Les za terase – kakovost podjetja Maderales

 

Les za teraseKakovosten les za terase je prava izbira, ko se odločamo za pod za zunanje terase. Kompozitni in pvc materiali so sicer poceni, žal pa se pogosto ne obnašajo tako kot si želimo. Les za terase je boljša izbira, saj je bolj odporen na vremenske vplive in ima daljšo življenjsko dobo. Tropski pod za terase je še posebej privlačen za oči. Takšen les za teraso lahko dobimo v številnih barvnih odtenkih, ki čez čas potemnijo, vendar ohranjajo lep sijaj tudi brez dodatne obdelave in zaščite.

 

Podi za zunanje terase – les za terase in drugi materiali

Podi za zunanje terase so lahko narejeni iz najrazličnejših vrst lesa za terase. Izbira za zunanje terase je ogromna in vedeti moramo točno, kaj potrebujemo in kako želimo, da vaša terasa izgleda. Od izbranega lesa bo odvisno, kako obstojen bo pod za terase. Najcenejši podi za terase so kemično obdelane deske. Kemično obdelani podi za terase niso najboljša izbira, čeprav se veliko ljudi odloča prav zanje. Kemično obdelan les za teraso ima kratko življenjsko dobo (od 5 do 10 let) in lahko rečemo, da je investicija na dolgi rok relativno visoka. Tudi pvc in kompozitni materiali niso najbolj primerni za zunanje terase, ker pri njih prihaja do številnih nepravilnosti. Podi za zunanje terase iz tropskega lesa so vse bolj zanimivi za kupce. Predvsem se poudarja trajnost teh podov in lahko vzdrževanje.

 

Les za teraso z dolgo življenjsko dobo

Zunanje terase so izpostavljene vremenskim in mehanskim vplivom, napadom žužkov in raznim plesnim. Les za zunanje terase mora biti skrbno odbran glede na vaše želje in glede na potrebe. Vsak les ni primeren za teraso in nikakor se ne smemo odločiti za najcenejše vrste lesa ali umetne materiale. Ko izbirate les za teraso morate preučiti vse materiale, ki so na voljo. Pod za teraso je priporočljivo kupiti pri priznanem distributerju za vgradnjo pa najemite podjetje, ki se s tem profesionalno ukvarja.

 


Podi za zunanje terase iz eksotičnega trdega lesa spadajo v srednji in višji cenovni razred. Vedeti pa morate, da so takšne lesene terase med najbolj kakovostnimi. Takšen les za teraso ima izredno dolgo življenjsko dobo brez dodatne zaščite (lakiranja ali oljenja). Med eksotični les za zunanje terase spadajo: les ipe, tigerwood ali muiracatiara, garapa in kumaru. Te vrste lesa za zunanje terase so naravno odporne proti mrčesu, plesni in gnilobi.

 

 

Maderales  | Les in podi za terase, povezava do naše spletne strani:
  • Les za teraso
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Maderales d.o.o.
Naslov
Na brežini 15
1231 Črnuče
Spletna stran
E-pošta
041 920 454
Seznam fraz
les za terase, les za teraso
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA