Pametne inštalacije in napeljava elektrike

 

Besedna zveza pametne inštalacije se je v našem besednjaku že kar dodobra uveljavila. Kot je mogoče sklepati iz pomena posameznih besed, gre za napeljavo, ki je 'pametna', kar namiguje na to, da je sposobna več kot običajna napeljava. In res je tako. Že projektiranje pametnih inštalacij je treba prepustiti strokovnjakom, enako velja za izvedbo. Tako imenovane pametne hiše, v katere se nameščajo pametne inštalacije, niso več nekakšna znanstvena fantastika. Projektiranje pametnih inštalacij je postalo del našega vsakdana, poleg tega, da je v to vključena napeljava elektrike, pa se lahko vključijo tudi strojne inštalacije in vodovodne inštalacije.

 

 

Projektiranje pametnih inštalacijProjektiranje pametnih inštalacij za novogradnjo

Pametne inštalacije se lahko namestijo v nov ali pa že obstoječ objekt. Pri novogradnjah je napeljava elektrike in drugih inštalacij že od začetka podrejena zakonitostim pametne hiše. To pomeni, da je projektiranje pametnih inštalacij takšno, da bo stranka lahko imela čim popolnejši nadzor nad stavbo, pa naj gre za stanovanjski ali poslovni objekt. Pametne inštalacije navadno vključujejo kontrolo pristopa, požarni alarm, protivlomni sistem, nadzorne kamere, obveščanje varnostne službe in lastnika objekta, samodejno ali daljinsko nastavljanje ogrevanja, spuščanje in dviganje senčil, prižiganje luči glede na dnevno svetlobo, zapiranje ali odpiranje oken, hlajenje, zračenje in še marsikaj. Napeljava elektrike v novogradnjah mora biti zato natančna in premišljena, da se izognemo kasnejšim popravkom.

 


Pametne inštalacije in starejši objekti

Mnogi ljudje se za uporabo pametnih inštalacij odločijo pri prenovi stavbe. Lažje je sicer, če se napeljava elektrike in projektiranje pametnih inštalacij temu prilagodita še preden je stavba zgrajena, a tudi pri starejših objektih je mogoče vse. Z brezžičnimi povezavami si zagotovite, da je gradbenih posegov, ki se jih večina najbolj boji, čim manj, vseeno pa dobite vse koristi, ki jih ponuja sodobna tehnologija. Če bi se radi natančno seznanili s tem, kako vam lahko pametne inštalacije izboljšajo življenje in kakšni posegi bi bili potrebni pri vas, da jih namestite, pokličite v Hilman in pojasnili vam bomo vse, kar želite vedeti.

 

Hilman | Projektiranje pametnih inštalacij in napeljava elektrike

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
HILMAN d.o.o.
Naslov
Cesta 9.avgusta 78A
1410 Zagorje ob Savi
Spletna stran
E-pošta
03 56 52 780
Seznam fraz
pametne inštalacije, napeljava elektrike, projektiranje pametnih inštalacij
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA