Pošlji povpraševanje

Sončna elektrarna za prodajo elektrike in samooskrba s sončno energijo

Sončna elektrarna odjemalcu omogoča okolju prijazno in stroškovno učinkovito samooskrbo z električno energijo. Ste vedeli, da v le 3 urah sonce na Zemljo pošlje dovolj energije, da zadosti človeštvu za obdobje enega leta?

Sončna elektrarna

Da bi poskrbeli za zeleno prihodnost ter nekoliko razbremenili okolje so številna podjetja, našla rešitev v sončni elektrarni na ključ. Med njimi je tudi podjetje EPEU d. o. o., ki svojim strankam nudi ugodne celovite energetske rešitve. Sončna elektrarna cena katere je odlična naložba, s pomočjo solarnih panelov pretvarja elektromagnetno valovanje sonca v napetost in enosmerni električni tok.

Takšno pridobivanje energije je popolnoma varno, zanesljivo, naravi prijazno in do 75 % bolj ugodno. Kakšna bo energetska neodvisnost, delna ali celostna ter kako dolga bo povračilna doba, je odvisno od:

  • orientacije strehe (v idealnih pogojih je sistem obrnjen proti jugu, jugozahodu ali jugovzhodu)
  • naklona strehe (optimalni naklon je med 32° do 35°)
  • geografske lokacije objekta in količine letnega obsevanja

Toplotna črpalka in sončna elektrarna

Sončna elektrarna cena, vzdržljivost komponente in življenjska doba

Sončna elektrarna je zasnovana iz zmogljivih komponent, ki z visoko učinkovitostjo predstavljajo garancijo za uspeh.

  • Fotovoltaični moduli

Fotovoltaične module poznamo tudi pod imeni solarni paneli. Podjetje EPEU d. o. o naročnikom ponuja 4 različne solarne sisteme. Ti se ponašajo z izvrstno kontrolo kakovosti, visoko produktivnostjo ter neverjetno zmogljivostjo pri šibki svetlobi. Slednjo omogočajo napredno teksturirane površine stekel in solarnih celic.

Zahvaljujoč inovativni tehnologiji je učinkovitost pretvorbe modulov do 20,51 %, izboljšan pa je tudi njihov videz. Visoko stabilnost in varnost sistema zagotavljajo kakovostna konstrukcija ter vrhunski sistemi priključkov in omaric.

  • Razsmernik

Razsmernik poskrbi za pretvorbo enosmernega električnega toka v izmeničnega. V podjetju EPEU d. o. o. so na voljo trije različni razsmerniki, in sicer enofazni in 2 trifazna. Enofazni pretvornik s tehnologijo HD-Wave je bil zasnovan posebej za delo z optimizatorji porabe energije.

Optimizirana nastavitev dopušča izredno zanesljivost ter nadzor pametnega upravljanja z energijo. Trifazni razsmerniki uporabnikom ponujajo izjemno stabilnost, preprosto namestitev ter vgrajeno spremljanje na ravni modula.

Sončna elektrarna cena

  • Optimizatorji

Optimizatorji omogočajo maksimalno delovanje fotovoltaičnih sistemov z učinkovitostjo do kar 99,5 %. Prilagodljiva oblika sistema poskrbi za največji izkoristek prostora ter za hitro namestitev. Optimitizatoji s svojim delovanjem zmanjšujejo izgube zaradi neusklajenosti modulov.

Sedaj, ko poznate izpopolnjene komponente vas najbrž zanima še cena. Toplotna črpalka in sončna elektrarna predstavljata uspešen energetski duo. Naložba je sprva res malce višja, a se je večina povrne že v roku 7 do 10 let. Glede na to, da je življenjska doba fotovoltaičnega sistema nad 30 let, si upamo trditi, da se investicija res izplača.

Si želite dom nadgraditi, pa nimate potrebnih sredstev? Nikar ne skrbite. Prehod na obnovljive vire energije ne bo tako obremenjujoč za družinski proračun, kot si predstavljate. Nekaj spodbude za vašo naložbo namreč prispeva Eko Sklad, za dodatno pomoč pa se obrnite na izkušene svetovalce podjetja EPEU d. o. o.. Ti, vam bodo svetovali ter vam pomagali pridobiti ugodne kredite.

Sončna elektrarna za prodajo elektrike

Toplotna črpalka in sončna elektrarna dopuščata energetsko neodvisnost

Toplotna črpalka in sončna elektrarna predstavljata zeleno, okolju prijazno prihodnost. Njuna tehnologija je vse bolj dostopna, njuna vgradnja pa po podatkih EHPA (European Heat Pump Association) hitro narašča.

Razlog za to so popolna neodvisnost od trga energentov, optimalno delovanje in nižji stroški. Inovativna tehnologija je zasnovana tako, da za svoje delovanje uporablja obnovljive vire energije (voda, zrak, zemlja). S takšnim delovanjem znižuje ogljični odtis ter ustvarja velike prihranke. Pri tem pa še nekaj zaslužite. Da, prav ste prebrali. Pridobljeno elektriko lahko prodajate naprej.

To je odlična priložnost za vse, ki potrebujete nadstrešek za avto. Lesen/železen nadstrešek s sončno elektrarno za prodajo elektrike (12 kW) zagotavlja parkirišče trem avtomobilom. Za kakovostno montažo celotne konstrukcije poskrbijo strokovnjaki podjetja EPEU d. o. o., s katerimi boste sklenili pogodbo o nakupu in prodaji električne energije. To vam bo omogočalo prihranek pri elektriki, zaslužek s prodajo viška ter hitrejšo povrnitev naložbe.

Samooskrbna sončna elektrarna