Pošlji povpraševanje

Graviranje v različne materiale – lasersko za večjo natančnost!

Graviranje je tehnika, ki nam omogoča personaliziranje izdelkov iz različnih materialov, od nakita (zapestnic), izvirnih daril, poslovnih daril, izdelkov za poroke, dekorativnih predmetov, poslovnih vizitk in še in še. Velikokrat preprosto ne vemo, kaj podariti. Vse manj izbiramo stvari, na katerih bi se nabiral prah, veliko raje pa posegamo po uporabnih izdelkih. Če jim želimo dodati osebno noto, je odločitev za lasersko graviranje prava izbira. Lasersko graviranje je proces, pri katerem se uporabljajo računalniško krmiljeni laserski žarki, s pomočjo katerih na točno določenem mestu izbranega izdelka spreminjamo površino – vanj graviramo. S takšnim procesom zlahka nadomestimo klasične načine rezanja ter izdelovanja vtisov ali oznak na površini izdelka. Lasersko graviranje ima pred omenjenimi klasičnimi načini ogromno prednosti, saj nam omogoča izjemno natančnost pri delu, delo je hitro opravljeno, naprava pa nam zagotavlja tudi fleksibilnost. Pri graviranju lahko tako v kratkem času spremenimo površino izdelka in smo pri tem izjemno natančni. Pri graviranju je mogoče uporabiti različne materiale, odvisno od želje stranke, danes pa se lasersko graviranje zelo pogosto uporablja tudi za kozarce in les.

Ne veste, kaj podariti ob posebnih priložnostih?

Lasersko graviranje je nadvse uporabna metoda označevanja, a ne glede na njegov namen, mora biti postopek natančno izpeljan, rezultat pa kakovosten. Tudi, kadar izbran izdelek nima nobene uporabne vrednosti, ga lahko s pomočjo graviranja spremenimo v darilo, ki bo privabilo nasmeh na obraz. S samo gravuro izdelek precej polepšamo, hkrati pa mu podarimo še dodano vrednost. S pomočjo laserskega graviranja darilo oziroma presenečenje opremimo z osebnimi sporočili in najrazličnejšimi motivi, kadar pa gre za poslovno darilo, lahko na površino izdelka graviramo tudi logotip podjetja. Zelo simpatični kovinski darili sta prisrčnik in vžigalnik z domiselno gravuro. Z graviranjem na izdelek ustvarimo vtis dragocenega in prestižnega darila, zato takšni izdelki niso primerni le kot poslovna ali promocijska darila, temveč tudi kot darila ob posebnih jubilejnih obletnicah in drugih pomembnih priložnostih. Pri tem ne pozabimo na prstane, zapestnice in drug nakit – tudi v žlahtne kovine je možno vgravirati poljubne napise in simbole!

Lasersko graviranje na lesLasersko graviranje lesenih izdelkov

Graviranje v promocijske namene – odlična ideja za povečanje prepoznavnosti podjetja

Lasersko graviranje je zelo uporabno na področju oglaševanja, pri čemer vedno znova iščemo inovativne načine, s katerimi bomo pritegnili pozornost. Graviranje na kovino se še posebej pogosto uporablja v namen promocije, saj s tiskanjem sloganov in logotipov podjetja na kovinske izdelke dosežemo vrhunske rezultate, prestižni izgled in nenazadnje tudi visoko kakovost končnega izdelka. Pisala in pisarniški pripomočki, USB ključki, naprave s kovinskim ohišjem – še tako običajen predmet z uporabo laserskega graviranja spremenimo v nekaj povsem unikatnega. Nenazadnje pa ima graviranje na kovino še eno pomembno vlogo v poslovnem svetu – omogoča izdelavo tablic, značk in drugih oznak, ki se uporabljajo na delovnih mestih in v podobnih okoljih.

Komu zaupati graviranje, da bodo rezultati zares vrhunski?

Ker je pri laserskem graviranju izjemnega pomena razmerje med funkcionalnostjo in estetiko, je to opravilo najbolje prepustiti pravim strokovnjakom. S strokovnim pristopom lahko graviramo na manjše izdelke in občutljivejše materiale, zato imamo z izbiro pravega strokovnjaka za graviranje skorajda neomejeno izbiro izdelkov, na katere bomo gravirali. V Kooperativi DROWA se ukvarjamo z lasersko obdelavo izdelkov – visoko estetskih in izjemno natančno izdelanih stvaritev, ki so prilagojene individualnim željam in okusu naročnika. Če iščete primerno promocijsko/poslovno darilo ali preprosto darilo ob rojstnem dnevu in drugih posebnih priložnostih, vsekakor razmislite o graviranju, s katerim boste izbranemu izdelku dodali neprecenljivo vrednost.