Parketi za talno gretje – dvoslojni, troslojni in laminatni parket

Parketi za talno gretje – nepogrešljivi v vašem domu

V podjetju Hotenjka d.o.o. boste vsi, ki imate v vašem domu talno ogrevanje, našli pestro ponudbo parketov za talno gretje. Izbirate lahko med naravnimi ali laminatnimi parketi za talno gretje:
-    gotovi dvoslojni parket,
-    kant ali tehno parket,
-    lam parket,
-    panelni parket (troslojni parket),
-    laminatni parket.


V našem salonu na Brezovici pri Ljubljani, kjer nas lahko obiščete, vam bomo z veseljem svetovali pri izbiri parketa ali laminata za vaš dom ter vam pomagali montažo, pri nas pa lahko najdete tudi pode za teraso. Pripravili smo tudi akcijske ponudbe za nekatere parkete (tudi za parkete za talno gretje), o katerih lahko več izveste v našem salonu ali na naši spletni strani.


Dvoslojni parket – izgotovljeni parketi za talno gretje

Izgotovljeni oziroma gotovi dvoslojni parket ima dobro toplotno prevodnost in se še posebej dobro obnese pri talnem toplovodnem gretju ter tako spada med najprimernejše parkete za talno gretje. Kot že ime pove, je dvoslojni parket sestavljen iz dveh slojev. Zgornji je iz masivnega lesa, spodnji pa je iz jalovine, hrastovine ali vezane plošče. Dvoslojni parket se najpogosteje uporablja v dimenzijah 400 – 600 x 70 x 11 mm, lahko pa izberete tudi drugačne dimenzije in način obdelave. Priporočljivo pa je, da ga na tla lepi dobro usposobljen polagalec.

Dvoslojni parket oljka


Panelni parket je primeren kot parket za talno gretje

Čeprav med parketi za talno gretje za najprimernejšega velja gotovi dvoslojni parket, je tudi panelni parket lahko primeren parket za talno gretje. Panelni parket je troslojni parket in je priljubljen predvsem zaradi hitre montaže, saj brušenje, kitanje in lakiranje ni potrebno. Sestavljen je iz vrhnje plasti in smrekove podlage, površina pa je že lakirana ali premazana z oljem. Panelni troslojni parket lahko lepimo na podlago ali pa ga sestavimo brez lepljenja (tako imenovana plavajoča montaža oziroma plavajoče polaganje).


Laminatni parket – parketi za talno gretje so lahko tudi laminatni parketi

Laminatni parket je za razliko od prej omenjenih dvoslojnega ter troslojnega parketa narejen iz umetnih materialov. Laminatni parket je lahko zelo podoben pravemu lesu in je dostopen v različnih kombinacijah in videzih. Je manj občutljiv na udarce in svetlobo od parketa, zato je tudi njegovo vzdrževanje lažje. Prednosti laminata sta hitra montaža in bolj ugodna cena, vendar pa ima laminatni parket krajšo življenjsko dobo kot leseni parketi za talno gretje, slabši pa sta tudi toplotna in zvočna izolacija.


Hotenjka d.o.o. l Parketi za talno gretje, dvoslojni parket, panelni parket, laminatni parket– povezave do naše spletne strani:

-    Parketi za talno gretje
-    Dvoslojni parket
-    Troslojni parket
-    Panelni parket
-    Laminatni parket

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
HOTENJKA lepila, barve, parketi, d.o.o.
Naslov
Tržaška 513b
1351 Brezovica pri Ljubljani
Spletna stran
Spletna stran
01 365 76 56
Seznam fraz
parketi za talno gretje, dvoslojni parket, troslojni parket, panelni parket, laminatni parket
ZEMLJEVID