Potni nalogi – obračun potnih nalogov


Mnogokrat so v podjetjih težava potni nalogi. Pomembno je da obrazec za potni nalog oz. obrazec potni nalog pravilno izpolnjen. V našem podjetju s tem ne boste imeli težav, saj vam pomagamo narediti obračun potnih nalogov tako, da ga lahko kasneje naredite tudi sami. Naredimo vam obračun dnevnic za Slovenijo, ali pa vam pomagamo narediti obračun za tuje dnevnice. Obračun potnih nalogov pa je sestavljen tudi iz drugih stroškov, ki nastanejo na poti. Potni nalogi in obračun potnih nalogov morajo za knjiženje v knjigovodstvo priti skupaj, saj gredo iz računovodstva le še v arhiv in se jih ne obdeluje več.


Obrazec za potni nalog je nujen za obračun potnih nalogov oz. kilometrine


Ko izpolnjujemo obrazec potni nalog, moramo pravilno vpisovati stroške nočnin ali prevozne stroške, je pa tudi obrazec za potni nalog tako oblikovan, da to ni težava. Pomembno je še, da se potni nalog naredi pred samim začetkom poti, saj drugače ob davčnem pregledu obračun potnih nalogov lahko izločijo iz stroškov. Obrazec potni nalog mora biti pravilni opremljen tudi z datumi in urami, saj te vplivajo na obračun dnevnic. Tudi tuje dnevnice je potrebno zmanjšati v primeru, da imamo poleg nočitve plačan tudi zajtrk ali kosilo. Obrazec potni nalog lahko kupite v knjigarnah, lahko pa uporabljate tudi lasten obrazec za potni nalog. Ne glede na to, ali uporabljate uraden obrazec potni nalog ali pa lastni obrazec za potni nalog morate paziti na to, da ga pravilno opremite in pravočasno pripravite. Potni nalogi so vedno težava, ko pride davčni inšpektor in zato vsak obračun potnih nalogov preverimo tudi mi.


Obračun dnevnic – višina tuje dnevnice se razlikuje med državami


Ko se odpravimo na več dni trajajoče službeno potovanje, je potrebno temu primerno opremiti tudi potni nalog. Ko se vrnemo je potrebno narediti obračun dnevnic in poznati tuje dnevnice in njihovo vrednost. Tako vam mi lahko posredujemo podatke za tuje dnevnice in pravila za obračun dnevnic. Od dolžine vašega delavnega dne je odvisno, ali naredite polovičen obračun dnevnic ali polni obračun dnevnic. Prav tako na višini dnevnice vpliva država, v kateri ste, saj se višina tuje dnevnice razlikuje med posameznimi državami.


VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
ZEMLJEVID