Pošlji povpraševanje

Bioklimatske pergole - cena je odvisna od več dejavnikov

Bioklimatska pergola, cena katere je glede na vse pozitivne lastnosti zelo logična in sprejemljiva, je prvovrstna kombinacija tehnologije in oblikovanja. Temelji namreč na uporabi naravnih elementov v korist potreb gospodinjstva. Sodobna zunanja struktura je povsem integrirana v objekt, s svojim delovanjem pa podaljša uporabnost terase na vse dni v letu.

Motorna rotacija lamel prepušča do 80 % sonca ter omogoča idealno prezračevanje in mikroklimo, saj izkoristi elemente, ki so že prisotni v naravnem okolju. Spremenljivi naklon lamel vas uspešno ščiti pred vetrom, poletno vročino ter zimskim hladom, ob tem pa ohranja zunanji prostor suh tudi ob nalivih in snegu. Zahvaljujoč vrhunskim tehničnim rešitvam, elegantni zasnovi in mikroklimi po meri, so fantastična izbira za vsako teraso.

bioklimatska pergola cena

Preproste, čiste linije se brez večjih težav zlijejo z vsako okolico. Z izjemno funkcionalnostjo zagotavljajo maksimalno energetsko učinkovitost in posledično tudi večje prihranke. Verjetno se sprašujete kakšna jecena pergole? Pergola zagotovo predstavlja nekoliko višjo investicijo, a kako visoka bo, je odvisno od naročnika, njegovih želja in potreb, tehničnih rešitev, dodatkov itd.


Lamelne pergole za terase Hard-Top so edine samočistilne pergole na trgu

Bioklimatske pergole, cena katerih je odvisna od več dejavnikov, odlikujejo najtanjše in najširše lamele, ki zagotavljajo optimalno vzdržljivost ter minimalno vzdrževanje. Trpežna aluminijasta konstrukcija je vodotesna in zlahka prenese številne vremenske obremenitve, med drugim do 1 m snega, veter in celo točo. Kot edina samočistilna pergola na trgu ne potrebuje posebnega vzdrževanja. 100% nerjaveča zasnova nima žlebov zaradi česar se umazanija, dež in druga nesnaga preprosto izpira preko lamel v odtok.

Lamelne pergole za terasee so prašno barvane s “fasadno-poliester” barvo po švicarski nanotehnologiji. Takšna obdelava dopušča popolno prilagoditev že obstoječemu objektu in okolici. Varjen in vijačen arhitekturni element je lahko samostoječ ali pritrjen na objekt s strani, v kotu, z vogala, lahko pa je vgrajen v streho ali strop. Dimenzije naročnik določi sam, razpon med stebri pa je vse do 9 m. Naročniku se s pomočjo programa omogoči vris konstrukcije ter prikaz 3D pogledov s količino sence in sonca za katerikoli dan ali uro v letu.

cena pergole za teraso

Po oddanem naročilu tehnolog po izmerah izriše izvedbene načrte, ki jih prevzame mojster. Ta skupaj s sodelavci izdela komponente, ki se nato sestavijo in testirajo. Preverjene komponente so nato pobarvane, vgrajene na svoje mesto ter pripravljene za montažo. Slednjo opravijo izkušeni monterji. Montaža je mogoča v vse vrste objektov, najsi gre za opečnate, betonske, skeletne, jeklene ali lesene. Konstrukcija se namesti pred ali po fasadi. Pri tem so uporabljeni posebni inox nosilci in vmesna polipropilenska plošča, ki preprečuje nastanek toplotnih mostov.

Pred montažo je vselej treba pripraviti AB ploščo z odtoki ali temelje. Zahvaljujoč unikatni zasnovi je montaža mogoča tudi v nizkoenergijske in pasivne objekte. Kljub temu da je cena pergole sprva malce večji finančni zalogaj, le ta prihrani ogromno energije sicer potrebne za hlajenje poleti in gretje pozimi.


Kakšna je cena pergole za teraso?

Lamelne pergole za terase so enkratna arhitekturna rešitev, strukturo katere so cenili že v starem Egiptu. Z razvojem tehnologije je pridobila mnoge nove funkcije, ki poskrbijo za prijetno mikroklimo ter toplino doma. Tega si vsakdo želi, zato preden se odločite za nakup, dobro premislite, kako boste najbolje izkoristili svoj prostor s pomočjo bioklimatske pergole.

bioklimatska-pergola-na-terasi

Cena je odvisna od prenekaterih dejavnikov, vključno s kakovostjo materialov, dovršenostjo izdelave, funkcionalnostjo, dodatki in edinstvenimi lastnostmi. Zato je pomembno, da si pred nakupom vzamete čas ter razmislite o montaži, barvi, stranskih senčilih, senzorjih, ogrevanju, pametnem upravljanju itd. Le tako boste našli najustreznejšo rešitev za dom po ceni, ki bo ustrezala predvidenemu proračunu.

Tehnično izpopolnjene strukture ponujajo mnoge avtomatizirane rešitve ter možnost kasnejše nadgradnje. Slednja občutno zniža prvotno ceno pergole, a še vedno ponuja možnost, da je ta z leti nadgrajena in dopolnjena.


Bioklimatske pergole - cena je odvisna od različnih tehničnih rešitev ter želja naročnika

Cena pergole je ne glede na izbiro ponudnika nekoliko višja naložba. Zato je poglavitno, da izberete takšno, ki bo zagotovila dolgoročno dodano vrednost vašemu domu. Če je vaš proračun trenutno omejen, a si nadvse želite dodatnega vabljivega zračnega prostora za uživanje v naravi, poiščite konstrukcijo, ki dopušča nadgradnjo. Izberite premišljeno, saj boste le tako lahko ustvarili prostor skladen z vašimi željami in pričakovanji.

Cena lamelne pergole za terase je odvisna tudi od materiala, lamel ter sodobnih tehnoloških rešitev, kot so pametno upravljanje, senzorji za dež in veter ter elektro gretje panel. Nanjo vplivajo še stranska senčila, kot so brisoleji, steklene stene, ZIP screeni ter LED linijska in točkovna svetila. Bioklimatske pergole, ceno katerih prejmete po oddanem povpraševanju, so trajna naložba, ki vam bo ob pravi izbiri služila vrsto let.

bioklimatske lamelne pergole za terase

Ker takšna arhitekturna zasnova ustvarja idealno zunanje okolje, je bolj kot cena pomembno, da izkorišča obnovljive vire energije na najbolj naraven način. Da bi to naredila, so pri izdelavi ključnega pomena kakovostni materiali, strokovna izvedba ter tehnološko napredne funkcije, ki dopuščajo enostavno vzdrževanje in upravljanje.

Čeprav dodatna oprema poviša investicijo, ustvari sproščujoč, domač in predvsem estetsko dovršen prostor, v katerem boste lahko uživali vse dni v letu.

ODDAJA POVPRAŠEVANJA