Oprema za gostinske lokale - gostinske mize in stoli za gostinstvo


Oprema za gostinske lokale - notranje in zunanje gostinske mize in stoli


Oprema za gostinske lokale lahko predstavlja velik zalogaj, še večji pa spremeniti hladen in prazen prostor v priljubljen kraj za družabna srečanja. Ko se odločate, kakšna oprema za gostinske lokale je najbolj primerna za vas, morate najprej določiti stil pohištva, kakšen ambient želite ustvariti in kakšne goste želite imeti.


Oprema za gostinske lokale se najprej loči na notranjo in zunanjo. Notranja oprema za gostinske lokale so notranje gostinske mize in stoli za gostinstvo, medtem ko so vrtni stoli in mize zunanja oprema za gostinske lokale. Če ima lokal tudi vrt ali teraso poskrbite, da se bosta interier in eksterier stilsko ujemala. Notranje gostinske mize ali vsaj stoli za gostinstvo naj se z zunanjim pohištvom ujemata v barvi, vzorcu ali materialu.


Privlačni stoli za gostinstvo: plastični stoli in vrtljivi stoli so »in«!


Odločitev, kateri stoli za gostinstvo so najbolj primerni za naš lokal, je pogosto najtežja. Za interjer so na voljo usnjeni stoli, oblazinjeni stoli, barski stoli in predvsem leseni stoli, vse bolj priljubljeni pa postajajo tudi izvirni fotelji in umetniški plastični stoli.


Če ste tradicionalen tip se boste zagotovo odločili za lesene stole. Za opremo restavracije so še najbolj primerni oblazinjeni stoli, na katerih bodo gostje lahko dolgo uživali ob hrani in pijači. Ker pa je čiščenje oblazinjenih stolov velikokrat zamudno in neekonomično, je veliko gostincev presedlalo na usnjene stole, ki so prav tako mehki in udobni, ob tem pa še veliko lažji za vzdrževanje. Izbirate lahko med umetnim usnjem ali naravnim usnjem.


Radovedni gostinci, ki zaupajo modernemu dizajnu, pa so se že zdavnaj odpovedali lesenim stolom. Očarala jih je plastična oprema za gostinske lokale, natančneje - plastični stoli za gostinstvo in še bolje, plastični vrtljivi stoli. Plastični stoli iz kromiranega ogrodja in trpežne plastike so na voljo v številnih barvah, kar zadovolji domišljijo vsakega nadebudnega notranjega oblikovalca. Zaradi lahkih materialov so plastični stoli lahki in enostavni za vzdrževanje. Plastični stoli so tudi nakladalni, zato so še posebej primerni za gostinske lokale, ki se pogosto spremenijo v plesišča, saj jih boste hitro naložili in spravili v kot.


Za najbolj moderne in »chic« gostinske lokale so naposled na voljo še vrtljivi stoli. Takšni posebni stoli za gostinstvo so najbolj priljubljeni v dnevnih lokalih in modernih kavarnah. Vrtljivi stoli so na voljo v obliki vrtljivih foteljev in naslonjačev, oblečenih v usnje ali tkanino. Le najbolj drzni pa se bodo odločili za skrajnost, ki jo predstavljajo plastični vrtljivi stoli v retro slogu 60ih in 70ih.


Podjetje AG VEBO ima v ponudbi tudi široko paleto zunanjih stolov za gostinstvo. Na voljo so plastični stoli, leseni stoli, kovinski stoli in zelo priljubljeni stoli iz ratana.


Gostinske mize


Dobra postrežba hrane in pijače ni le v tem, kaj postrežemo, temveč tudi »kam« postrežemo. Odločite se lahko za enostavne notranje gostinske mize ali visoke barske mize, lahko pa ste tudi domiselni in sami kombinirate mizno podnožje in notranje mizne plošče. Mizna podnožja iz litega železa in kroma so uporabna tudi kot notranja oprema za gostinske lokale - kombinirajte jih z laminat miznimi ploščami za interjer in dobili boste močne in odporne gostinske mize, ki bo služile dolgoletnim gostom vašega lokala.


Podjetje AG VEBO d.o.o., oprema za gostinske lokale - povezava do naše spletne strani: