Kavni aparat in najboljša kava v zrnju za espresso

Kavni aparat je prvi korak do vrhunske aromatične skodelice italijanske kave vsako jutro brez izjeme. Espresso aparati s penilcem mleka vam omogoča tudi segrevanje ali penjenje mleka, da bo vaš espresso v trenutku postal sanjski capuccino. Izbira pravega aparata vam v kuhinji pričara občutek vrhunskega barista le v nekaj korakih.

Espresso kavni aparati pa so lahko tudi brez penilca mleka, za kar priporočamo dodatni nakup avtomatskega penilca v lončku, ali pa nakup steklenega ročnega penilca, ki je cenovno ugodnejši.

Za pripravo kave za espresso lahko bolj izkušeni uporabijo ročne stiskalnice, ki za uspešno pripravo zahtevajo malce več znanja. Bolj cenovno ogodni modeli za espresso so kafetiere, ki so posebno zasnovane posode za pripravo italijanske kave. Deluje na princip vretja vode, ki ob nastanku pare poveča pritisk in tako pod visokim tlakom naredi ekstrakcijo napitka. S kafetiero je priporočena najboljša kava za espresso aparate.

Kavni aparat

Za tiste, ki ste več na poti in želite prihraniti vsakodneven nakup napitka na bencinski črpalki pa lahko uporabite aparat na kapsule, kateri delujejo na polnjenje ali na baterije. Espresso kavni aparati na poti vas bodo tako z najboljšim napitkom osvežili tudi na napornih potovanjih.

Kavni aparat je ključen pripomoček za pravi začetek dneva tako v domači kuhinji kot v pisarni. Pri njih je potrebno nekaj izkušenj za uporabo, vendar pa vam ob montaži naši serviserji priskrbijo ustrezne informacije.

Da boste lahko napitek kuhali brez strahu, je dobro, da je serviser v bližini in vedno na voljo. Potrebovali boste namreč redne vzdrževalne servise, ki jih bo zagotovila naša ekipa.

Espresso kavni aparati

Kava za espresso aparate je najboljša za razvajanje brbončic

Kava je sad grma kavovca, ki uspeva samo v posebnem geografskem pasu, poimenovanem kar po samem pridelku. Leži južno od ekvatorja in ima ravno pravo podnebje, da v njem uspeva občutljiva in zahtevna rastlina, iz katere postopoma ob pravi obdelavi, dobijo najboljšo kavo v zrnju.

Kava uspeva le v zelo rodvitni prsti, ki je nastala iz ostankov izbruhov vulkanov, v višini med 1000 in 2800 metrov nad morjem. V tem pasu je namreč najmanj škodljivcev, ki bi škodili rastlini. Za najboljšo kvaliteto izberite izdelek, ki je pridelan z brez pesticidov in brez umetnih gnojil, ki bi pospeševali rast in osneževali zemljo, nenazadnje pa so ti izjemno škodljivi tudi za ljudi.

Za uspevanje sadeža, ki je polnega okusa, morajo zrna zoreti počasi, drevesa morajo torej uspevati v senci drugih dreves, direktna sončna svetloba rastlini ne ustreza.

Najboljša kava v zrnju

Najboljša kava v zrnju iz različnih koncev sveta

Poznamo samostojno kavo in mešanice. Samostojna prihaja le iz ene države ali samo iz specifične regije. Okus samostojne kave je pogosto močnejši od mešanic. Te so v splošnih trgovinah bolj pogoste in so sestavljene iz zrnja različnega izvora.

Kavna mešanica omogoča uravnovešen okus in konstantnost. Za najboljšo kavo v zrnju pa priporočamo obisk naše specializirane trgovine, saj so izdelki kvalitetnejši od tistih v prosti prodaji. Prav tako imamo za vas na voljo izjemno raznovrstno izbiro, nad katero boste zagotovo navdušeni.

Po obiranju in čiščenju so zrnja spražena do zaželene, ravno dovolj intenzivne rjavine. Poznamo svetlo praženje, srednje in srednje polno praženje ter temno praženje. Najboljša kava v zrnju je pražena z občutkom, ne le z mehanskim znanjem, saj je vsaka žetev drugačna in različno dovzetna za enako temperaturo. Pri tem ne gre le za znanje, gre za umetnost pri delu. S tem poskrbimo, da vaša kava za espresso, v vsakem paketu ohrani perfektno polnost arom in okusov.

Za to je odgovorna tudi ustrezna izbira embalaže v kateri je shranjen izdelek. Kava v zrnju, še hitreje pa mleta, na zraku izgubljata svojo aromo, s tem pa polnost in eksotičnost okusov. Da zagotovimo trajno svežino, je potreben čim krajši čas ki poteče med praženjem kave in samim zaužitjem. Prav tako kavo zapakiramo v pakiranje z ZIP zapiranjem, ki zagotovljeno ohrani vse arome.

Espresso kavni aparati

Espresso kavni aparati za spokojna jutra

Poznamo razne načine priprave kavnega napitka, glede na kulturo, državo in regijo. Kava za espresso gre skozi zelo kratek čas ekstrakcije. Okus je zelo intenziven, saj je mleta prepojena z vodo pod pritiskom, ki hitro in intenzivno pripravi vaš espresso.

Za vrhunsko izkušnjo izberemo najboljšo kavo v zrnju in jo zmeljemo. Pogledamo navodila za svoj aparat, za pravilno količino potrebovane kave. Preverimo, ali mora biti kava prilagojena aparatu. Nato odmerimo pravo količino, ki smo jo odčitali, najprimerneje je, da odtehtamo od 12 do 18 g.

Kavo nato potlačimo in dodamo mrežico. Ta bo poskrbela, da se voda skozi potlačeno »torto« razporedi enakomerno. V aparat, ki smo ga predhodno prižgali, da je segrel vodo, nato namestimo ročico in skozi njo, pod pritiskom spustimo vodo.

Postopek ekstrakcije traja okoli 22 sekund, da je napitek ravno dovolj močan. Piti moramo svežega, ko je še polno dišeč, prekriva pa ga gosta in kremasta, svetlorjava pena. Kavni aparat bo posrkbel da tudi brez predhodnih barista izkušenj pripravite izvrstno in dišečo skodelico kave vsako jutro.

Kava za espresso aparate