Pošlji povpraševanje

Troslojni dimnik Schiedel


troslojni dimnikiTroslojni dimnik Schiedel bi lahko, zaradi načina izdelave sodobne tehnologije, poimenovali tudi eko dimnik, saj prepušča bistveno manj škodljivih delcev v okolje, kot so to počeli stari izpušni sistemi. Troslojni dimnik omogoča togost in stabilnost konstrukcije notranjega dela brez posebnega orodja. Prav tako ne smemo pozabiti, da troslojni dimnik omogoča plinotesnost zaradi točne izdelave cevi. Troslojni dimnik svoje delovanje v vlažnem omogoča zaradi kapilarnih zapor in posebne oblike žlebov nad elementi priključitve kotlov in čiščenja, ki preprečujejo uhajanje kondenza iz notranjosti dimnika. Nove kurilne naprave, ki imajo veliko boljši izkoristek kot tiste pred leti, so velikokrat prevelik zalogaj za prestar in neustrezen dimnik, obnova ali sanacija pa bo njegovo učinkovitost precej izboljšala. Ko se način ogrevanja oziroma gorivo zamenja s plinskim, je nujno potrebna sanacija oziroma obnova dimnika. Troslojni dimnik pa potrebuje tudi dokazilo o ustreznosti s strani dimnikarja. Za daljšo obstojnost in kakovost vašega dimnika se pozanimajte za troslojni dimnik pri našem podjetju Schiedel d.o.o. Prebold.

NUDIMO TUDI NERJAVEČE DIMNIKE!

Troslojni dimniki


Troslojni dimniki so namenjeni za gradnjo samostoječih izoliranih dimnikov pri novogradnjah ali pa že obstoječih objektih. Troslojni dimniki Schiedel imajo zelo  dobro toplotno izolacijo (minimalno 4 cm) ter majhno težo, zaradi česar ne potrebujejo posebnih temeljev. Trislojni dimniki imajo zunanji plašč dimnika, ki je lahko izdelan iz inox pločevine naravne barve inoxa ali iz aluminijaste pločevine v naravni barvi aluminija, rjavi, temno rdeči, beli ali antracit barvi. Trislojni dimniki iz nerjavne pločevine, ki so sestavljeni iz tovarniško predpripravljenih trislojnih elementov, so namenjeni postavitvi dimnika izven stavb, pritrjenih na fasado objekta. Troslojni dimniki lahko potekajo po notranji ali zunanji strani hiše, saj so toplotno izolirani.

Troslojni inox dimniki Schiedel d.o.o.


obnova troslojnega dimnikaTroslojni inox dimniki pomenijo končni člen hišnega ogrevalnega sistema, zato je izredno pomembno, v kakšnem stanju se le-ta nahaja oziroma ali sploh ustreza novejšim standardom. Sodobni troslojni inox dimniki podjetja Schiedel d.o.o. Prebold so danes sestavljeni iz obstojnejših materialov, kot npr. keramika in jeklena pločevina, ki je tudi nerjaveča. Razvoj na področju izboljšave materialov je na plano prinesel rostfrei dimnik oz troslojni inox dimnniki, ki zadoščajo sodobnim potrebam in tudi delovanju današnjih peči, kajti slednje ne delujejo več enako kot pred leti. Troslojni inox dimniki zaradi prej naštetih razlogov postajajo standard na področju gradnje dimnikov. Sodoben način ogrevanja, predvsem v večjih urbanih naseljih, zahteva drugačno in bolj prilagodljivo strukturo, to pa ponujajo troslojni inox dimniki, ki so izdelani iz nerjaveče pločevine, so neobčutljivi na temperaturne spremembe (krčenje/raztezanje materiala) in imajo zaradi tega daljšo obstojnost. V primeru, da imate zastarel ali slabo funkcionalen dimnik je obnova dimnika ali pa sanacija nujna, saj le ta lahko le koristi vašemu dimniku.