Pošlji povpraševanje

Profesionalne mize za masažo in fizioterapijo so ključen element

Masaža danes nič več ne velja za prestiž, ampak bistveno prispeva h kakovosti življenja. Redna masaža telesa pripomore, da postanemo bolj umirjeni, bolj zdravi in srečni. Masaža blaži psihični, fizični in emocionalni stres ter sprosti mišično napetost celega telesa. Ljudje se danes vse bolj zavedajo pomena dobrega počutja, ki jim pomaga, da lahko brez stresa opravljajo tako svoje delo kot tudi uživajo v svojem prostem času in prijetnih družabnih aktivnostih.

Profesionalna masažna miza

Masažnih salonov, pa naj gre za manjše studie ali večje wellnes centre, je tako iz leta v leto več, velika konkurenca pa sama po sebi postavlja nove standarde kakovosti – tako glede dela kot opreme. Izkušen maser se vsekakor zaveda, da so prvi pogoj za dobro delo, seveda poleg njegovega znanja in izkušenj, kakovostne masažne mize, ki stranki zagotavljajo udobje, njemu samemu pa olajšajo delo.

V podjetju Manet d.o.o. dobavljamo profesionalne terapevtske in masažne mize ter opremo za fizioterapijo, rehabilitacijo, hidroterapijo in bazensko tehniko. V ponudbi imamo terapevtske in masažne mize Enraf-Nonius, ki jih odlikujejo kakovost, trajnost in inovativnost. Program obsega tako enostavne kot tudi najzahtevnejše terapevtske mize. Ne glede na to kateri model masažnih  miz boste izbrali, so stabilnost, kakovost in zanesljivost vedno zagotovljene. Profesionalne masažne mize so elegantnih in sodobnih oblik, izdelane iz najboljših materialov. Ergonomska oblika zagotavlja maksimalno udobje za pacienta in terapevta.

Izbira terapevtske ali masažne mize je pomembna odločitev in naložba za kar nekaj let vašega vsakodnevnega poklicnega dela. V podjetju Manet d.o.o z veseljem svetujemo strankam, zato v nadaljevanju predstavljamo nekaj vprašanj, ki vam bodo v pomoč pri izbiri profesionalne masažne mize po vaši meri.


Na kaj morate biti pozorni pri nakupu profesionalne masažne mize?

Najprej se morate vprašati, koliko delno mizo potrebujete. Masažne mize imajo lahko enodelno, dvo, tri, štiri ali več delno ležalno površino. Maserji in manualni terapevti želijo, da je ležišče mize udobna enovita površina, ki pacientom nudi udobje in popolno sproščenost. Pri športnih masažah in fizioterapijah je pomembno, da je pacient v točno določenem položaju, kar omogočajo več-delne terapevtske mize. V kiropraktiki, osteopatiji in podobnih terapijah pa je zelo pomembno, da je ležišče še več delno, da omogoči popolno sproščenost posameznih delov telesa in še lažji dostop do pacienta.

Masažna miza mora biti dovolj stabilna, pomembna pa je tudi njena nosilnost. Maser pri svojem delu uporablja tudi močnejše pritiske, zato je ključno, da se med obravnavo miza ne upogiba ali premika. Podnožje masažne mize mora biti zasnovano tako, da je trdno in stabilno. Ne pozabite se vprašati tudi, kdo oziroma kakšni so vaši pacienti - so to otroci ali odrasli? Odgovor na to vprašanje zelo vpliva na to, kakšno nosilnost mize izbrati. Z večjo nosilnostjo si boste zagotovili, da lahko na svojo mizo sprejmete vsakega pacienta brez pomislekov.

Miza za fizioterapijo

Terapevtska ali masažna miza mora uporabniku pomagati poskrbeti za lastno zdravje. Kakšna je vaša drža, na kateri višini delate? Vaša hrbtenica zagotovo ne sme trpeti, saj je ravno vaše dobro počutje in zdravje pogoj za opravljanje poklicnega dela. Najboljšo izbiro predstavljajo po višini nastavljive električne masažne mize. Preprečili boste poškodbe, ki bi lahko nastale zaradi dela na neustrezni višini, hkrati pa boste olajšali tudi namestitev vašim pacientom.

Širine profesionalne masažne mize se gibajo med 60 in 80 cm. Pri izbiri upoštevajte, kako boste lažje dostopali do pacienta glede na svojo postavo, hkrati pa imejte pred očmi pacienta, ko se mora prevaliti na drugo stran. Bodite pozorni tudi na to, kako je oblikovano oblazinjenje. Pri oglato zaključenem oblazinjenju je ležalna površina enaka dejanski širini mize. Torej boste že z obliko pridobili nekaj centimetrov, ki se bodo že pri prvem pacientu, ki se bo prevalil na drugo stran, izkazali za še kako pomembne.


Oblazinjenje masažne mize pomembno za dobro počutje pacientov

Fizioterapevtska mizaDobro počutje vaših pacientov je gotovo na prvem mestu. Oblazinjenje terapevtske mize, bodisi masažne mize ali mize za fizioterapijo, mora biti udobno, saj je sproščenost bistvenega pomena za uspeh terapije. Ker pacient preleži lahko celotno terapijo v nespremenjenem položaju, mora biti oblazinjenje kljub kakovostni peni tudi dovolj debelo. Kaj to pomeni v centimetrih? Šest cm debelo oblazinjenje bi moralo zagotoviti vse potrebno udobje, pri debelejšem pa se odločite glede na delo, ki ga opravljate, da ležalna površina slučajno ne bi bila premehka. V ponudbi masažnih miz podjetja Manet d.o.o. najdete oblazinjenje, ki bo ustrezalo vašim strankam.

Če vaši pacienti med terapijo ali masažo velikokrat ležijo na trebuhu, mora vzglavje imeti obrazno odprtino, še bolje s čepom. Ni tako zelo pomembna oblika odprtine kot to, kako je oblazinjena in ali so šivi okrog nje mehkejši. Rob odprtine naj bo mehkejši od ostalega oblazinjenja, da bo pacientu prijetneje. Tudi neželenim odtisom na obrazu se da izogniti z uporabo obrazne blazinice.

Pri izbiri profesionalne masažne ali fizioterapevtske mize je pomemben kriterij tudi enostavno čiščenje. Seveda pa ne smemo pozabiti na ceno, saj tudi ta pomembno vpliva na sam nakup masažne mize. Kljub temu, da se zdi začetni strošek morda visok, imejte pred očmi, da gre za osnovno sredstvo, ki je dolgoročna naložba in bo vsak dan vplivala na kakovost vaših delovnih pogojev.