Izdelava spletne strani

Kako je izdelana kakovostna spletna stran?

Izdelava spletne strani oziroma kvalitetna izdelava spletne strani je postala neizogibna za vsako podjetje, ki želi navezati pristnejši stik z novimi in že obstoječimi naročniki. Prisotnost na spletu je dandanes skorajda nujna za podjetje, saj neprisotnost težko prezremo. Profesionalna izdelava spletnih strani pripomore h konkurenčni prednosti podjetja na trgu, saj predstavlja digitalno vizitko, ki si jo lahko potencialna stranka ali kupec ogleda, še preden se odloči za poslovanje s podjetjem.

Vsi.si d.o.o. Ljubljana - izdelava in SEO optimizacija spletnih strani

Naša ponudba v podjetju Vsi.si v Ljubljani obsega posodobitev že obstoječih spletnih mest, izdelavo novih spletnih strani ali spletnih trgovin, ureditev domene, gostovanja, oglaševanja, optimizacije in vzdrževanja. Pokličite nas in z veseljem vam bomo pomagali zavihteti vašo spletno stran na prvo mesto spletnega brskalnika.


Kvalitetna izdelava spletne strani

Zakaj se moramo odločiti za profesionalno izdelavo spletne strani?

Profesionalna izdelava spletnih strani pomeni uporabo celovitega pristopa k oblikovanju funkcionalne, uporabniku prijazne spletne strani. Pogosto se sprašujemo, ali je hitra izdelava spletne strani kvalitetna, kaj pravzaprav pomeni kvalitetna izdelava spletne strani in kakšne elemente zajema? Hitra izdelava spletne strani je lahko kvalitetna, toda cena bo velikokrat nekoliko višja, saj mora oblikovalec enako delo, opraviti v dosti krajšem času. Težje pa je podati enoten odgovor na vprašanje “Kaj je kvalitetna izdelava spletne strani?”, saj se ta razlikuje od naročnika do naročnika. Vsak naročnik potrebuje svojevrsten pristop, ki je prilagojen njegovi dejavnosti in podjetju. Upoštevati moramo potrebe podjetja in njegovih uporabnikov, zahteve naročnika, spletne ambicije ter dolgoročne načrte podjetja.

Profesionalna merila za kvalitetno izdelavo spletne strani

Čeprav je ogromno razlik med naročniki izdelave spletne strani, pa obstajajo osnovna merila, ki kažejo na kakovostno zasnovane spletne strani in to so:


  • Visoko uvrščena spletna stran na spletnem brskalniku

Visoko uvrščena spletna stran na spletnem brskalniku je zagotovo pokazatelj kakovostne, profesionalne izdelave spletnih strani. Uporabniki spleta zaupajo, da jim bodo spletni brskalniki na prvih nekaj straneh ponudili zaupanja vredne spletne vsebine in trgovine. Zato je ključnega pomena, da izberemo dobre ključne besede, prilagojene podjetju in dejavnosti, ter da imamo učinkovito SEO (search engine optimization) optimizacijo spletne strani, ki bo ponesla našo stran v sam vrh spletnega iskalnika.


  • Primerno izbrane barve, tipografija ter dobra uporabniška izkušnja

Načrtovanje izgleda spletne straniDandanes preprosto povežemo na splet kadarkoli in kjerkoli, zato moramo biti pri izdelavi spletne spletne strani pozorni, da uporabnikom omogočimo povečanje pisave, fotografij itd. Izbrane barve in tipografija morajo biti skladni z grafično podobo podjetja. To bo uporabnikom omogočilo takojšnjo prepoznavnost podjetja. Dobra uporabniška izkušnja je odvisna od jasne navigacije, učinkovite strukture ter pravilne zasnove.

Pri oblikovanju spletne strani se moramo zavedati, da jo bodo uporabljali tudi potencialni kupci, ki se na brskanje po spletu morda ne spoznajo dobro, zato je pomembno, da je izdelava spletne strani preprosta za vse obiskovalce. Zasnova spletne strani naj bo jasna, učinkovita in nedvoumna.


  • Skrbno načrtovan jezik in osvežene spletne vsebine

Spletna stran nam zagotovi takojšnjo prisotnost na spletu. Čeprav sama optimizacija spletne strani potrebuje nekaj časa, je naša prisotnost opazna. Pred objavo spletne strani dobro premislimo, na kakšen način bomo komunicirali z uporabniki. Način branja preko spleta je precej drugačen, zato morajo biti tudi jezik in vsebine temu prilagojeni. Zastarele cenike, informacije in vsebine je treba posodobiti, saj prav tako vplivajo na uvrščenost v spletnem brskalniku. Kvalitetna izdelava spletne strani zajema dobre, raznovrstne, zanimive in aktualne spletne vsebine, ki bodo uporabnike vedno znova privabljale na spletno stran.


  • Hitra, učinkovita spletna stran, ki deluje

Spletne vsebine so lahko posodobljene vsak dan, toda če spletna stran ne bo delovala dovolj hitro, jo bodo uporabniki zapustili in se odpravili na konkurenčno stran. Spletne strani, ki se odpirajo počasi, še posebej na mobilnih zaslonih, izgubljajo obiskovalce in se uvrščajo nižje na iskalnikih. Pri izdelavi spletne strani moramo še preveriti, ali vse strani in podstrani delujejo, saj spletni iskalniki v svojih algoritmih upoštevajo tudi to.


Merila kvalitetne izdelave spletne strani nam pokažejo, kako pomemben je celovit strateški pristop pri izdelavi spletne strani. V podjetju Vsi.si nudimo kvalitetno izdelavo spletnih strani brez grafičnih predlog, saj vsako podjetje potrebuje edinstveno spletno mesto, prilagojeno njegovim potrebam. Mnenja smo, da mora kvalitetna izdelava spletnih strani potekati sproščeno, zato pri nas vse storitve opravimo brez predplačila.

Naši naročniki lahko storitve poravnajo šele, ko bodo 100 % zadovoljni s spletno stranjo ali spletno trgovino. Imate več vprašanj o izdelavi spletne strani? Pokličite nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa dodatna vprašanja o izdelavi spletne strani.

izdelava-spletne-strani-ljubljana