Težave s suhim lasiščem in naelektrenimi lasmi

Težave s suhim lasiščem in naelektrenimi lasmi

Stopili smo v zimski čas. Čas, ko se temperatura med notranjimi prostori in zunanjim okoljem močno razlikuje, kar močno vpliva tudi na zdravje in stanje našega lasišča in las.


Najbolj razširjeni težavi pozimi sta prhljaj in statična naelektrenost las. Zaradi večjih menjav med toplim in hladnim prostorom ter povečane vlage v zraku nastane prhljaj ali pa se lasišče prične sušiti, kar nikakor ni dobra osnova za rast zdravih las. Druga težava so naelektreni lasje, do katerih pride zaradi neuravnoteženega nivoja vlage v laseh in vremenskih pogojev, ki lase izsušijo in poškodujejo ovojnico lasu. Stanje poslabša tudi dejstvo, da v hladnejših mesecih nosimo pokrivala. Takšni lasje so »neubogljivi« in jih je težko urediti v pričesko. Na tržišču obstaja veliko produktov, ki stabilizirajo nivo vlage v laseh ter s tem preprečijo izsušenost, razmršenost in naelektrenost las.


V boj zoper zimskim tegobam las se lahko odpravimo s primerno pričesko, ustrezno nego in prehrano, ki lasem zagotavlja potrebne snovi za kvalitetno rast las.
V Lassani pa priporočamo tudi analizo oz. testiranje lasišča, pri kateri ugotovimo stanje vašega lasišča ter na podlagi tega določimo ustrezno nego in potrebne tretmaje oz. globinske nege, da bo vaše lasišče zdravo, lasje pa lepi in voljni.

 

Naelektrenost las in suhi lasje


Objavljeno: 12. december 2014

PODJETJA