IR paneli za ogrevanje: kako delujejo in glavne prednosti


IR paneli za ogrevanje združujejo pomembne odlike. Tako ni presenetljivo, da se vse več ljudi odloča za ogrevanje z IR paneli. Priklop je enostaven, seveda pa so tu še pomembnejše prednosti, ki jih ponujajo IR paneli za ogrevanje. Kako deluje sam sistem ogrevanja in kakšni bi bili za vas najprimernejši IR paneli (velikost, postavitev idr.)? Berite dalje ...


Zakaj prav IR paneli: kako deluje posamezna naprava?

IR grelni paneliPogosto vprašanje, povezano z IR paneli za ogrevanje, je, kako deluje sistem. Najpomembnejša informacija, ko gre za ogrevanje z IR paneli (kako deluje naprava), je, da se električna energija pretvori neposredno v toplotno. Vmesne faze niso potrebne, kar je tudi skrivnost učinkovitega ogrevanja, s katerim se lahko pohvalijo IR paneli. To, kako deluje naprava, namreč vpliva na to, za kako ekonomično ogrevanje gre. IR paneli za ogrevanje zagotovijo ogromne prihranke. Pogosto gre namreč za skoraj 100-odstotni izkoristek/učinkovitost. Infrardeče valovanje, ki trči ob oviro, npr. ob določen predmet, se absorbira, nato pa se enakomerno sprošča v prostor. Obstajajo pa tudi druge prednosti, ki jih imajo IR paneli. Kako deluje naprava, je med drugim povezano tudi s tem, o kako zdravem ogrevanju lahko govorimo. Tudi tu so v prednosti IR paneli. Priklop pomeni občutno manj težav z vlago/plesnijo v prostoru, obenem pa ne prihaja do dvigovanja prahu ali bakterij. Tudi če imate težave z dihali, so IR paneli za ogrevanje odlična rešitev.

PREBERITE VEČ O GRELNIH PLOŠČAH

Ugodni in učinkoviti IR paneli za ogrevanje

IR paneli ogrevanjeVas zanimajo ugodni IR paneli? Priklop bo še posebej ugoden, če izberete enega izmed izdelkov iz naše ponudbe. V podjetju Gatom so vam namreč na voljo najugodnejši IR paneli. Postavitev je zelo preprosta - pravzaprav je postavitev IR panela za ogrevanje poljubne velikosti podobna obešanju slike. Čakajo vas različni IR paneli - velikost in izbira drugih karakteristik je prepuščena vam. Seveda pa vam z veseljem podrobneje razložimo, kako deluje IR panel, in vam s strokovnim nasvetom pomagamo pri končni odločitvi.