Izposoja gostinske opreme - lizing opreme


Letos je podjetje AG VEBO ustvarilo novo, dodatno ponudbo, in sicer poslovni najem opreme oz. tako imenovani operativni leasing.


Lizing opreme oziroma izposoja gostinske opreme


Lizing opreme ali operativni lizing je poslovni najem ali izposoja gostinske opreme, ki vam omogoča poseben način plačevanja, saj boste plačali le za toliko, kolikor boste potrebovali. V tem primeru lizingodajalec zadrži lastništvo nad predmetom lizinga, vi pa ste jemalec lizinga, ki vzamete predmet v najem za neko dogovorjeno obdobje. Ko slednje poteče, predmet vrnete lizingodajalcu in zanj prenehate plačevati najemnino. Operativni lizing opreme je najbolj ugoden za pravne osebe in samostojne podjetnike.


Izposoja gostinske opreme ali lizing opreme pri podjetju AG VEBO d.o.o.


Izposoja gostinske opreme oz. poslovni najem se sklene za časovno obdobje od 15 mesecev do 5 let za zneske od 1.000€ do 50.000€. Sam postopek je enostaven in hiter, odgovor, če so vam lizing opreme odobrili, pa prejmete še isti dan ali najkasneje naslednji delovni dan.


Lizingodajalec: Vsaka pravna oseba ali s.p., ki ustrezno posluje.


Lizingojemalec: Vi, ste stranka in najemnik.


Predmet lizinga: Mize in stoli, za katere boste plačevali najemnino.


Prodajalec gostinske opreme(mize in stoli): AG VEBO d.o.o.


Izposoja gostinske opreme(mize in stoli, oblazinjeni stoli, usnjeni stoli) in postopek


Recimo, da ste se za naslednji dve leti odločili najeti gostinsko opremo za vaš nov lokal, v kateri so zajete kovinske mize, oblazinjeni stoli in usnjeni stoli. Ko s podjetjem AG VEBO d.o.o. oblikujete ponudbo, v kateri so zajete vse mize in stoli, ki jih boste potrebovali za svojo gostinsko dejavnost, prejmete informativni izračun, koliko bo stala izposoja gostinske opreme in kolikšni bodo mesečni obroki. Nato morate na e-naslov podjetja poslati bilanco vašega podjetja za preteklo leto. Ko je ponudba usklajena, se le-ta posreduje lizingodajalcu, ki najkasneje naslednji dan odgovori, glede odobritve lizing opreme.


Ko je lizing odobren in lizing pogodba podpisana, se izvrši sama izposoja gostinske opreme. Kovinske mize, oblazinjeni stoli in usnjeni stoli so za naslednji dve leti vaši.


Kakšni so stroški?

  • Vsak mesec ste dolžni plačevati mesečne obroke za lizing opreme. Obroki so fiksni in se iz meseca v mesec ne spreminjajo.
  • Stoli in mize, torej kovinske mize, oblazinjeni stoli in usnjeni stoli, morajo biti obvezno zavarovani proti kraji in poškodbam. Zavarovalna premija letno znaša 1,5% od vrednosti najetega pohištva, ki jo plačate zavarovalnici ali neposredno samemu lizingodajalcu.

Ko se lizing opreme izteče, imate na voljo 3 možnosti:

  • Mize in stoli se vrnejo lizingodajalcu.
  • Ponovna izposoja gostinske opreme. Mize in stole zamenjate za nove predmete lizinga npr. odločite se za novejše gostinske mize in stole, tako da bodo vaš gostinski lokal po novem krasili pleteni stoli in vrtne mize. Ob tem sklenete novo pogodbo pod enakimi pogoji.
  • Ko se obdobje poslovnega najema zaključi, lahko predmete odkupite po ceni 100€ +ddv.

Catering oprema preberi več.


Podjetje AG VEBO d.o.o., izposoja gostinske opreme - povezava do naše spletne strani: