Polaganje parketa in vzdrževanje parketa: lepila za parket, lak za parket, olje za parket, brušenje parketa

Polaganje parketa | Klasični parket, gotovi parket, panelni parket, lamelni parket, kant ali tehno parket

Polaganje parketa, izbira lepila za parket (pri nas uporabljamo lepila Stufex in Chimiver), laka za parket (Stufex, Syneko, Bona, in Loba) ali olja za parket so vedno odvisni od vrste parketa, ki si ga izberete. Polaganje parketa ne glede na vrsto vedno poteka na ravno, očiščeno in ustrezno suho površino. Če površina za polaganje parketa ni dovolj ravna, nanjo nanesemo izravnalno maso. Kadar je vlažnost previsoka, si lahko pri nas izposodite sušilce. Tudi vzdrževanje parketa je odvisno od vrste parketa in impregnacije.


Polaganje parketa | Lepila za parket, lak za parket in olje za parket

Izbira lepila za parket ter odločitev za lak ali olje za parket je odvisna od vrste parketa, ki ste si ga izbrali, in vaših želja. Pri klasičnem parketu uporabljamo navadno poliuretanski predpremaz in dvokomponentna poliuretanska lepila za parket. Pri klasičnem parketu je potrebno brušenje parketa z brusnimi trakovi ali brusnimi diski, ki mu sledi impregnacija, pri kateri uporabimo bodisi lak za parket bodisi olje za parket. Za polaganje izgotovljenega parketa uporabljamo enaka lepila za parket kot pri klasičnem, ni pa potrebno brušenje parketa, tudi lak za parket in olje za parket sta že nanesena.  Enako velja za panelni paket. Brušenje parketa pa je potrebno tudi pri lamelnem in tehno/kant parketu. Pri obeh je treba na koncu nanesti lak za parket ali olje za parket.

Lepila za parket Stufex

 

Vzdrževanje parketa | Čiščenje, obnavljanje in brušenje parketa, olje za parket, lak za parket

Vzdrževanje parketa je eden izmed najpomembnejših dejavnikov pri izbiri parketa. Pri nas bomo poskrbeli za polaganje parketa in enostavno vzdrževanje parketa. Če imate talno gretje, priporočamo uporabo poliuretanskega predpremaza in dvokomponentnega poliuretanskega lepila za parket. Pri parketu, kjer je potrebno brušenje parketa, temu sledi nanos impregnacije bodisi posebenega olja za parket ali laka za parket. Treba je vedeti, da je parket lesena talna obloga, zato za vzdrževanje parketa priporočamo sesanje in brisanje z dobro ožeto krpo. Pri oljenem parketu priporočamo periodično premazovanje in čiščenje s sredstvom za parket, premazan z oljem za parket.

 

Hotenjka d. o. o. | Polaganje parketa, vzdrževanje parketa, olje za parket, lepila za parket, brušenje parketa, lak za parket  – povezave do naše spletne strani:

-    Polaganje parketa
-    Vzdrževanje parketa
-    Olje za parket
-    Lepila za parket
-    Brušenje parketa
-    Lak za parket

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
HOTENJKA lepila, barve, parketi, d.o.o.
Naslov
Tržaška 513b
1351 Brezovica pri Ljubljani
Spletna stran
Spletna stran
01 365 76 56
Seznam fraz
Polaganje parketa, vzdrževanje parketa, olje za parket, lepila za parket, brušenje parketa, lak za parket
ZEMLJEVID