Pošlji povpraševanje

Refleksna masaža stopal - s pritiskanjem na refleksne cone do dobrega počutja

Refleksna masaža stopal je terapevtska metoda, ki temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno točko na stopalih. Z masažo in s pritiskanjem na te refleksne točke sprostimo energijski kanal, spodbudimo pretok energije in izboljšamo svoje zdravje, s tem pa tudi počutje. Refleksna masaža stopal je tehnika naravnega zdravljenja, sproščanja in uravnovešenja celega telesa.

Refleksoterapija stopal se je izkazala za izredno učinkovito obliko naravne terapije za:

  • bolečine v hrbtu;
  • migreno;
  • artritis;
  • motnje v spanju;
  • športne poškodbe;
  • neredno prebavo in
  • težave, povezane s stresom.

REFLEKSOTERAPIJA

Refleksoterapija stopal - obramba pred vse bolj stresnim načinom življenja

Refleksna masaža stopalRefleksoterapija stopal nam lahko pomaga pri zagotavljanju dobrega fizičnega in duševnega počutja ter nas vzpodbuja pri ohranjanju zdravja na vseh življenjskih področjih. Refleksna masaža stopal pa je tudi odlična preventivna metoda. Današnji način življenja namreč zaznamujejo vsakodnevna naglica, obveznosti, nepravilna prehrana in premalo gibanja. Vse to pa povzroča negativen stres, ki neugodno vpliva na celoten človeški organizem, ga spravlja iz ravnotežja in škodljivo deluje na naše zdravje in počutje. Stres in napetost lahko povzročita višji srčni utrip, začasno blokado prebavnega sistema ter zoženje krvnih žil in s tem pretoka krvi. Telo tako ne dobi dovolj kisika in drugih hranilnih sredstev. Zato je zelo pomembno, da vsak posameznik poskrbi zase in za svoje zdravje. Redna refleksoterapija stopal vodi v sprostitev, pospeši krvni obtok in s tem oskrbo celic s kisikom in hrano.

Kako poteka refleksna masaža stopal?

Refleksna masaža stopal v masažnem salonu AM traja dobrih 50 minut. Začne se z nožno kopeljo, ki očisti in sprosti stopala ter poskrbi za boljšo prekrvavitev. Uporaba masažnega olja olajša drsenje prstov po koži. S palcem pritiskamo na točke po vsem stopalu tako, da pričnemo pri prstih in nadaljujemo proti peti. Stranka ob pritisku na določene refleksne cone lahko čuti tudi bolečino, ki nakazuje na prepreke v pretoku energije ter na možnost obolevnosti dela telesa, s katerim je točka povezana. Z uravnalnim pritiskom na take točke terapevt sproži sprostitev in tudi bolečina ob pritisku postopno poneha. Postopek ponovimo še na drugem stopalu.

Refleksoterapija stopalMasaža stopal

Refleksoterapija stopal - pot do harmonije in dobrega počutja. Nikar ne odlašajte in obiščite masažni salon AM v Ljubljani. Informacije o njem so vam na voljo tudi na spletu!

Masažni salon AM | Refleksna masaža stopal, refleksoterapija stopal - povezave do naše spletne strani: