Prezračevanje je pomemben dejavnik zdravja

Skladno z modernim načinom življenja ljudje vedno več časa preživljamo v zaprtih prostorih. Posledično je dovolj pogosto zračenje veliko bolj pomembno kot včasih, ko smo večji del dneva preživljali na prostem. Tudi moderni trendi gradnje vplivajo na večjo zatesnjenost prostorov kot včasih, saj se uporablja bolj kakovostne materiale in pa predvsem izolacijo. Toplotne izgube so posledično veliko manjše, je pa zato zrak toliko slabše kakovosti.

Zelo občutljiv in problematičen je nivo vlage v prostoru. V zimskih mesecih se lahko zaradi ogrevanja spusti na kritično nizko raven, ko že slabo vpliva na naše zdravje in počutje. Spet drugi prostori so bolj izpostavljeni višji koncentraciji vlage; posledično se nabira kondenz na oknih, vratih in stenah, kar na dolgi rok povzroči zatohlost, neprijeten vonj in celo plesen. Vse to se da preprečiti z učinkovitim ventilatorjem ali pa rekuperatorjem zraka.

Ventilator za prezračevanje je morda cenejši in bolj preprost izdelek med našo ponudbo, a še vseeno izredno učinkovit v boju z odvečno vlago in zatohlim zrakom, še posebno v prostorih, ki jih ne rabimo ogrevati (garaža, kopalnica …). Ventilatorji oz. radialni ventilatorji so v primerjavi z rekuperatorji zraka cenejši, manjši in preprostejši za vzdrževanje. Večja kvaliteta zraka pa ne bo koristna le za prostor, ampak predvsem za zdravje vaših dihal.

Pošlji povpraševanje
 • Daljinski upravljalnik za radialni ventilator

  Daljinski upravljalnik Daljinski upravljalnik za radialni ventilator

 • Načrt za radilani ventilator

  Podrobni načrt sestave ventilatorja Načrt za radilani ventilator

 • Prerez rekuperatorja

  Ventilator Prerez rekuperatorja

 • Ventilator Hansen Max 80 HT

  Radialni ventilator Hansen Ventilator Hansen Max 80 HT

 • Načrt za radialni ventilator Max 80 HT

  Ventilator za prezračevanje Max 80 HT Načrt za radialni ventilator Max 80 HT

 • Ventilator za prezračevanje Neo 12 HT

  Radialni ventilator Neo Ventilator za prezračevanje Hansen Neo 12 HT