Pošlji povpraševanje

Graviranje, ki ga izvajamo z laserjem je primerno za vse materiale

Graviranje in rezanje s pomočjo laserja sta dejavnosti za kateri smo specializirani v podjetju Drowa. Rezanje z laserjem zagotavlja natančno oblikovanje izdelkov iz raznih mehkih materialov, z laserskim graviranjem pa na različne površine prenesemo tudi zelo kompleksne podobe. Ker z obema postopkoma obdelujemo manjše izdelke in občutljive materiale, je natančnost izjemnega pomena. Vsakemu naročilu se popolnoma posvetimo, saj je precizno lasersko graviranje in rezanje zasluga sodobne tehnologije pa tudi izkušenj, spretnosti in znanja tistega, ki z napravami upravlja. Pri graviranju je potrebna velika mera natančnosti, saj je na površino izdelka potrebno prenesti drobne detajle in nianse izvornega motiva. Najboljša oprema za to delo je zagotovo laser, ki ima izjemo natančno delovanje, ne deformira ali kakorkoli drugače poškoduje materiala okoli gravure. Na ta način lahko na različne materiale izrišemo kompleksne motive, ki jih z drugimi tehnikami ne bi mogli. Lasersko graviranje je primerno za tiste, ki bi radi personalizirali izgled raznih promocijskih ali poslovnih daril in podobnih stvari. Včasih je dovolj samo malenkost kot je čudovita gravura, da se izboljša izgled izdelka in da se poveča njegova dodatna vrednost.

Lasersko graviranje logotipa je možno na izdelke kot so kuliji in obeski iz raznih materialov

Lasersko graviranje na les ustvari gravuro s čudovitimi rjavo obarvanimi robovi. Ta učinek poudarja naravni videz lesa, pri tem pa ne moti natančnih robov in ostalih detajlov gravure. Je dobrodošla prednost, ki končnemu izdelku prinaša dodatno vrednost. Iz lesa je mogoče izdelati različne izdelke. Graviranje logotipa je najpogostejše pri promocijskih izdelkih, ki so v leseni izvedbi včasih kar presenetljivi. To so leseni magneti, pisala, obeski, razne škatle in šatulje, USB ključi in drugo. Graviranje obeskov iz lesa ni neobičajno opravilo, je pa zato rezultat vedno presenetljiv. Poleg lesa, lahko graviramo tudi izdelke iz mehkih materialov. To so tekstil, usnje, pene, plastične in ostale umetne mase, gume, papir, folije in podobno. Graviranje kulijev za promocijske namene je zelo pogosto opravilo, ki ga izvajamo. Izdelki iz mehkih materialov z lepo gravuro so namenjeni osebni in poslovni rabi ali pa lahko služijo preprosto za dekoracijo. Ker so možnosti graviranja mehkih materialov skoraj neomejene, lahko izpolnimo še tako zahtevne želje.

Graviranje na lesGraviranje lesenih obeskov

Lasersko graviranje steklenic in kozarcev se izvaja s posebno rotacijsko tehniko

Pri graviranju na steklenice in kozarce uporabljamo posebno rotacijsko tehniko, ki omogoča izkoristek celotne površine izdelka. Ker lahko gravuro ustvarimo okrog celotnega obsega steklenice ali kozarca, dobimo zelo zanimiv efekt. V primeru rotacijskega graviranja na steklo je mogoče na steklenice in kozarce vgravirati velike in kompleksne motive. Ker je tudi pri steklu natančnost graviranja ključnega pomena, pridejo v poštev samo laserske naprave, s katerimi upravlja izkušen izvajalec. Popoln končni rezultat lahko zaradi optičnih lastnosti stekla zagotovi samo popolna natančnost pri delu. Lasersko graviranje omogoča preslikovanje kompleksnih motivov, tankih linij in drobnih detajlov. Z inovativnimi tehnikami in sodobno zmogljivo opremo, lahko graviramo na vse steklene izdelke, vključno s tistimi, ki imajo nepravilno obliko. Nudimo graviranje raznih napisov in simbolov na steklen nakit, ki ga oplemenitijo. Graviramo tudi večje steklene površine kot so stekla za mizo, ogledala in podobne izdelke.

Graviranje na kovino je namenjeno estetski izboljšavi izdelka ali njegovemu označevanju

Pri graviranju na kovino lahko govorimo o uporabni metodi označevanja ali pa preprosto o estetskemu posegu. Z gravuro lahko polepšamo različne kovinske izdelke kot je na primer vžigalnik ali prisrčnica. Običajni kovinski izdelek, ki nima posebne uporabne vrednosti postane z gravuro osebnega sporočila ali motiva, neprecenljiv. Z domiselno gravuro lahko spremenite vsak izdelek v čudovito darilo. Graviramo lahko tudi prstane in ostali nakit, ki tako pridobi na emocionalni vrednosti. Nekatere kovinske izdelke je potrebno označiti z različnimi oznakami kot so serijske številke, kode ali kakšne druge informacije. Pri tem pride do izraza hitrost graviranja, saj gre ponavadi za serije izdelkov. Mora pa biti graviranje vseeno natančno, da so vgravirane informacije nedvoumne in jasne.

Nudimo tudi laserski razrez >>>