Pošlji povpraševanje

Polaganje talnih ploščic na trdno, ravno in čisto podlago


Polaganje talnih ploščic je možno tako v notranjih kot zunanjih prostorih. Eden najvažnejših pogojev za polaganje talnih ploščic je trdna, ravna in čista podlaga. Priporočljivo je, da se polaganja talnih ploščic lotite potem, ko ste že položili stenske ploščice. Tako boste namreč lahko nadaljevali linijo fug med stenskimi ploščicami tudi na tleh. Za lažjo predstavo vam svetujemo, da si talne ploščice, npr. zunanje, še pred polaganjem položite na tla.


Za polaganje talnih ploščic je zelo pomembno tudi, da pred polaganjem natančno izračunamo, koliko ploščic bomo potrebovali. Za pravilen izračun si lahko pomagate z risanjem na milimetrski papir, na katerega lahko v primernem merilu natančno vrišete želeni vzorec ploščic in tudi ustrezno širino fug. Svetujemo, da izračunu količine ploščic dodate še dodatnih pet odstotkov za morebitna kasnejša popravila.


talne ploščicetalne ploščiceZunanje talne ploščice morajo prenesti temperaturne spremembe in obremenitve


Zaradi odličnih lastnostih so keramične talne ploščice postale tudi priljubljena talna podloga za kuhinjo. Talne ploščice za kuhinjo pa niso omejene samo na kuhinjski prostor, temveč lahko z njimi položimo tudi tla jedilnega prostora, hodnikov in tudi ostalih bivalnih prostorov. V primerjavi s stenskimi morajo talne ploščice za kuhinjo prenesti precej več obremenitev. Poleg tega je njihova površina bolj hrapava, da prepreči možnost zdrsa, kadar se ploščice zmočijo. In v kuhinji je to kar pogosto.

KERAMIČNE PLOŠČICE PILREMAG


Za polaganje talnih ploščic na terasah in balkonih se največkrat uporabljajo zunanje talne ploščice, ki jih imenujemo granitogres. V primerjavi z navadnimi keramičnimi ploščicami so zunanje talne ploščice izjemno trdne, odporne proti zmrzali, obrabi, poškodbam in vpojnim madežem, hkrati pa preprečujejo vpijanje vode. Zunanje površine so namreč v poletnih in zimskih mesecih izpostavljene velikim temperaturnim spremembam in obremenitvam, zato je dodatna zaščita še kako pomembna. Ta tudi poskrbi, da zunanje talne ploščice ohranijo svojo lepoto in sijaj še vrsto let. Obiščite nas.