Izvlečni koš za ločevanje odpadkov: z enostavnim recikliranjem pomagajte planetu


Izvlečni koš za ločevanje odpadkov je danes že skoraj standardni element v kuhinji. Še posebej so izvlečni koši za ločevanje odpadkov popularni v manjših kuhinjah, kjer je potrebno optimizirati prav vsak kvadratni centimeter površine. S kvalitetnim okovjem bo vaša vsakodnevna uporaba kuhinje preprosta in enostavna, ločevalni koš za odpadke pa boste tekoče izvlekli iz omare. Odločite se za ločevanje s košem za ločeno zbiranje odpadkov in pomagajte našemu planetu v boju proti podnebnim spremembam. 


Dimenzije ločevalnih košev za odpadke 

Naši izvlečni koši za ločevanje odpadkov v kuhinji so standardnih dimenzij in se ravnajo po klasičnih merah kuhinj. Dimenzije ločevalnih košev za odpadke so širine 30 cm, 40 cm, 45 cm, 50 cm, 60 cm, 80 cm, 90 cm, 100 cm in 120 cm. Glede na širino in globino predala lahko vanj zložimo različno število košev za ločeno zbiranje odpadkov. V vsakem gospodinjstvu sta minimalna vsaj dva ločevalna koša za odpadke- embalaža in ostalo. Če je prostora dovolj, lahko seveda vgradimo še več košev za ločevanje odpadkov v kuhinji: papir, steklo, biološki odpadki ipd. 

Izvlečni koš za ločevanje odpadkov v kuhinji

Kotni izvlečni koš za ločevanje odpadkov 

V kuhinji pa se pogosto soočamo s kotnimi elementi, ki so v vsakem primeru malce nerodni. Ravno za takšne situacije imamo v ponudbi tudi kotni vrtljiv koš za ločeno zbiranje odpadkov, da boste lahko kot maksimalno izkoristili. Naj vam majhna kuhinja ne predstavlja težave, vendar izziv, da jo maksimalno izkoristite in uporabite vse površine, ki so vam dane. 


Kvalitetno zasnovani posamezni koši za ločevanje odpadkov v kuhinji 

Vsak košek, ki ga nato vstavite v skupen predal, je optimalno zasnovan. V predal z izvlečnim košem za ločevanje odpadkov boste lahko postavili različno velike manjše koške, ki se med seboj popolnoma sestavljajo. Prav tako so ločevalni koši za odpadke oblikovani z zložljivimi ročaji, zato jih boste enostavno odnesli do smetnjaka ali ga izvlekli in očistili. Najdete jih lahko v različnih barvah in dimenzijah. 

Ločevalni koši za odpadke

Zapiranje koša za ločevanje odpadkov v kuhinji 

Pri izvlečnih koših za ločevanje odpadkov je izredno pomembno, da je okovje kvalitetno in da vam služilo še po mnogih odpiranjih. Zelo priljubljeno je ti. mehko zapiranje, ki zaduši zapiranje omarice ali predala pri zapiranju. To prepreči loputanje s frontami, zaščiti pa tudi prstke naših najmlajših, da se ne uščipnejo. Če vam klasično zapiranje in mehko zapiranje ne ustreza pa imamo v ponudbi tudi druge vrste zapiranja. 


Elektronsko-mehansko odpiranje koša za ločevanje odpadkov v kuhinji 

V kuhinji imamo pospravljeno ogromno stvari- od lahkega pribora pa do velikih posod z moko ali težke posode za kuhanje. Ravno za take situacije je primerno elektronsko-mehansko odpiranje težkih predalov ali ločevalnega koša za odpadke. Nežno pritisnete na predal in ta se odpre. Predal tako nima ročajev, sistem pa je enostaven za vgradnjo. Sam mehanizem zavzame izredno malo prostora v predalu, ožičenje in vgradnjo pa lahko opravi vsak domači mojster. 


Odpiranje koša za ločevanje odpadkov v kuhinji na senzor 

Še bolj enostavna rešitev za prej opisano situacijo, je namestitev senzorja na predal. Senzor gibanja na sprednji strani upravlja vzvod za odpiranje, ki po stiku potegne izvlek skozi specifično nožno gibanje na območju senzorja. Mehanizem se montira na dno omarice ali predala. 

Izvlečni koš za ločevanje odpadkov na senzor


Odpiranje izvlečnega koša za ločevanje odpadkov na pedal 

Gotovo ste se že znašli v situaciji, ko ste rezali meso ali zelenjavo in ste morali odpreti predal z ločevalnim košem za odpadke, vendar ste imeli umazane roke. Roke ste si morali potem umiti, obrisati in šele nato zavreči odpadke. Ravno za takšne situacije na trgu obstaja prostoročno odpiranje predalov ali odpiranje na pedal. Sistem je zelo enostaven za namestitev in uporabo, vam pa ob vsaki uporabi kuhinje ne bo potrebno brisati kuhinjskih front, ki ste jih zamazali med kuhanjem.