Pošlji povpraševanje

Izdelava sekancev za lastno uporabo

Povpraševanje po ogrevanju z lesnimi sekanci je vedno večje in povsem jasno je, zakaj. Odgovor je čisto enostaven: lesni sekanci oziroma ogrevanje z njimi je poceni, poleg tega pa so v primerjavi z drugimi energenti prijazni do našega okolja. Izdelava sekancev je postal priljubljen posel, saj kakovosten stroj za izdelavo sekancev hitro in zlahka izdela sekance, najbolj primerne velikosti za ogrevanje. Sekance pa si seveda lahko izdelate tudi sami. V podjetju FA Kovinski izdelki vam ponujamo drobilec za les imenovan sekalnik, s katerim bo izdelava sekancev popolnoma enostavna. Z njim boste zmleli oziroma na drobne koščke razsekali vse veje in grmičevje.

Oglejte si naš produkt - SEKALNIK ZA IZDELAVO SEKANCEV

Drobilec lesa za lastno uporabo

Na vsaki kmetiji ali ob stanovanjski hiši z vsaj nekaj vrta je skozi leto toliko odpadnega lesa, da se ga nabere dovolj za izdelavo sekancev. Za ogrevanje približno 120 kvadratnih metrov stanovanjske površine na leto potrebujete okrog 28 kubičnih metrov sekancev. S sodobnim kotlom, ki je opremljen z avtomatskim dozirnikom, samodejnim sistemom za vžig, samodejnim čiščenjem toplotnega prenosnika in odstranjevanjem pepela, pa je delo še bolj enostavno. Stroji za izdelavo sekancev so idealna priložnost, da les, ki vam je na voljo tako rekoč na vsakem koraku, uporabite za ogrevanje.

Izdelava sekancev s sekalnikom HP 180-2VStroj za izdelavo sekancev

Stroj za izdelavo sekancev HP 180-2V ima na poseben način zasnovano podajalno enoto, zaradi katere les na sekalni rotor prihaja poševno. To pomeni, da je izdelava sekancev mogoča tudi, kadar imate na voljo le traktor z manjšo močjo. Elektronsko hidravlično krmiljenje lahko tudi regulira podajanje na ta način, da ga zaradi premajhne razpoložljive moči traktorja začasno prekine in ga ponovno požene šele, ko rotor doseže ustrezno število vrtljajev. V tem primeru podajanje lesa v sekalni stroj ni konstantno, pač pa intervalno. Hkrati je drobilec lesa opremljen s kakovostnimi noži za drobljenje, lahko pa ga nadgradite še s stranskimi drobilnimi noži za izjemno majhne veje. Na kratko: stroj za sekance je odlična naložba - za eno ali več gospodinjstev skupaj.

FA Kovinski izdelki | Izdelava sekancev, stroj za sekance, drobilec lesa - povezave do naše spletne strani: