Lesna biomasa omogoča poceni in ekološko ogrevanje

Lesna biomasa - sekanci

Pri izbiri načina ogrevanja smo vedno nekoliko v dvomih, kaj pravzaprav izbrati - olje, plin, kotel na sekance ali kaj drugega. No, z vso gotovostjo lahko zatrdimo, da je lesna biomasa najboljša izbira. Gre za obnovljiv vir energije, ki je poleg tega tudi cenovno izjemno ugoden. Še več pa boste prihranili, če boste kupili sekalnik za sekance za lastno uporabo. Z njim boste lahko ves odpadni les od obrezovanja in čiščenja gozda, grmičevja ali drugih površin uporabili za ogrevanje. S takšnim ogrevanjem boste prihranili več, kot si lahko predstavljate, tudi če boste sekance morali kupiti.

Kotli na biomaso za dober izkoristek

Lesna biomasa oziroma ogrevanje na sekance je primerno tako za manjša kot za večja poslopja. Pri slednjih se sekanci obravnavajo tudi za bistveno bolj učinkovite kot ogrevanje na drva ali pelete. Kotel na sekance je preprost za uporabo, saj je lahko deloma ali v celoti avtomatiziran, kar pomeni, da samodejno dovaja potrebno količino goriva oziroma sekancev, samodejno zakuri, nadzira gorenje in celo očisti pepel. Pri dobrem kotlu je tudi ob uporabi sekancev slabše kakovosti izkoristek izjemno visok, zato boste lahko za ogrevanje uporabili prav vse ostanke lesa. Z odločitvijo za ogrevanje na lesno biomaso boste torej poskrbeli za varčno ogrevanje in hkrati minimalno vplivali na okolje. Sekance se brez večjih naporov lahko izdeluje z našim strojem imenovanim sekalnik.

Lesna biomasa in skrb za okolje

Nobenega dvoma ni, da je les okolju prijazen material. Pri izgorevanju lesa se namreč v okolje izloči natanko toliko ogljikovega dioksida, kot ga je drevo vsrkalo v času rasti. To pomeni, da je lesna biomasa oziroma ogrevanje z njo CO2 nevtralno in zato ekološko. Če dejstvu, da je ogrevanje s kotli na biomaso poceni in enostavno, dodamo še skrb za naše okolje, potem imamo zmagovalno kombinacijo poceni in ekološkega ogrevanja. Odločitev je tako postala precej bolj enostavna, kajne?

FA Kovinski izdelki | Lesna biomasa, kotel na sekance, kotli na biomaso - povezave do naše spletne strani: