Pasivna hiša

Pasivna hiša JUBHome - izgradnja in bivanje

Pasivna hiša je poseben standard, ki se ne doseže le z debelino izolacije, ampak k temu prispeva več dejavnikov. Merila točno določajo energijsko učinkovitost, delež rabe energije iz obnovljivih virov in raven udobja. Natančno je definirana največja dopustna toplotna prehodnost in raven zrakotesnosti. Pasivna hiša prav tako ne sme imeti toplotnih mostov. Vse se začne že pri arhitekturni zasnovi - hiša mora biti na pravi parceli, čim bolj kompaktna in pravilno orientirana.

Ogrevanje in hlajenje pasivne hiše

Veliko vlogo pri pasivni hiši nosi debelina izolacije. Glede na to, kako se bomo ogrevali, je treba določiti optimalno debelino izolacije sten, pri JUBHome gradnji pa dajemo še posebno pozornost tudi toplotni izolaciji temeljne plošče in strehe. Za ogrevanje pasivne hiše je letna poraba energije lahko največ 15 kWh/(m2a). Veliko naredi že postavitev glede na osončenost. Steklene površine so obrnjene proti jugu, da se kar najbolj izkoristi sončna energija tekom zime. Bivanje v pasivni hiši je zelo prijetno - zrak je čist, onemogočena je razrast plesni, vlažnost je primerna. Klasično ogrevanje z radiatorji za pasivne hiše ni potrebno. Dovolj je lahko tudi že kontrolirano prezračevanje s toplozračnim ogrevanjem. Kot obnovljiv vir za ogrevanje se lahko uporablja toplotna črpalka. Aktivno hlajenje masivne pasivne hiše ob pravilni zasnovi ter režimu običajno niti ni potrebno.

Pasivna hiša subvencija

Kako poteka nakup pasivne hiše?

Investicija v pasivno hišo in subvencija

Z dobrim načrtovanjem in pametnim izborom materialov si zagotovite ne le optimalno začetno naložbo, ampak tudi dolgoročno nizke vzdrževalne stroške. Odločitev za pasivno hišo se torej zelo splača, sploh z našimi posebnimi metodami, ki poskrbijo, da je objekt postavljen izredno hitro in zanesljivo.

Pasivna hiša na ključ - ogrevanje

Za pasivno hišo lahko pridobite tudi subvencijo Eko sklada. Rok za oddajo vloge je še pred pričetkom del, zato to obvezno pravočasno uredite. Na njihovi spletni strani najdete vse pogoje in višino spodbude glede na izbrano gradnjo.