Pošlji povpraševanje

Kovinsko vrtno pohištvo: udobje in kvaliteta na enem mestu

Kovinsko vrtno pohištvo je izredno popularna izbira za zunanje vrtne in dvoriščne površine, saj je le-to izjemno vzdržljivo in estetsko hkrati. Kovina je namreč trpežna in primerna za najrazličnejše vremenske razmere, saj ni občutljiva na vodo ali mraz, kot so na to občutljivi ostali materiali, npr. les ali PVC.

Z elegantnimi ozkimi linijami bodo kovinski stoli in mize dopolnile prav vsak vrt ali dvorišče, da boste v svojem zunanjem prostoru lahko uživali tekom toplega dela leta in brez težav gostili številne piknike, popoldanske kave ali nedeljska kosila v naravi.


kovinsko vrtno pohištvo


Kvalitetno kovinsko vrtno pohištvo, ki bo zdržalo mnogo let po nakupu


Pri zunanjih stolih in mizah, kot tudi pri ostalih kosih opreme, je pogosto težava v tem, da ne vemo, koliko časa bodo določeni elementi zdržali. Poleti namreč pogosto pripeka močno sonce, naslednji trenutek pada toča ali dež, v jeseni ali pomladi pa se lahko temperature nepričakovano spustijo tudi pod 0°C. Različni materiali, kot je les ali plastika, so tako obsojeni na menjavo vsakih nekaj let, kar ni najbolj pametna rešitev- tako finančno kot tudi ekološko.

Kovina pa je obstojna tudi v dežju, temperaturah pod lediščem, ob močnem vetru … Ob nakupu stolov in mize za zunanji prostor iz kovine boste tako brez skrbi- ob dežju ali vetru ne boste panično pospravljali zunanjih stolov in miz pod streho, vendar boste poletno nevihto opazovali varno iz notranjosti. Edino, kar bo potrebno pospraviti, so blazine za vrtno pohištvo in ostalo dekoracijo, da jih dež ne zmoči preveč.


Poleg večje obstojnosti in trdoživosti materiala pa je kovinsko vrtno pohištvo priljubljeno tudi zaradi lažjega vzdrževanja. Pri lesenih stolih mizah je barvanje na vsake par let neizogibno, prav tako pa je sam material dovzeten, da preperi, sploh če je stalno izpostavljen vetru, dežju in mrazu.

Kovinske stole in mize je vzdrževati precej preprosto- občasno se jih zgolj očisti z mokro krpo in malo detergenta za posodo, saj se cvetni prah rad usede prav na hrapavo površino kovinskih stolov in miz. Pri kvalitetnih zunanjih mizah in stolih ne bo prišlo do rjavenja ali kakršnekoli druge obrabe zaradi vremenskih razmer ali tudi samega čiščenja.

V nobenem primeru pa ne uporabljajte agresivnih čistil, ki niso predvidene za kovino, saj lahko poškodujete zunanji sloj barve, s tem pa posledično tudi samo kovino. Če je poškodovan zunanji sloj, se bo namreč kaj kmalu začela tudi korozija notranjosti.


Možnost izbire pri kovinskem vrtnem pohištvu


Za zunanje mize in stole uporabljamo različne kovine, vsaka pa ima svoje prednosti. Najpogostejši so trije materiali, in sicer nerjaveče jeklo, aluminij in pa kovano železo. Nerjaveče jeklo je najbolj primerno za večje mize ali klopi, saj prenese največje obremenitve, hkrati pa je izjemno primerno za zunanje prostore, saj ne rjavi.

Prav tako je še vedno dovolj težko, da veter stolov ali mize iz nerjavečega jekla ne bo prevrnil, vendar pa velja za nekoliko dražjo izbiro. Stoli in mize iz aluminija so najpogostejša izbira, saj so všeč največjemu deležu prebivalstva, hkrati pa so cenovno najbolj ugodni.

Aluminij ne rjavi, je izredno lahek material za vzdrževanje in po teži, zato se zunanjo opremo iz aluminija enostavno prenaša. Oprema iz kovanega železa na drugi strani pa je težka, kar sicer pride prav v območjih, kjer pogosto močno piha.

Železo samo je dovzetno za rjo, zato potrebuje nekoliko več nege in vzdrževanja. Oprema iz kovanega železa je pogosto tudi draga izbira, saj je vsak izdelek unikat, ki ga mora obdelati usposobljen mojster.


pokrivala za vrtno pohištvo


Zaščita pred vremenskimi razmerami s pokrivali za vrtno pohištvo


Vrtna oprema na domačem dvorišču je navadno dobro ohranjena, saj lahko spremljate v kakšnem stanju je tekom celega leta, ne glede na vremenske ujme in spremembe. Drugače pa je opremo na vikendu ali v počitniški hiši, ki je ne obiskujete vsak dan.

Da tako tudi te mize, stole in ostalo opremo primerno zaščitite, se lahko odločite za pokrivala za vrtno pohištvo. Tako bo vaša vrtna oprema zaščitena vedno in povsod. Obstajajo različni materiali za pokrivala- poliester, najlon in PVC, ki zagotavljajo vodotesnost in trpežnost ter so primerni za uporabo na prostem.


Opremite zunanje stole s čudovitimi blazinami za vrtno pohištvo


Pri zunanji opremi, ki je navadno enobarvna, dodajo piko na i majhne podrobnosti in dekoracija, ki v zunanji prostor doda še nekaj dodatne barve. Poleg same estetske vrednosti, pa so kovinski stoli navadno nekoliko neudobni, zato jim dodamo blazine. Tudi pri blazinah za zunanje pohištvo obstaja več materialov, izbira pa je odvisna od želja kupca.

Klasične blazine iz tekstila so najbolj udobne, vendar pa niso nepremočljive, zato niso primerne za tiste, ki bi blazine stalno puščali v zunanjosti. V ponudbi najdete tudi blazine iz poliestra, ki so vodoodporne- takšne pogosto najdete na kopališčih in bazenih, kjer se blazine ne smejo zmočiti.

V zadnji fazi pri odločanju dekoracije za zunanje vrtno pohištvo pa ima nekaj veljave tudi okus in stil kupca. Na trgu danes obstaja ogromno različnih vzorcev, potiskov in barv, naloga stranke pa je, da se odloči za tisto, ki mu je najbolj všeč.

Ko izbirate pokrivala za vrtno pohištvo, lahko vzamete takšne dimenzije, da lahko prekrijete vrtno pohištvo skupaj z blazinami.


blazine za vrtno pohištvo