Iščete nove gume? Imamo nekaj nasvetov! 


Nove gume so ne le potreba , temveč nujnost. Kakovostne gume imajo nekaj bistvenih prednosti, ne glede na to, ali gre za zimske ali letne gume. Nove gume je vredno kupiti že zaradi tega:  

  • Življenjska doba je sorazmerna z uporabo. Če veliko uporabljate vozilo, morate na vsakih nekaj let kupiti nove gume. Ne glede na to, kaj so vam rekli znanci. Nove gume namreč potrebujete, ker se stare obrabijo. Profili so zlizani in oprijem ni več optimalen. 
  • Nove gume so bolj prožne in elastične. To povečuje varnost na vozišču, zlasti v razmerah, ko dežuje ali sneži. Pretrde gume niso dober stik podlage z vozilom in lahko vodijo v nesreče.  
  • Tudi neuporabljene gume niso več nove. Če ste gume, kupljene pred nekaj leti, shranili v klet ali garažo in jih želite sedaj uporabljati kakor nove, naj vas opozorimo, da nerabljene niso nove gume. S shranjevanjem ste vseeno izgubili nekaj let, kar pomeni, da lastnosti gum niso več takšne, kot morajo biti, da je zagotovljena vaša največja stopnja varnosti. 

 Nove gume za avto

Dobre gume za avto imajo nekaj ključnih lastnosti 

Vaše gume za avto naj ne bodo iz druge roke, temveč naj imajo tele ključne lastnosti.  

  • Kakovostni materiali. Gume za avto so lahko narejene na hitro in površno, kot kopija priznanih znamk. Lahko pa zaupamo imenom in pooblaščenim proizvajalcem, ki jih poznamo. Samo te gume za avto so garancija za dolgo življenjsko dobo in kakovost materialov.  
  • Ustrezne dimenzije. Vsa proizvajalec vozil priporoča določene dimenzije pnevmatik. Seveda se lahko odločite tudi za drugačne velikosti gum za avto, a tega vam ne priporočamo. Proizvajalec ima v mislih najboljše pogoje za vožnjo, ko priporoča določeno gumo za avto. 
  • Zavarovalne premije upoštevajo tudi gume za avto. Če boste vozili z neprimernimi ali odsvetovanimi pnevmatikami, boste tvegali, da vam v primeru nesreče zavarovalnica ne bo želela priznati povračila škode. 
  • Ustrezne gume za avto glede na letni čas. Nujno je spoštovati zakonske predpise glede uporabe zimskih ali letnih pnevmatik. Že z uporabo ustreznih pnevmatik lahko prihranite pri zavarovalni premiji.  


NUDIMO TUDI HRAMBO GUM


Vredno je investirati v kakovostne zimske gume 

Zimske gume lahko pomembno povečajo varnost potnikov in vozila. Z boljšo vodljivostjo in stabilnostjo vozila v zimskih razmerah na cesti je večja verjetnost, da boste ostali brez nesreč in preprečili zvišanje vaših mesečnih zavarovalnih premij. 

Gotovo vas jezijo roki, ko morate vsako leto opraviti menjavo gum, saj imamo vozniki za te stvari vedno premalo časa. A vredno je investirati v ustrezen izbor in vzdrževanje zimskih gum. Njihova glavna prednost je, da so posebej zasnovane za zimske vremenske razmere in nizke temperature ter nudijo boljši oprijem kot celoletne ali letne gume.  So dovolj prilagodljive in fleksibilne, da vam nudijo oprijem na snegu in ledu, ki ga potrebujete na cesti, ki je poledenela ali pokrita s snegom.  Mnogi namreč ne vedo, kako se lotiti opreme vozila za zimske razmere. Nič čudnega, saj številni ne marajo zimske vožnje, nekateri pa se je prav bojijo. Vsako zimo prvi sneg povzroči številne nesreče. Vozniki pozabijo, kaj je potrebno urediti za varno vožnjo po spolzkih, zasneženih cestah. Da bi v zimskih mesecih ostali brez nesreč, moramo nekaj opravil narediti pred začetkom zime. Jesen – zlasti meseca september in oktober – je pravi čas, da izberemo nove gume in jih peljemo na montažo. 

Če se vozite v službo ali ne marate vožnje po snegu, so zimske gume za vas obvezne. Preden se odločite za nakup, pa smo v tem članu zbrali nekaj koristnih informacij, ki vam bodo pomagale razumeti značilnosti in prednosti zimskih pnevmatik in vas usmerile k ustreznemu nakupu. 

 Zimske gume

Poceni zimske gume najdete na spletu 

Poceni zimske gume, ki so uvrščene v zelo kakovostne razrede, najdete na spletu. Več različnih ponudnikov vam na svojih portali predstavlja vse večje proizvajalce gum in njihove lastnosti. Tako lahko najdete svoje idealne zimske gume, ki jih boste lahko uporabljali več let.  

Pomembna prednost zimskih pnevmatik je namreč, da jih uporabljate le nekaj mesecev namesto celo leto. Tako jih lahko ob pravilnem shranjevanju ponovno uporabljate od štiri do pet sezon. Hkrati  ne pozabite, da morate rezervni komplet gum hraniti na hladnem in suhem mestu, najpogosteje v garaži, kleti ali skladišču pri vulkanizerju. Vsako pnevmatiko je treba hraniti v posamezni nepredušni vreči in shranjevati navpično. Samo tako boste zagotovili, da bodo vaše izbrane gume ostale v dobri kondiciji tudi za naslednje leto. 

Zagotavljajo vam dodatno varnost, kar zmanjšuje tveganje, da bi se zapletli v prometne nesreče. Zaradi boljšega oprijema so oblikovane za učinkovito zaviranje ter nudijo boljši odziv kot celoletne pnevmatike v zahtevnih vremenskih razmerah. 

 Poceni zimske gume

Zimske gume v akciji ima Vulkanizerstvo Lašič 

Zimske gume v akciji si nabavite še pred zimo. Na spletni strani Vulkanizerstva Lašič najdete številne modele različnih proizvajalcev. Trenutno potekajo promocije in akcije, ki vam nudijo tudi do 22 odstotkov popusta. Poglejte si spletno ponudbo in izberite svoj model. Lahko se tudi oglasite osebno v poslovalnici v Brežicah, kjer vam bodo osebno svetovali.