Pošlji povpraševanje

Magnetoterapija – aparati z nizko intenziteto


Oblika zdravljenja, ki deluje s pomočjo magnetnega polja nizke frekvence, intenzitete in slovi po svoji kratkotrajnosti, se imenuje magnetoterapija. Aparati za tovrsten tip terapije delujejo po principu elektromagnetnega delovanja in vplivajo oz. izboljšujejo biofizikalne ter biokemične procese v celicah.

Magnetoterapija aparate uporablja za namen normalizacije celičnih funkcij: terapija z magneti namreč s pomočjo valovanja močno vpliva na posameznika, saj v telesu sproži popravljalne mehanizme, ki posledično stabilizirajo celične funkcije. Magnetoterapija se odlikuje po svoji učinkovitosti, obenem pa prinaša tudi druge blagodejne učinke. S pomočjo magnetoterapije aparati izboljšujejo presnovo in obnovo celic, hkrati pa pospešujejo celjenje poškodb in ran.

Uspešnosti zdravljenja z magneti se med drugim zavedajo tudi pri podjetju Manet d.o.o., ki se že vrsto let specializira za dobavo najnovejših aparatov s področja magnetoterapije. Med drugim svojim zahtevnim kupcev nudi najnovejšo serijo izdelkov za magnetoterapijo. Aparati linije Qs Magnetotherapy tako pri zdravstvenih delavcih kot tudi pri pacientih dosegajo izredno dobre rezultate, kar samo potrjuje uspešnost zdravljenja z magneti.


Z magnetoterapijo do končnega okrevanja

Že marsikdo je že skorajda obupal nad zdravljenjem, nato pa je spoznal blagodejne učinke magnetoterapije. Aparati za magnetoterapijo s pomočjo magnetnega polja nizke frekvence, kratkega trajanja terapije in nizke intenzitete vplivajo na biofizikalne ter biokemične celične procese. Tovrstna fizioterapija, magnetna terapija namreč, deluje na principu elektromagnetnega delovanja, ki vpliva na posameznika na ta način, da sproži nihanje celic, s tem pa t. i. popravljalne mehanizme. Slednji tako normalizirajo celične funkcije, kar pa ima tudi nadaljnje blagodejne učinke: terapija z magneti namreč vpliva tudi na hitrejšo presnovo celic, s tem pa pospešuje celično obnovo, obenem pa hitrejše celjenje poškodb in ran. Vse navedeno priča o pozitivnih in blagodejnih učinkih zdravljenja z magneti, ki se ga poslužuje zdravstveno osebje po vsem svetu.

magnetoterapija

magnetoterapija aparati

Hitrejše celjenje s pomočjo terapije z magneti

Zdravljenje z magneti (magnetoterapija), aparati, ki v namen hitrejšega celjenja izkoriščajo magnetno valovanje, ima številne prednosti. Aktivacijski mehanizmi v človeškem telesu oz. celicah se namreč sprožijo prav s pomočjo magnetoterapije. Aparati tako denimo obnavljajo membranski potencial in prepustnost celičnih membran, zmanjšujejo vnetje, aktivirajo imunski sistem, stimulirajo hondrogenezo in osteogenezo ter stimulirajo gladke mišice, posledično pa povečujejo krvni obtok.

Poleg naštetih učinkov pa terapija z magneti poteka na neboleč način, saj je neinvazivna in ne prinaša nobenih stranskih učinkov. Njena velika prednost je tudi v tem, da zmanjšuje endeme in vnetja ter nudi hitro rešitev ob algičnem sindromu. Podjetje Manet d.o.o. tako že vrsto let nudi najboljše izdelke s področja magnetoterapije. Aparati, kot so denimo Easy Qs, PMT Qy Manual in PMT Qs Automatic prinašajo odlične rezultate, obenem pa slovijo po svoji priročnosti. PMT Qs Automatic, voden z mikroprocesorjem in elektro mehaničnim premikanjem, tako omogoča kontinuirano in avtomatično skeniranje med obema pozicijama. Solenoid se pri tem samodejno pozicionira na ustrezno mesto, ob koncu terapije pa se avtomatično vrne v svojo prvotno pozicijo.


Zdravljenje z magneti: aparati za magnetoterapijo

Dandanes se mnogi poslužujejo zdravljenja z magnetoterapijo, aparati pa postajajo manjši in priročnejši. Podjetje Manet d.o.o. se med drugim specializira za distribucijo sledečih: modela Easy Qs, PMT Qy Manual in PMT Qs Automatic. Easy Qs predstavlja praktičen in prenosen aparat, ki se uporablja za lokalizirano terapijo, pri tem pa ohranja enakomerno in konstantno oddajanje magnetnega polja v pravokotni smeri. S tem magnetoterapija – aparat mdr. nudi tudi terapevtsko masažo – poteka s pomočjo pred-nastavljenih terapevtskih programov, uporabnik pa lahko glede na svoje želje prilagodi emisijske parametre. Slednji so odvisni on tipa pacienta, njegove patologije in faze zdravljenja. Prav tako kot Easy Qs tudi  t. i. PMT Qs Manual omogoča uspešno magnetoterapijo; aparat namreč izvaja lokalizirano terapijo, ki se prične z namestitvijo solenoida na mesto zdravljenja.