz vroče cinkane AluCink pločevine. Po želji je prevlečena s posebnim, zelo učinkovitim materialom (filcem), ki preprečuje nabiranje kondenza. Odlikuje jo majhna teža, prijetna je za oko, od slemena do odtočne cevi oz. žleba pa je lahko položena v enem kosu. Tudi cena trapezne pločevine ni zanemarljiva saj je zelo ugodna. Kot smo že omenili, je njena cenjena lastnost, ki prihaja iz leta v leto bolj v veljavo, da spada med kritine odporne na točo. Kovinske kritine, med njimi tudi kritine iz trapezne pločevine, vam nudimo v sedmih barvnih tonih. Primerne so za stavbe kmetijskih, manjših industrijskih in seveda vseh stanovanjskih objektov. Zaradi svoje oblike, je trapezna pločevina v zadnjih letih zelo zaželena kot trajna kritina na modernih stavbah, saj poleg videza in zaradi svojih dobrih lastnosti nudi varno in prijetno bivanje. Med seboj se te kovinske kritine ločijo po debelini pločevine, višini reber (trapezov) in nosilnosti.

Pločevinasta kritina

Kovinska kritina

Trajna kritina odporna na točo je najboljša rešitev

Pločevinasta kritina je zelo funkcionalna, saj jo lahko vgradite na različne podlage (les, jeklo, beton…) in, ker je izjemno fleksibilna je njena vgradnja mogoča tudi na ukrivljene strehe in fasade. Zelo je dobrodošla pri gradnji nadstreškov, saj je kritina odporna na točo, poleg tega pa je skoraj edina, ki je lahko vgrajena z minimalnim naklonom. Teža snega ji zaradi velike nosilnosti ne more do živega. Ker je prašno barvana, je končni videz kovinske kritine različnih odtenkov, kar ji omogoča kombiniranje in estetsko usklajevanje s celotno podobo objekta. S stališča krovcev, je pločevinasta kritina zelo priljubljena, saj jo je izjemno lahko nakladati, skladiščiti in razkladati, prav tako pa jo je s sodobno tehnologijo, mogoče zelo enostavno obdelovati in usklajevati z merami objektov. Njene lastnosti omogočajo natančno in enostavno delo. Pločevinasta kritina je več kot idealna za objekte, ki zaradi svoje strukture ne morejo nositi velike teže, npr. nadstreške z enostavnimi konstrukcijami. V veliko primerih so kovinske kritine tiste, ki nudijo edino rešitev, zato preverite našo ponudbo. Zagotovo boste našli pravo zase in za svoj dom.

Kovinska kritina

Preberite več o kritini odporni na točo