Pošlji povpraševanje

Kava espresso vrhunske kakovosti

Kava espresso dandanes velja za enega izmed najbolj razširjenih in poznanih načinov priprave. Poznajo jo praktično po vsem svetu: tako v zahodni Evropi, kjer je prvotno tudi nastala, kot tudi drugod. Čeprav je ta napitek zelo razširjen in na svetu prisoten že zelo dolgo, pa se sodobna kultura njegovega pitja ni prav razvila vse do 18. stoletja. Tedaj so se namreč razvili različni načini priprave kave, s tem pa se je razširilo tudi njegovo uživanje.

kava-espresso-v-sladici

Tako način priprave, kot tudi uporaba različnih vrst in mešanic se razlikujejo od države do države, še vedno pa za enega izmed najboljših načinov uživanja in priprave tega napitka velja prav ta. Že samo ime nam izda, da gre za skodelico napitka, ki je namenjen takojšnjemu zaužitju, običajno že z enim samim požirkom. Pri njegovi pripravi pomembno vlogo sicer igra pripravek v prvotni obliki, a prav tako, če ne celo še bolj pomemben, pa je tudi ustrezen espresso kavni aparat. Pri tem imamo v mislih kafetiero, ki izvira iz Italije. Podjetje Nanni nudi tako najboljše pripravke za ta omamen napitek, kot tudi aparate in druge pripomočke za samo pripravo.


Najboljša kava za espresso in načini priprave

Samo kava kot taka še ne zadostuje za pripravo odlične skodelice tega napitka. Ustrezna priprava namreč zahteva tudi določeno stopnjo znanja o pripravi in seveda obilo pozornosti. Slednje ne pomeni le, da za napitek potrebujemo dobro ali celo najboljšo kavo za espresso, pač pa tudi ustrezen aparat in druge pripomočke, ki jih boste med drugim našli v spletni trgovini podjetja Nanni. V čem pa se ta napitek razlikuje od drugih načinov priprave?

V prvi vrsti gre najbrž za to, da je to kompleksna pijača, saj v sebi združuje različne arome in okuse, ki najboljše pridejo do izraza že v enem samem majhnem požirku. Pri tem je izredno pomembno, da je pripravljen na ustrezen način: skodelica denimo ne sme presegati 30 ml, pripraviti pa jo je treba z vodo, ki je pod pritiskom devetih ali več atmosfer. Vodo se zatem spusti skozi 7 gramov strokovno potlačenega in fino mletega pripravka. Pri samem postopku pa je nujno tudi, da se poslužujemo uporabe ustreznih pripomočkov, med katere v osnovi sodita pripravek in aparat.

najboljsa-kava-za-espresso


Kava espresso ima svojo zgodovino začetka pitja

Najboljša kava za espresso ima lahko različen izvor, najboljšo pa običajno najdemo v tako imenovanem pasu, ki se nahaja v bližini Ekvatorja na raznih deželah po celotnem svetu. Grm kavovca tu namreč dobro uspeva, saj je zahtevna in občutljiva rastlina, ki potrebuje karseda dobre pogoje za rast. Najbolje zato uspeva prav na vulkanskih prsteh na nadmorski višini med 1000 in 2800 metrov, saj je tu zelo malo naravnih škodljivcev, ki bi rastlino lahko napadli.

Zrna gojijo v senci dreves, saj direktno sonce rastlini škoduje. Senca blagodejno vpliva na rastlino tudi tako, da skrbi za njeno počasnejšo rast in intenzivnejši okus zrna. Preden zrna prispejo na svoj cilj, pa morajo še skozi proces praženja; temu nato sledita še postopek mletja in pakiranja, ki sta nujna, preden gredo zrna ali pa mešanice na pot.


Kava za aparate espresso kot samostojna kava ali mešanica

Kava espresso je raznolika, saj je raznolik tudi njen izvor. Rastlina sicer uspeva v bližini Ekvatorja, a intenzivnost zrn se močno razlikuje. Na vse to vpliva vrsta rastline, kot tudi postopek obdelave. Pri tem poznamo tako samostojne pripravke, kot tudi mešanice. Samostojna kava, pri čemer gre običajno za zrna, izvira le iz ene države oziroma regije. Gre za eskotične in edinstvene vrste, njihove lastnosti pa so vezane na geografske razmere.

kavna-mesanica-za-espresso

Kislost, aroma in okus takšnih samostojnih pripravkov so izrazitejši, zato pa primerni za sladokusce. Drugače je z mešanicami, ki jih pogosteje srečujemo v vsakdanjem življenju in so tudi bolj razširjene. Mešanice so sestavljene iz več zrn, ki so različnega izvora, znane pa so po svojem bolj konstantnem in bolj uravnoteženem okusu. Slednji je normalno tudi bolj skladen, kajti mešanice se pogosto proizvajajo v večjih serijah. To prispeva tudi k njihovi priljubljenosti po vsem svetu.


Espresso kavni aparati in različice

Podjetje Nanni v svoji spletni trgovini ne nudi le številnih visokokakovostnih mešanic kave espresso in samostojne vrste, temveč tudi aparate in pripomočke za pripravo tega napitka. Med najbolj razširjene metode priprave sicer še vedno prištevamo kafetiero, ki izhaja iz Italije, a zadnje čase se vse bolj uveljavlja aparat za espresso. Ta je namenjen izključno pripravi espressa, ki je v osnovi bolj poln in aromatičen. Gre za pripomoček, ki je preprost za uporabo, hkrati pa tudi prenosljiv, kar je izjemno praktično.

Poleg kavnega aparata tu namreč prejmete tudi praktično potovalno torbico za lažje prenašanje aparata. Na voljo so klasični in sodobnejši modeli, vsem pa je skupno to, da so preprosti za čiščenje. Nudijo tudi 5-letno garancijo. Poleg aparatov so na voljo tudi drugi pripomočki za pripravo napitkov, s katerimi bo postopek priprave enostavnejši, ugodje ob pitju pa toliko večje. Ob vsakem nakupu vam podjetje svetuje s svojimi izkušnjami in bogatim strokovnim znanjem.

espresso-kavni-aparati