Največ kar lahko privoščite zaposlenim, so ergonomski pisarniški stoli

sedenje na stolu

Ergonomski pisarniški stoli razbremenijo ljudi, ki pri delu za pisalno mizo presedijo dolge ure. Neprimerna izbira pisarniškega pohištva kamor spadajo, v prvi vrsti pisarniški stoli in mize povzroča stres, saj oprema ne nudi delovnega okolja v katerem bi se ljudje dobro počutili. Seveda je posledično zmanjšana delovna učinkovitost, telo ima namreč ob stresu preveč dela s sabo in energijo usmerja vase. Z ergonomskimi pisarniškimi stoli, ki so najboljši za hrbtenico je dolgotrajno sedenje lažje, sedeči so razbremenjeni, njihova motivacija pa večja. Zaradi želje po izboljšanju delovnih pogojev so se ljudje začeli ukvarjati z ergonomijo, vedo, katere cilj je čim bolj prilagoditi delovno okolje človeku in njegovim potrebam ter iskanje razbremenitev na delovnih mestih. Skrb za zdrave zaposlene je cilj vsakega dobrega delodajalca, katerega želja ni neprestano menjavanje kadra. Današnji način dela, njegovo trajanje ter delovni procesi se razlikujejo od tistih v preteklosti, zato je uporaba zdravih pisarniških stolov še kako pomembna. Nikoli poprej se ni toliko sedelo in ljudje niso imeli tako hudih zdravstvenih težav kot danes. Tako rekoč so bolečine v ledvenem in vratnem delu hrbtenice, ramenih ter kolkih postale stalnica in poklicna bolezen mnogih. Medicina dela se dnevno posveča težavam, ki jih imajo ljudje zaradi celodnevne prisiljene drže in spodbuja delodajalce k nakupu kvalitetnih pisarniških stolov za hrbtenico, kateri pogoje dela olajšajo.

Ergonomski pisarniški stoli imajo v pravilniku določene parametre

Pravilnik o varnosti in zdravju pri delu, točno določa katere značilnosti mora imeti kvaliteten pisarniški stol, ki je za hrbtenico in za zdravo delo najboljši. Ste kdaj pomislili na vzmetenje? Če to ni dovolj mehko, pride do stiskanja in pretiranega obremenjevanja medvretenčnih ploščic, kar zelo hitro povzroči najprej blage, potem pa čedalje hujše bolečine. Ponudba ergonomskih pisarniških stolov na tržišču je ogromna, le malo pa je takih, ki se lahko pohvalijo s primernim vzmetenjem. Na žalost jih tako proizvajalci kot ponudniki, zavajajoče, še vedno označujejo kot ergonomske. Zdravi pisarniški stoli morajo omogočati dinamično sedenje, kar je povezano z naklonom sedišča ter naslonjalom in je odvisno od načina dela. Naprej nagnjen sedalni del (15°) je priporočljiv za delo z računalnikom ali za pisanje, saj je povečan pritisk na stopala in stegna. Posledično je tudi drža telesa nagnjena malce naprej, prekrvavitev nog pa ves čas ostane dobra. Malo nazaj nagnjeno sedišče, je bolj namenjeno udobnemu sedenju npr. na sestankih ali pri pogovorih s strankami. Kvaliteten pisarniški stol mora biti prilagodljiv in omogočiti večkratno menjavanje telesnih položajev, saj se tudi način sedenja zaradi dela samega, pogostokrat spreminja.

Ergonomski pisarniški stol

PREVERITE PONUDBO OSTALIH DELOVNIH STOLOV

Zdravi pisarniški stoli morajo ustrezno podpirati hrbtenico

Hrbtenica mora biti podprta v ledvenem delu, marsikateri ergonomski pisarniški stol pa ima možnost razbremenitve tudi vratnega dela, ki prav tako mnogo ljudem povzroča nemalo težav. Odlična izbira je stol s sinhronim mehaničnim sistemom, ki sedeči osebi avtomatsko prilagaja sedišče in naslonjalo ter med njima ves čas vzdržuje pravo razmerje. Tudi naslonjala za roke morajo biti oblikovana tako, da omogočajo počitek, nuditi podporo zgornjemu delu telesa in ga razbremeniti, poleg tega pa ne smejo ovirati dostopa do mize ali celo samega gibanja. Oblazinjena ali ne, priporočljivo je, da jih je mogoče nastavljati po višini tako kot naslonjalo ali sedišče. Pisarniški stoli, ki so najboljši za hrbtenico morajo zadostiti mnogim kriterijem in med delom vsak trenutek nuditi sprostitev za posamezne dele telesa. V kombinaciji s pisarniško mizo lahko dolge ure sedenja precej olajšajo. Na kvaliteto pisarniških stolov zelo vplivajo tudi materiali iz katerih so ti narejeni, kako so oblazinjeni in zračni, podvozje pa mora imeti najmanj pet koleščkov, da je gibanje enostavno in varno. V naši ponudbi boste našli vse – od direktorskih do konferenčnih pisarniških stolov po konkurenčnih cenah, naproti pa vam bomo prišli tudi z ugodnimi plačilnimi pogoji.

Udobno sedenje na ergonomskih pisarniških stolih