Tračna žaga za les je na voljo v vertikalni ali horizontalni izvedbi

Tračna žaga za les je nepogrešljiv stroj v industrijski in domači lesni predelovalnici, uporablja se za razrez hlodovine. V naši ponudbi imamo različne modele, ki so stacionarni ali prenosni. Stacionarni modeli so večji in namenjeni razrezu večjih obdelovancev, prenosni pa so manjši in zato zelo praktični. Ločimo dva tipa tračnih žag: vertikalni in horizontalni. Običajno se horizontalna tračna žaga uporablja v industrijske namene. Poleg razreza hlodovine imajo določeni modeli tudi dodatne funkcije kot so odstranjevanje lubja, dvojno razcepljanje hlodov in podobno. Nudimo stroje z zelo velikimi kapacitetami, ki lahko obdelajo hlodovino s premerom 2 metra in dolžino 8 metrov. Obdelovance se pomikajo s pomočjo električnega pogona, upravljanje pa je daljinsko vodeno. V našem obširnem prodajnem programu najdete tračne žage za les priznanega proizvajalca Wood mizer, ki so zelo učinkovite in imajo dolgo življenjsko dobo.

ZELO UGODNE CENE TRAČNIH ŽAG

Horizontalna tračna žaga za drva s kapaciteto do 1500 m3, je primerna za domačo uporabo

Za domačo uporabo, najdete v naši ponudbi različne modele tračnih žag za les. Model Timbery M100 je najenostavnejši stroj za začetek razreza hlodovine. Priporočena letna kapaciteta stroja je do približno 100 m3 lesne mase. Največji premer hlodovine, ki ga lahko tračna žaga za drva obdeluje je 70 cm, dolžina reza pa je od 3,55 m naprej. Pomik obdelovanca je ročni, motor pa je lahko električni (4 ali 5,5 kW9 ali bencinski (9 ali 14 KM). Prednosti horizontalne žage za les Timbery M100 so: nizki stroški vzdrževanja, majhna poraba električne energije, rezervni deli so zagotovljeni, 1 leto garancije. Timbery M100 je zanesljiva tračna žaga. Cena tračne žage je ugodna, možen je nakup na položnice. Model Wood mizer LT20 je namenjen obrtnikom, ki ne presegajo letnih kapacitet 1500 m3 lesa. Stroj ima posebno ogrodje in nosilec glave, ki omogočata postavitev in uporabo na neravnem terenu. Večja produktivnost in natančnost reza je zagotovljena z električnim pomikom obdelovancev in električno nastavitvijo višine reza. Preizkušena enotirna izvedba ogrodja nudi dober pregled in preprosto nalaganje hlodovine. Na voljo pa je tudi opcija ročne hidravlike in vitla, ki omogoča obračanje in nakladanje večje in težje hlodovine. Hlodovina, ki jo lahko obdelujemo na horizontalni tračni žagi za les LT20 ima lahko premer 80 cm ali več z obračanjem, dolžina reza je od 4,8 m naprej. Pomik obdelovancev je elektronski brezstopenjski, moč motorja pa je 11 kW.

tračna žaga za les (drva)

Za industrijsko uporabo imamo na voljo več modelov horizontalnih tračnih žag za les

Horizontalna tračna žaga za les Wood mizer LT40 je namenjena profesionalni uporabi. Priporočamo vam jo, če obdelate letno 2000 – 2500 m3 lesa. Stroj je lahko izdelan v stacionarni ali mobilni obliki, ki omogoča razrez hlodovine na terenu. Širok razpon motorjev in drugih opcij, lahko izdelamo tračno žago za les, ki ustreza vašim proizvodnim potrebam in željam. Z modelom LT40 lahko obdelujete hlodovine z največjim premerom 90 cm oziroma več z obračanjem, dolžina reza je od 0,5 m naprej. Za industrijsko uporabo vam je na voljo horizontalna tračna žaga za les Wood mizer LT70. Zanjo se najpogosteje odločajo podjetniki, ki imajo v lasti že kakšen drug model žage Wood mizer, zaradi potreb trga pa potrebujejo še dodatni stroj z večjo kapaciteto. Z njim je zagotovljeno hitro povečanje kapacitet in posledično dobička kar pomeni, da se vloženi kapital hitro povrne. Stroj LT70 z visoko storilnostjo izpolnjuje moderne zahteve trga. Njegova konstrukcija zagotavlja togost in natančnost reza. Vzdrževanje in zahteve po nastavitvah so minimalne, standardna oprema vključuje digitalno nastavitev višine, avtomatsko sklopko in LubeMizer, ki je sistem za mazanje lista.

horizontalna tračna žaga s kakovostnim listom

List tračne žage za les mora biti kvaliteten in oster, da omogoča natančen razrez

Kvalitetno rezilo je nekaj, kar mora imeti vsaka tračna žaga. List tračne žage mora biti kakovosten in oster, da zagotavlja natančno rezanje. V ponudbi imamo različne znamke rezil, ki so zelo kvalitetni, kar pomeni, da so trdni in da se ne bodo predčasno obrabili ali zlomili. Rezila znamke DoubleHard nudijo dobro fleksibilnost, ne glede na to ali režemo mehke, trde, zmrznjene ali grčave hlode.