Tecar terapija s tecar aparati


Poškodbe lahko dodobra zaznamujejo naše življenje zato je pomembno, da jih pravočasno zdravimo z najustreznejšimi tehnikami. Pri tem nam lahko pripomore fizioterapevt, ki z različnimi tehnikami poskrbi za naše zdravje. Ena izmed teh tehnik je inovativna tecar terapija, ki prenaša energijo v sam predel bolečine. Tecar je kratica za prenos energije s kapacitivno in rezistivno metodo - Transfer of Energy Capacitive and Resistive. V procesu terapije se stimulira limfno ter vensko dranažo, možnost odpravljanja bolečin v hrbtenici in mehkih tkivih, odpravlja se razna vnetja ter mnogo drugega. Tecar terapija je priporočljiva tako za ljudi z bolečinami kot tudi za vse športnike, saj je zelo učinkovita pri raznih športnih poškodbah. Tecar stimulira biološka tkiva in s tem proizvaja toploto in energijo v samem telesu.


Tecar aparati vrhunske kvalitete

V podjetu Manet ponujajo tecar aparate, ki so nepogrešljivi pri fizioterapiji. Tecar aparati so primerni prav za vsakega fizioterapevta, ki si želi kvalitetno opremiti svoj studio. V ponudbi imajo Fisiowarm 7.0 300W, Fisiowarm 7.0 400W, Curapuls 670, YouTecar, YouTecarX in Tecarplus. Aparata za izvajanje tehnike tecar Fisiowarm 7.0 300W in Fisiowarm 7.0 400W  omogočata kapacitivno in rezistivno metodo. Tecar terapija se tako lahko izvaja na različnih poškodbah z eno napravo.

Tecar aparat Curapuls 670 se uporablja za nekontaktno diatermijo in rešuje težave pri osebah z gibalnim sistemom, poleg tega pa obnavlja tudi mehka tkiva. Nekontaktna diatermija in uporaba radio frekvenčne energije je predmet številnih raziskav, ki kažejo na učinkovitost  takšne terapije pri osebah z akutnimi stanji kot so pooperativne bolečine ter pri oteklinah in ranah, ki se počasi celijo. Nekontaktna diatermija je učinkovita tudi pri kroničnih stanjih, kot je npr. osteoartritis. Prednost dela nekontaktne diatermije tehnike tecar z aparatom Curapuls 670 je tudi manjša intenzivnost dela terapevta kot pri kontaktni diatermiji, saj se terapijo izvaja preko posebne roke, ki se jo preko gumba preprosto namesti na želeno pozicijo.

Med vsemi aparati je YouTecarX nov model, ki ima tudi nekaj pomembnih novosti. Ponuja nam, da si lahko sami prilagodimo aparat in tako spreminjamo funkcije glede na vrsto dela in tehnike. Tako lahko spreminjamo moč, emisijo, frekvenco in potrebne dodatke. Tecar aparat Youtecarx  poleg unipolarnih elektrod nudi še bipolarne, neutrodinamico, static automatic, za intimne predele in estetiko ter za triger točke in fascio. V ponudbi imajo tudi cenovno ugodno linijo tecar aparatov YouTecar, ki poleg že prej omenjene kapacitivne in rezistivne metode služi tudi za bi-polarno terapijo.

Aparat Tecarplus deluje s frekvenco 500kHz, ki v telesu spodbuja naravno sposobnost tkiva za samoobnavljanje ter globoko segrevanje tkiva na varen način. Terapija z aparatom Tecarplus, primernim za kontaktno diatermijo s kapacitivno elektrodo, je neinvazivna, delovanje pa se občuti na mehkih tkivih, mišicah ter periartikularnih strukturah.

S pravim znanjem lahko tecar tehniko in aparate uporabljamo za dobrobit ljudi, ki potrebujejo pomoč pri poškodbah. Prednost tehnike tecar je ravno v tem, da zdravi na način samoobnavljanja. Naše telo se zelo dobro obnavlja samo, vendar pri večjih poškodbah potrebuje nekoliko ''spodbude'', ki jo nudijo tecar aparati. Stranke bodo z rezultati več kot zadovoljne, medtem ko bodo terapevti kvalitetne in vrhunske aparate lahko brez težav uporabljali vrsto let.

Pošlji povpraševanje
 • Aparat Curapuls za tecar terapijo

  Curapuls tecar aparat Tecar terapija z aparatom Curapuls

 • Aparat YouTecar X za tecar terapijo

  YouTecar X tecar aparat Tecar terapija z aparatom YouTecar X

 • Tecar aparat Tecarplus

  Aparat Tecarplus za tecar terapijo Tecarplus tecar aparat

 • YouTecar X tecar aparat

  Tecar terapija z aparatom YouTecar X Aparat YouTecar X za tecar terapijo

 • Aparat Youtecar za izvajanje tecar terapije

  Youtecar aparat za izvajanje tecar terapije Tecar aparat Youtecar