Muiracatiara ali Tigerwood podjetja Maderales

Muiracatiara je vrhunski tropski les. Drugo ime zanj je Tigerwood. Les pride v različnih odtenkih, najpogosteje pa je svetlo oranžno rjave barve. Tiger wood ima nepravilne črne proge, ki s časom obledijo in vzorec ni več tako močan. Muiracatiara je les, ki ga poznavalci cenijo zaradi njegove dekorativne funkcije, saj ima prav poseben vzorec, ki ga ni mogoče najti pri drugih lesenih vrstah.

Muiracatiara ali tigerwood - tropski lesTigerwood je izjemno primeren les za zunanje terase

Tiger wood ima po obdelavi površino izredno ravno in gladko. Površina je tudi malenkost mastna na otip. Zaradi te lastnosti Tigerwooda ni potrebno dodatno lakirati ali oljiti. Nezaščiten les ima življenjsko dobo približno 40 let. Če pa se odločimo za posebno UV zaščito, pa lahko življenjsko dobo lesa podaljšamo tudi do 100 let. Kar pa je zelo dolgo obdobje!


Muiracatiara se uporablja predvsem kot les za terase, saj je ta les naravno odporen na vremenske vplive in napade žuželk, bakterij in plesni. Podi za zunanje terase iz tovrstnega lesa bodo še dolgo lepi. Posebnega vzdrževanja tigerwood ne zahteva.

Muiracatiara se lahko vgradi tudi v vaš dom

Tigerwood se lahko vgradi tudi v stanovanje. Še posebej je primeren za površine, kjer bo vgrajeno talno gretje. Muiracatiara je les, ki je relativno odporen na temperaturne spremembe. Pri spremembi temperatur se ne zvija in krivi. Lesene deske obdržijo prvotno obliko, le barva se spremeni. Tiger wood nekoliko potemni in prvotni kontrast med barvo lesa in črnimi progami ni več tako močno poudarjen. Parketi za talno ogrevanje iz tropskega lesa muiracatiara so zato najboljša zbira.

Vabimo vas v naš salon v Črnučah, da si v živo ogledate ta vzdržljiv tropski les. Muiracatiara je odlična naložba.

Maderales | Muiracatiara oziroma tigerwood, povezava do naše spletne strani:
  • Tigerwood